EUROLEAGUE

Preview: Ρεάλ Μ. – Αρμάνι Μιλάνο

Preview: Ρεάλ Μ. – Αρμάνι Μιλάνο

Δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague συγκρούονται στο “Παλάθιο ντε Ντεπόρτες” το βράδυ της Παρασκευής (01/11, 21.45), καθώς η Ρέαλ υποδέχεται την Μιλάνο για την 3η αγωνιστική του Β' ομίλου.

Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι Μιλάνο είναι δύο ομάδες που γνωρίζονται καλά, καθώς συναντιούνται στα ευρωπαϊκά παρκέ για περισσότερα από 50 χρόνια, ενώ έχουν κοντραριστεί και στον τελικό της Euroleague το 1967 αλλά και στον τελικό του Σαπόρτα το 1984.

Αυτή τη φορά θα βρεθούν αντιμέτωπες (1/11, 21.45) για την 3η αγωνιστική της regular season του Β' ομίλου. Φυσικά το πρόσωπο του αγώνα δεν θα είναι άλλο από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος μετά από δύο χρόνια στην Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του ως πλέον παίκτης της Ρεάλ.

Η Ρεάλ είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη περίοδο στην Ευρώπη και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Αυτό το κατάλαβε καλά και η Μπάμπεργκ την προηγούμενη αγωνιστική όταν γνώρισε βαριά ήττα με 98-58. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θέλει να καταφέρει ότι δεν μπόρεσε πέρσι κι έτσι από την αρχή της διοργάνωσης έχει μπει δυναμικά θέλοντας να ολοκληρώσει την regular season χωρίς ήττα κάτι που μέχρι στιγμής το καταφέρνει εξαιρετικά.

Η Αρμάνι Μιλάνο θα έχει δύσκολο έργο, όμως φιλοδοξεί να βάλει ένα τέρμα στην ξέφρενη πορεία των Μαδριλένων δείχνοντας πως φέτος άλλαξε πολλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με μοναδικό σκοπό να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Εφές έδειξε να βρίσκει τα πατήματα της κόντρα στην Ζαλγκίρις, ενώ με την επιστροφή στη δράση του Ντέιβιντ Μος βρίσκει το κομμάτι που της έλειπε.

Αρμάνι Μιλάνο

Λούκα Μπάνκι: “ Το πρόγραμμα μας στέλνει στην Μαδρίτη για ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο θυμίζει σε όλους την μεγάλη κόντρα που είχαν οι δύο ομάδες στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε δύο πολύ διαφορετικά στάδια της ιστορίας μας. Αλλάξαμε πολλά το καλοκαίρι, ενώ αυτοί ουσιαστικά δεν άλλαξαν τίποτα. Έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα πέρσι κράτησαν το ίδιο ρόστερ και τον ίδιο προπονητή κάτι που τους οδήγησε σε ένα φανταστικό ξεκίνημα την φετινή σεζόν. Παραμένουν αήττητοι σε Ισπανικό πρωτάθλημα και Euroleague. Έχουν πολύ ταλέντο και είναι εξαιρετικοί στο ανοικτό γήπεδο οπότε είναι σημαντικό να ελέγξουμε το ρυθμό και να περιορίσουμε τα λάθη μας. Η άμυνα τους είναι επιθετική και πιεστική κάτι που τους δίνει την ευκαιρία να κλέψουν μπάλες και να βγουν στον αιφνιδιασμό. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εμείς θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι με κάποιους παίκτες να λείπουν εξαιτίας τραυματισμών, όμως υπάρχει μεγάλη επιθυμία μέσα στην ομάδα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να καταλάβουμε που βρισκόμαστε. Πρέπει να επιδιώξουμε το άριστο”.

ΣιΤζέι Ουάλας: “ Έχω παίξει πολλά παιχνίδια κόντρα στην Ρεάλ, τους ξέρω, είναι μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό, επειδή αν δεν το κάνεις αυτό στη Μαδρίτη κινδυνεύεις να βρεθείς πίσω ακόμα και με 20 πόντους μέσα σε 4 λεπτά από τα τρίποντα του Κάρολ και τους αιφνιδιασμούς του Γιουλ. Κανείς δεν είναι ανίκητος, όμως προφανώς η Ρεάλ είναι μία πολύ καλή ομάδα”.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Τζέισι Κάρολ υπήρξε συμπαίκτης με τους Ντέιβιντ Μος και Μπούνο Τσερέλα στην Τέραμο την σεζόν 2008-09.

Ο Τζέισι Κάρολ υπήρξε συμπαίκτης με τον ΣιΤζέι Ουάλας στην Γκραν Κανάριο τη σεζόν 2010-11.

Ο Κάρολ έχει ευστοχήσει σε 14 συνεχόμενες ελεύθερες βολές.

Ο Κάρολ απέχει μόλις 6 τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague.

Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε τα 2 προηγούμενα χρόνια στην Αρμάνι Μιλάνο. Σε εκείνο το διάστημα υπήρξε συμπαίκτης με τους Ντέιβιντ Κιότι, Νικολό Μέλι, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Νικολό Μέλι και Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Μπουρούσης μαζί με τον Σάσα Κάουν ισοβαθμούν στη λίστα με τα περισσότερα κοψίματα της φετινής σεζόν. Αμφότεροι έχουν 2 ανά αγώνα.

Ο Μπουρούσης έχει 121 κοψίματα στην καριέρα του στην Euroleagueκαι χρειάζεται ακόμα ένα για να φτάσει τον πρώην συμπαίκτη του, Νίκολα Βούισιτς και τον σέντερ του Ολυμπιακού Μίρσα Μπέγκιτς στην 5η θέση. Ο Βίκτορ Κριάπα βρίσκεται στην 4η θέση με 123 μπλοκ.

Ο Νίκολα Μίροτιτς έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ σταμάτησε την προηγούμενη αγωνιστική ένα σερί που έτρεχε με διψήφια σκοραρίσματα. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε σε 13 συνεχόμενα ματς διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Νικολό Μέλι στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις έκανε προσωπικό ρεκόρ πόντων πετυχαίνοντας 20.

Ο Μέλι είναι πρώτος στα επιθετικά ριμπάουντ τη φετινή σεζόν, καθώς έπειτα από 2 αγώνες έχει 10.

Ο Ντέιβιντ Μος έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια και σε 9 από τα 10 τελευταία που έχει αγωνιστεί στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ