EUROLEAGUE

Preview: Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο

Preview: Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο
INTIME SPORTS

Οι αναμετρήσεις της Αναντολού Εφές με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έχουν εξελιχτεί σε... αγαπημένη συνήθεια τα τελευταία χρόνια αφού οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στη regular season της Euroleague για 13η φορά από το 2005!

Στον πάγκο της Αρμάνι βρίσκεται πλέον ο κόουτς Λούκα Μπάνκι, ο οποίος άφησε την Τοσκάνη και τη Σιένα για το Μιλάνο, φέρνοντας μαζί του δύο πρώην παίκτες του στην Μοντεπάσκι, τους φόργουορντ Ντέιβιντ Μος και Κρίστιαν Κάνγκουρ. Εν τω μεταξύ, η Αναντολού Εφές καλείται να περιορίσει τον Κιθ Λάνγκφορντ και ο Τζαμόν Γκόρντον δείχνει ικανός να αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που αγωνίζονται στην Euroleague τα τελευταία χρόνια. Οι Τούρκοι κράτησαν την ίδια φροντ λάιν (σ.σ. Ντούσκο Σαβάνοβιτς, Σεμίχ Ερντέν, Στάνκο Μπάρατς) σε σχέση με την περσινή σεζόν, όταν η ομάδα διεκδίκησε την πρόκριση στο Final-4 του Λονδίνου στην προημιτελική σειρά με τον Ολυμπιακό ενώ ενισχύθηκαν με τον Κώστα Βασιλειάδη.

Από την άλλη πλευρά, ο Μος αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής κόντρα στους Τούρκους αφού οι Άντζελο Τζίλι, Ντέιβιντ Κιότι και Κρίστιαν Κάνγκουρ δεν αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Μπρίντιζι λόγω τραυματισμών.

Αναντολού Εφές

Οκτάι Μαχμουτί: ''Ξεκινάμε την ευρωπαϊκή μας περιπέτεια. Όπως είναι γνωστό, η Αναντολού Εφές βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης από φέτος. Δίνουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς μας παίκτες. Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μια δυνατή ομάδα. Στόχος μας στη regular season είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται προκειμένου να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Γι αυτό τον λόγο δεν πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Θέλουμε να κερδίσουμε τον αντίπαλό μας και να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση. Πρέπει να παλέψουμε στο παρκέ για 40 λεπτά!''.

Ντούσκο Σαβάνοβιτς:'' Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μια δυνατή ομάδα που αγωνίζεται κάθε χρόνο στην Euroleague. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για κάθε... δευτερόλεπτο στο παιχνίδι αφού οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον αντίπαλό μας να κάνει την έκπληξη αφού στόχος μας είναι να φτάσουμε στις επόμενες φάσεις. Πρέπει να κερδίσουμε και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση''.

  • Η Αναντολού Εφές έχει πανηγυρίσει τον μοναδικό ευρωπαϊκό της τίτλο κόντρα στην Ολίμπια Μιλάνο, με δυο νίκες στους τελικούς του Κυπέλλου Κόρατς το 1996, όταν στο ρόστερ της δέσποζαν οι Πέταρ Ναουμόσκι και Κόνραντ ΜακΡέι.
  • Ο Ζόραν Πλάνινιτς και ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν συμπαίκτες στην Κίμκι τη σεζόν 2010-11, κατακτώντας την VTB League εκείνης της περιόδου. Παράλληλα, ο Πλάνινιτς χρειάζεται 26 ασίστ για να φτάσει τις 500 στην καριέρα του στην Euroleague. Αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην 15η θέση της σχετικής λίστας με 474 και βρίσκεται στο «κυνήγι» του Τζιανλούκα Μπαζίλε (478).
  • Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς χρειάζεται έξι ριμπάουντ για να φτάσει τα 300 στην Euroleague.
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ