EUROLEAGUE

Preview: Μπάμπεργκ – Εφές Αναντολού

Preview: Μπάμπεργκ – Εφές Αναντολού

Σε αντίθετους δρόμους βαδίζουν Μπάμπεργκ και Εφές που το βράδυ της Παρασκευής (01/11, 21.00) θα τεθούν αντιμέτωπες στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Β' ομίλου. Επιστροφή στις νίκες ψάχνουν οι Γερμανοί να διευρύνουν το αήττητο σερί τους θέλουν οι Τούρκοι.

Ο... λογαριασμός μεταξύ Μπάμπεργκ και Εφές έχει ανοίξει από πέρσι στο ΤΟΡ 16 τότε που για πρώτη φορά τέθηκαν οι δύο ομάδες αντιμέτωπες.

Η διπλή κόντρα είχε μόνο έναν νικητή κι αυτός δεν ήταν άλλος από την Εφές, η οποία κέρδισε εντός (89-86) και εκτός (76-94) έδρας. Μετά από μόλις λίγους μήνες ήρθε η ώρα οι... δυο τους να τα πουν και στην regular season της διοργάνωσης.

Το βράδυ της Παρασκευής (01/11, 21.00) οι Γερμανοί θα επιδιώξουν να πάρουν την ρεβάνς για τα περσινά αναζητώντας να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα από την Ρεάλ, ενώ οι Τούρκοι θα δώσουν μάχη προκειμένου να τριπλασιάσουν τις νίκες τους και να παραμείνουν αήττητοι στη διοργάνωση.

Η προηγούμενη αγωνιστική έμοιαζε με.... ναυάγιο για την Μπάμπεργκ που δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε στο ελάχιστο απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το τελικό 98-58 απεικονίζει πλήρως τα όσα συνέβησαν σε εκείνο τον αγώνα. Τώρα όλοι στην γερμανική ομάδα θέλουν να ξεχάσουν την ήττα στην Μαδρίτη και να κοιτάξουν μπροστά. Ο αγώνας με την Εφές αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και η ομάδα να πάρει τη δεύτερη νίκη της στη φετινή διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Στραμπούρ.

Στην αντίπερα όχθη η Εφές έχει ξεκινήσει φουριόζα στην Euroleagueμετρώντας μόνο νίκες. Αρμάνι Μιλάνο και Στρασμπούρ αποδείχθηκαν εύκολη λεία για την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι που πλέον στοχεύει να πάει μέχρι την 5η αγωνιστική κόντρα στην Ρεάλ χωρίς ήττα. Σε αυτή τη μάχη που θα δώσουν θα έχουν και τη βοήθεια του Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά τον τραυματισμό του.

Μπάμπεργκ

Κρις Φλέμινγκ: ''Το παιχνίδι με την Εφές είναι σημαντικό για εμάς ειδικά μετά την φτωχή μας απόδοση στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στην Μαδρίτη. Είναι μία καλά προπονημένη ομάδα και με ποιότητα ανάλογη της περσινής ομάδας που έφτασε λίγο πριν το Final 4. Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει σκληρή δουλειά, όμως και πάλι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς”.

Τζον Γκόλντσμπερι: ''Η Εφές είναι καλή ομάδα κι αυτό φαίνεται από το 2-0 που έχει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Τους γνωρίζουμε από πέρσι και θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Έχουν κάποιους καλούς παίκτες, είναι καλά προπονημένοι και ανυπομονούμε να τους αντιμετωπίσουμε την Παρασκευή''.

Εφές Αναντολού

Οκτάι Μαχμούτι: “ Κερδίσαμε τα πρώτα δύο παιχνίδι στην Euroleague και θέλουμε να νικήσουμε και στο δεύτερο εκτός έδρας αγώνα μας. Την προηγούμενη αγωνιστική έπειτα από μία σκληρή μάχη με την Στρασμπούρ γυρίσαμε στην Τουρκία χωρίς απώλειες και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και κόντρα στην Μπάμπεργκ. Υπάρχει ένα στοιχείο που πάντα υπογραμμίζω κι αυτό είναι ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Euroleague. Την προηγούμενη εβδομάδα η Στρασμπούρ μας δυσκόλεψε μέχρι το τέλος. Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ ανταγωνιστικά. Πρέπει απέναντι στην Μπάμπεργκ να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε το τρίτο μας παιχνίδι, ώστε να αποκτήσουμε ένα μικρό προβάδισμα πριν αντιμετωπίσουμε την Ζαλγκίρις”.

Τζαμόν Γκόρντον: “ Ξεκινήσαμε καλά κερδίζοντας τα δύο πρώτα παιχνίδια. Θέλουμε να αυξήσουμε τις νίκες μας. Όλοι μπαίνουμε στο γήπεδο με στόχο τη νίκη χωρίς να εξετάζουμε κόντρα σε ποια ομάδα παίζουμε. Σχεδιάζουμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε στην regural season έτσι ώστε να μην έχουμε οποιαδήποτε ανησυχία στο ΤΟΡ 16. Η Μπάμπεργκ είναι σκληρή ομάδα και πέρσι βρεθήκαμε στο ίδιο γκρουπ στο ΤΟΡ 16. Κερδίσαμε μέσα στη Γερμανία και θέλουμε και φέτος να φύγουμε χαρούμενοι”.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Κόντρα στην Εφές στο περσινό παιχνίδι ο Κάσι Τζάκομπσεν έκανε προσωπικό ρεκόρ ασίστ μοιράζοντας 8.

Ο Κέισι Τζάκομπσεν έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague. Είναι ένας από τους μόλις 13 παίκτες στην ιστορία με ποσοστό μεγαλύτερο του 40% στα τρίποντα.

Η μοναδική φορά που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων στα 48 παιχνίδια που έχει δώσει στην Euroleague ο Κάρστεν Τάντα ήταν πέρσι κόντρα στην Εφές. Είχε πετύχει 12 πόντους.

Ο Σκότι Χόπσον είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης σε αυτές τις πρώτες δύο αγωνιστικές έχοντας μέσο όρο 21 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Τζαμόν Γκόρντον έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια και σε 21 από τα 22 τελευταία. Ο Γκόρντον ισοβαθμεί με τον Νταχουάν Σάμερς της Μπουντιβέλνικ έχοντας 3,5 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Ο Σεμίχ Ερντέν κόντρα στην Μπάμπεργκ πέρσι έκανε προσωπικό ρεκόρ πραγματοποιώντας 4 κοψίματα.

Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς ήταν συμπαίκτης με τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς στην Εθνικής Σερβίας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 τερματίζοντας στην 4η θέση

Ο Ζόραν Πλάνινιτς χρειάζεται 20 ασίστ για να φτάσει τις 500. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 14η θέση και με 3 ασίστ θα ισοβαθμήσει με τον Νίκο Ζήση στην 13η θέση.

Ο Κώστας Βασιλειάδης έχει ευστοχήσει σε 15 συνεχόμενες βολές στην Euroleague.

Ο Στάνκο Μπάρατς χρειάζεται 18 ριμπάουντ για να φτάσει τα 400. Σε ηλικία μόλις 27 ετών βρίσκεται ήδη στη λίστα με τους 100 καλύτερους ριμπάουντερ της διοργάνωσης.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ