EUROLEAGUE

Preview: Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός

Preview: Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα (14/11, 22:00) με στόχο να πετύχει την τρίτη σερί νίκη του στην Euroleague. Από την πλευρά τους, οι "μπλαουγκράνα" θέλουν να διαφυλάξουν το αήττητό τους στη φετινή σεζόν.

Το 300ο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Euroleague θα είναι αυτό με τη Μπαρτσελόνα, στην Καταλονία. Ή, καλύτερα, θα συνδυαστεί με την επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" ως αντίπαλος. Οι "πράσινοι" θέλουν το "διπλό" για να φτάσουν ακόμη πιο κοντά στο Top 16 και, παράλληλα, να διευρύνουν το σερί τους.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Μπαρτσελόνα

- Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ενώ μετρά 18 νίκες σε 30 αγώνες με τους "πράσινους".

- Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μετρά 25 συνεχόμενες εύστοχες βολές, και ο Τζάστιν Ντόλμαν άλλες 20.

- Ο Ματσιέι Λάμπε έχει πετύχει 19 σερί βολές στη Euroleague.

- Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας χρειάζεται έξι ακόμη κλεψίματα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παναθηναϊκός

- Αυτό θα είναι το 300ο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Euroleague, ενώ γίνεται η έκτη ομάδα που φτάνει σε αυτό το νούμερο. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας έχοντας 16 περισσότερα παιχνίδια.

- Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κοούτσαρε τη Μπαρτσελόνα για δυοόμιση χρόνια. Από το καλοκαίρι του 2005 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008. Οδήγησε την ομάδα στο Final Four του 2006 και στην κατάκτηση του Κόπα Ντελ Ρέι του 2007. Μόνο ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχουν μείνει από εκείνη την ομάδα των "μπλαουγκράνα".

- Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει κοουτσάρει τους Μαρτσελίνιο Χουέρτας, Ματσιέι Λάμπε και Μπραντ Όλεσον για τουλάχιστον δύο χρόνια στη Λαμποράλ Κούτσα. Ακόμη, ήταν προπονητής του Τιμπόρ Πλάις τη σεζόν 2012-13 και στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς.

- Ο Εστέμπαν Μπατίστα ήταν συμπαίκτης με τους Μαρσελίνιο Χουέρτας και Μπραντ Όλεσον τη σεζόν 2010-11 στη Βιτόρια.

- Ο Νίκος Παππάς μετρά 19 συνεχόμενες εύστοχες βολές στην Euroleague, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης 13.

- Ο αρχηγός των "πρασίνων" έχει πετύχει το δικό του career high στη διοργάνωση, απέναντι στους "μπλαουγκράνα" με 26 πόντους στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών της σεζόν 2010-11, στη Βαρκελώνη. Ήταν μάλιστα αυτός που έχασε το τελευταίο σουτ, με τη Μπαρτσελόνα να κερδίζει 83-82.

- Ο Γιάνις Μπλουμς έχει 9 σερί εύστοχες βολές, ενώ έχει πετύχει τρίποντο στα τελευταία 12 από τα 13 παιχνίδια που έχει παίξει στην Euroleague.

- Ο Αντώνης Φώτσης χρειάζεται 14 ακόμη ριμπάουντ για να φτάσει τον -πρώην συμπαίκτη του- Κώστα Τσαρτσαρή στο Top 10 της σχετικής κατηγορίας στην Euroleague.

- Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έπαιξε για λίγο, στο τέλος της σεζόν 2012-13, υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ στη Μπαρτσελόνα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ