EUROLEAGUE

Πήρε το ντέρμπι της Πόλης η Νταρουσάφακα

Πήρε το ντέρμπι της Πόλης η Νταρουσάφακα

Σκληρό ματς έγινε στην Κωνσταντινούπολη, με τη Νταρουσάφακα να παίρνει τη νίκη απέναντι στη Φενέρ (72-65) και να μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Για τη Νταρουσάφακα, αυτό το παιχνίδι ήταν "τελικός". Κι έτσι το αντιμετώπισε. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ επικράτησε της Φενέρμπαχτσε (72-65) στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, για να φτάσει το ρεκόρ της στο 11-11 και να παραμείνει σε τροχιά playoffs. Ο Γουίλ Κλάιμπερν, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ κι ο Άντε Ζίζιτς έκαναν καλή δουλειά, την ώρα που ο Ντίξον με τον Μπογκντάνοβιτς πάλευαν μόνοι εναντίον όλων. Κακή βραδιά για τον Κώστα Σλούκα, μάλλον η χειρότερη φετινή του στη διοργάνωση.

O MVP

Ο Γουίλ Κλάιμπερν έκανε πράγματα και θαύματα (20 πόντοι, 5/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές) και πέτυχε τεράστιας αξίας καλάθια, όμως θα πρέπει να μοιραστεί το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης με τον Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ που σκόραρε 11 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας με 11 ασίστ στα 37 λεπτά που αγωνίστηκε. Οι δυο Αμερικανοί ήταν ασταμάτητοι και αν ο δεύτερος έβαζε 1-2 περισσότερα τρίποντα (έγραψε 1/7), η Νταρουσάφακα θα "καθάριζε" νωρίτερα το παιχνίδι. Double-double έκανε τέλος ο Άντε Ζίζιτς με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ με 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το stat-line του Κώστα Σλούκα που έπαιξε 11 λεπτά, δεν σκόραρε (0/4 σουτ), μάζεψε ένα ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ, έκανε ένα λάθος και δυο φάουλ. -3 έγραψε στην αξιολόγησή του, στη χειρότερη φετινή του βραδιά στη διοργάνωση. Στην πρεμιέρα είχε -4, όμως τότε, απέναντι στη Μπάμπεργκ είχε παίξει 22 λεπτά και είχε δώσει 4 ασίστ. Απέναντι στη Νταρουσάφακα περιορίστηκε σε ρόλο θεατή και δεν βοήθησε τη Φενέρμπαχτσε να πάρει τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην κακή βραδιά των Σλούκα, Νάναλι, Βέσελι, Ντατόμε. Η Φενέρμπαχτσε τα περίμενε όλα από τους Ντίξον - Μπογκντάνοβιτς, πήρε μερικές βοήθειες από τον Ούντο, αλλά μέχρι εκεί. Συνολικά η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρέθηκε σε κακή βραδιά και πλέον αισθάνεται την καυτή ανάσα του Παναθηναϊκού στην πλάτη της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το ξεκίνημα της Φενέρ στο ματς ήταν εξαιρετικό. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έκανε το 5-15 στο έβδομο λεπτό, κράτησε το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (10-20) χάρη στα 4/15 σουτ της Νταρουσάφακα, όμως δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι, ισοφάρισαν στο 25-25 και στο φινάλε του πρώτου μέρους πήραν και το προβάδισμα (34-31) με εύστοχο τρίποντο του Γουαναμέικερ. Από τους 15 στο πρώτο επτάλεπτο, η Φενέρ έμεινε στους 16 πόντους στα επόμενα 13 λεπτά της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Μπλατ βρέθηκε και στο +7 (40-33) στις αρχές της τρίτης περιόδου, πριν η Φενέρμπαχτσε απαντήσει με ένα επί μέρους 2-9 για να ισοφαρίσει (42-42) και κλείστει το δεκάλεπτο στην ισοπαλία. Το παιχνίδι φαινόταν από πολύ νωρίς ότι θα εξελιχθεί σε ντέρμπι ολκής, ο Κλάιμπερν έκανε τεράστια ζημιά στους αντιπάλους του, όμως η Φενέρ έβρισκε συνεχώς τρόπους για να μένει κοντά στο σκορ, στη μία ή τις δυο κατοχές. Ο Κλάιμπερν πέτυχε πολύ δύσκολο τρίποντο για το 58-53 στο 34' και ο Μόρμαν έκανε το 62-55 τρία λεπτά πριν το φινάλε. Αυτό ήταν. Η Νταρουσάφακα πήρε τη νίκη κι ο Παναθηναϊκός πλησίασε τη Φενέρμπαχτσε.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 34-31, 47-47,

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των προπονητών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ