EUROLEAGUE

Preview: Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μακάμπι

Preview: Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μακάμπι

Η μοναδική αήττητη ομάδα του Δ' ομίλου, Λοκομοτίβ Κουμπάν φιλοξενεί την Μακάμπι με στόχο να κάνει το "3 στα 3" και να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση.

Η Λοκομοτίβ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αγωνίζεται στην έδρα της και ευελπιστεί με τη βοήθεια του κόσμου της να πετύχει την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη Euroleague.

Ο Εβγκένι Πασούτιν έχει φτιάξει ένα σύνολο ιδιαίτερα δυνατό και ανταγωνιστικό, που έχει την απαιτούμενη δύναμη να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις.

Μετά τη σπουδαία νίκη μέσα στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, η Λοκομοτίβ γνωρίζει ότι έχει δυνατότητες φτάνει να μην αδικήσει η ίδια τον εαυτό της. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τουλάχιστον μέσα από την έδρα της, δύσκολα θα περάσουν όλες οι ομάδες του Δ' ομίλου.

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού, εξελίσσεται σε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, καθώς όλοι είναι ικανοί να βγουν μπροστά και να πάρουν την πρόκριση.

Λοκομοτίβ Κουμπάν

Εβγκένι Πασούτιν: "Αυτή τη σεζόν η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει επτά Αμερικανούς, εκ των οποίων οι δύο είναι νατουραλιζέ. Οι Μπλου, Σμιθ και Χίκμαν είναι πολύ επικίνδυνοι από την περιφέρεια. Ο γίγαντας Σχορτσιανίτης παίζει εξαιρετικά μέσα στη ρακέτα, σε άμυνα και επίθεση. Τα κύρια στοιχεία του παιχνιδιού τους είναι η ενεργητική άμυνα και τα τρίποντα. Ο κύριος στόχος μας είναι να ελέγξουμε τον Σχορτσιανίτη, να περιορίσουμε τις επιθέσεις του και να είμαστε συγκεντρωμένοι στην ομαδική άμυνα.

Παίξαμε με τη Μακάμπι, στο Gomelsky Cup, πριν την εκκίνηση της σεζόν. Αυτό το ματς φυσικά, θα είναι διαφορετικό, γιατί η Euroleague δίνει άλλα κίνητρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι πολύ έξυπνος προπονητής, με αμυντικό προσανατολισμό που μπορεί να εξοντώσει κάθε αντίπαλο. Αν δεν τους επιτρέψουμε να τρέξουν, θα νικήσουμε".

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ντέιβιντ Μπλατ: "Δεν είναι εύκολη περίοδος για τη Μακάμπι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό. Πέραν του εγωισμού μας, με την ήττα από τη Νες Ζιόνα (στην ισραηλινή λίγκα) δεν "πληγώθηκε" κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μας αρέσει να χάνουμε και δη στη λίγκα.

Ό,τι συμβαίνει τον Οκτώβρη, δεν επηρεάζει τον Ιούνιο. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι πολύ καλή ομάδα. Η καλύτερη του ομίλου, στην παρούσα φάση. Ελπίζω να έχουμε σωστή αντίδραση. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο ακόμα, αλλά είμαστε καθ' οδόν στο να γίνουμε πολύ δυνατή ομάδα. Δεν έχω ξεχάσει πώς να κοουτσάρω μια ομάδα μπάσκετ και πώς να κερδίζω".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Ρίτσαρντ Χέντριξ έπαιξε δύο σεζόν στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι από το 2010 έως το 2012. Βοήθησε την ομάδα να φτάσει μέχρι τον τελικό της Euroleague το 2011, ενώ κατέκτησε δύο διαδοχικά νταμπλ, αλλά και την Αδριατική Λίγκα του 2012. Στη Μακάμπι ο Χέντριξ έπαιξε υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ και ήταν συμπαίκτης 6 εν ενεργεία παικτών της ομάδας: Μπλου, Τζέιμς, Οχαγιόν, Πνίνι, Σχορτσανίτης, Σμιθ.

*Οι Ντέιβιντ Μπλατ και Εβγκένι Πασούτιν είχαν συνεργαστεί στην εθνική Ρωσίας, από το 2006 έως το 2009.

*Μέχρι στιγμής ο Χέντριξ έχει αποβληθεί από τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Άλλος ένας παίκτης το έχει "καταφέρει" μόνο και είναι ο Ντάουνς της Μπουντιβέλνικ.

*Ο Σίμας Γιασάιτις έπαιξε τη σεζόν 2006-07 με τη Μακάμπι. Ξεκίνησε στα 19 από τα 23 παιχνίδια της Εuroleague και βοήθησε την ομάδα να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ. Επίσης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισραήλ.

*Στα τελευταία του παιχνίδια ο Γιασάιτις έχει 8/8 στις βολές.

*Εξαιρετικά παιχνίδια από το Ρίκι Χίκμαν ο οποίος έχει πετύχει νταμπλ νταμπλ στις 10 από τις 11 τελευταίους εμφανίσεις στη διοργάνωση.

*Ο Ντέιβιντ Μπλου χρειάζεται επιπλέον ένα τρίποντο για να βρεθεί μόνος του στην 15η θέση με τους παίκτες με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Έχει ήδη 228 σουτ τριών πόντων στη Euroleague.

*Ο Σον Τζέιμς πέτυχε το πρώτο τρίποντο της καριέρας του στη διοργάνωση, κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης εβδομάδας με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ