EUROLEAGUE

Preview: Ολυμπιακός-Μπάγερν

Preview: Ολυμπιακός-Μπάγερν
INTIME SPORTS

Το απόλυτο στη φετινή Euroleague θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός ο οποίος φιλοξενεί την Μπάγερν στο ΣΕΦ (31/10, 9.15μ.μ.) με στόχο το "3 στα 3" που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπάγερν για την 3η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να πετύχει το "3 στα 3" που θα του δώσει την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή του Γ' ομίλου.

Από την άλλη, το ίδιο θέλει να πετύχει και η Μπάγερν η οποία αν και σταχτοπούτα στη διοργάνωση, έχει ήδη κάνει το 2-0 με αντίπαλο τη Ζιέλονα Γκόρα και την Σιένα.

Οι Γερμανοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν με αντίπαλο τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό και μόνο να κερδίσουν έχουν από μία τέτοια αναμέτρηση.

Αν δε, καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του αγώνα, θα έχουν επιτύχει σε μεγάλο βαθμό το έργο τους. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, αυτό ακριβώς δεν θέλει να επιτρέψει στην Μπάγερν: να μείνει μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Oλυμπιακός

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Η Μπάγερν είναι η δεύτερη αήττητη ομάδα του ομίλου μας, μαζί με εμάς. Αλλά δεν είναι μόνο αήττητη στη Euroleague, αλλά στο εθνικό της πρωτάθλημα επίσης. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι αρχή μας να μην υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο και είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζουν με ενέργεια κι έχουν την υπογραφή ενός έμπειρου και πετυχημένου προπονητή. Το ρόστερ τους είναι γεμάτο, όλοι οι παίκτες έχουν έναν ρόλο και περιμένουμε ότι θα έχουμε μία δύσκολη βραδιά".

Μίρζα Μπέγκιτς: Η Μπάγερν είναι πολύ καλή ομάδα, τους αρέσει να παίζουν γρήγορα και πρέπει να παίξουμε επίσης πολύ γρήγορα, δεν πρέπει να τους δώσουμε ανοιχτά και εύκολα σουτ. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει. Ήταν ένα πολύ σκληρό Ευρωμπάσκετ και γι' αυτό το λόγο επέστρεψα με τραυματισμό που με άφησε πίσω. Πλέον αισθάνομαι πολύ καλύτερα, αλλά και πάλι δεν είμαι 100% έτοιμος.

Μπάγερν Μονάχου

Σβέτισλαβ Πέσιτς: "Κανείς δεν ξέρει αν ο Ολυμπιακός θα κάνει το θρι πιτ στη Euroleague, αλλά έχουμε ήδη δει ότι τώρα παίζουν καλύτερα απ' ότι την περασμένη σεζόν. Είχε περάσει λίγος καιρός που είχα δει μία τέτοια καλοδουλεμένη ομάδα και πραγματικά το διασκέδασα βλέποντας τους στο παιχνίδι κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Αλλά επίσης είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Θα παλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να παίξουμε με βάση το πλάνο μας".

Τζον Μπράιαντ: "Είναι μία καλή ομάδα με ένα ισορροπημένο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Σπανούλης και ένα εξαιρετικό σύστημα. Από τη στιγμή που είναι οι περσινοί πρωταθλητές σίγουρα κάτι κάνουν σωστά".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Ολυμπιακός έχει πέντε σερί συνεχόμενες νίκες στο σπίτι του.

*Ο Ολυμπιακός έχει 9-1 κόντρα σε γερμανικές ομάδες μέσα στην έδρα του. Η μοναδική του εντός έδρας ήταν το Δεκέμβριο του 1996 από την Άλμπα Βερολίνου. Ο σημερινός τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Μάρκο Πέσιτς είχε παίξει 16 λεπτά σε εκείνο το παιχνίδι.

*Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πετύχει τις 11 βολές που έχει εκτελέσει στη Euroleague.

*Έχει πετύχει 8 συνεχόμενες βολές στη διοργάνωση ο Χάικο Σάφαρτζικ.

*Ο Στέφεν Χάμαν έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα τελευταία του 7 επτά παιχνίδια.

*Εξαιρετικός ο Ντεμόντ Γκριν από τη γραμμή των βολών, έχοντας 15 στις 15 στην καριέρα του στη Euroleague. Όλες αυτές οι προσπάθειες έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2007-08, όταν έπαιζε στην Μπάμπεργκ.

*Ο Τζάρεντ Χόμαν πέτυχε ρεκόρ καριέρας στα κοψίματα με τα 3 που έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό, στις 6 Οκτωβρίου του 2008, όταν έπαιζε στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ