EUROLEAGUE

Preview: Λοκομοτίβ Κούμπαν - Λιέτουβος Ρίτας

Preview: Λοκομοτίβ Κούμπαν - Λιέτουβος Ρίτας

Δυο πρώην κάτοχοι του Eurocup αναζητούν την δεύτερη νίκη τους στην Euroleague, στο ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής. Ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος;

Ξεκίνησαν ιδανικά. Η μεν Λοκομοτίβ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το Βελιγράδι, λυγίζοντας την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα. Η δε Λιέτουβος Ρίτας, λύγισε τον Παναθηναϊκό στο Βίλνιους.

Τώρα οι δυο ομάδες αναζητούν το δυο στα δυο, σε ένα παιχνίδι που δεν χωράει προγνωστικά. Ναι μεν οι Ρώσοι παίζουν στο γήπεδό τους, όμως και οι Λιθουανοί δείχνουν άκρως επικίνδυνοι. Ίσως και πιο έτοιμοι σε αυτή τη φάση της σεζόν, καθώς συμμετείχε στον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και έχει δώσει περισσότερα δυνατά ματς.

Ο Σίμας Γιασάιτις θα βρει απέναντί του την ομάδα στην οποία πέρασε τη μισή του καριέρα, την ώρα που η ομάδα του θα στηριχθεί στους τρεις εξαιρετικούς Αμερικανούς της. Τον Μάρκους Ουίλιαμς, τον Ντέρικ Μπράουν και τον Ρίτσαρντ Χέντριξ. Θα μπορέσουν οι Σεϊμπούτις - Γκετσεβίτσιους να κάνουν ζημιά στην περιφερειακή άμυνα της "Λοκό"; Θα καταφέρουν οι Σονγκάιλα - Παλάσιος καίρια χτυπήματα στην φροντ λάιν των γηπεδούχων; Όλα θα φανούν με το τζάμπολ της αναμέτρησης, η οποία ανοίγει την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.

Λοκομοτίβ Κούμπαν

Εβγκένι Πασούτιν: Η Λιέτουβος είναι ο βασικός μας αντίπαλος, καθώς θα την βρούμε σε δυο διοργανώσεις. Την Κυριακή χάσαμε για πρώτη φορά από αυτούς και πλέον προσπαθούμε να αναλύσουμε αυτόν τον δύσκολο αντίπαλο. Είδαμε πολύ βίντεο και είναι πλέον εμφανές ότι πρέπει να πιέσουμε τους περιφερειακούς τους, μαζί με τον έλεγχο των ριμπάουντ. Θα έχουμε πίσω τον Μάντας Καλνιέτις, γεγονός που θα μας δώσει περισσότερη ευελιξία και στα δυο μέρη του παρκέ. Αυτό είναι το πρώτο ματς εντός έδρας ματς στην Euroleague, οπότε είναι δεδομένο ότι θα παλέψουμε για τη νίκη.

Ρίτσαρντ Χέντριξ: Η Λιέτουβος είναι μια τόσο καλή, μια ενωμένη ομάδα. Δεν έχουν έναν συγκεκριμένο παίκτη στον οποίο στηρίζουν το παιχνίδι τους. Παίζουν εξαιρετική άμυνα, οπότε θα πρέπει να είμαστε περισσότερο ακριβείς στην εκτέλεσή μας. Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντί τους, η άμυνά μας δεν ήταν υψηλού επιπέδου. Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ σε αυτόν τον τομέα, αν θέλουμε να πάρουμε την πρώτη εντός έδρας νίκη μας στην διοργάνωση.

Λιέτουβος Ρίτας

Ντιρκ Μπάουερμαν: Ελέγξαμε την Λοκομοτίβ στον αιφνιδιασμό, στην διάρκεια της τελευταίας μεταξύ μας αναμέτρησης. Κάναμε το παιχνίδι μας, βάλαμε σημαντικά σουτ, είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Τώρα πρέπει να έχουμε περισσότερο πάθος, επειδή θα θέλουν σίγουρα την ρεβάνς. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα επιθετικό ματς από την πλευρά της Λοκομοτίβ.

Ρενάλντας Σεϊμπούτις: Αισθανθήκαμε πίεση στο ματς για την VTB League, όμως καταφέραμε να κερδίσουμε. Παρόλα αυτά, η Euroleague είναι μια διαφορετική διοργάνωση. Το σημαντικό είναι να αποδείξουμε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι μπορούμε να τον κερδίσουμε.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

* Ο Σίμας Γιασάιτις ήταν μέλος της Λιέτουβος Ρίτας από το 2001 μέχρι το 2006, ενώ φόρεσε την φανέλα της και την περίοδο 2010-2011. Την βοήθησε να κατακτήσει το ULEB Cup το 2005, ενώ συνυπήρξε με τους νυν περιφερειακούς Σεϊμπούτις - Μπαμπράουσκας και θεωρείται "παιδί της ομάδας".

* "Καυτός" μπαίνει στο ματς ο Μάρκους Ουίλιαμς, ο οποίος έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα επτά τελευταία παιχνίδια της Euroleague.

* Δυο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού θα βρεθούν σε αντίπαλα "στρατόπεδα". Ο λόγος για τον Μιλένκο Τέπιτς της Λιέτουβος Ρίτας και τον Αλεξ Μάριτς της Λοκομοτίβ.

* Ο Ομάρ Κουκ βρίσκεται στην 10η θέση της λίστας των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Μαζί του είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς. Οι δυο παίκτες έχουν μοιράσει από 508 ασίστ ο κάθε ένας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ