EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Θέλει προσοχή η Μπάμπεργκ"

Πεδουλάκης: "Θέλει προσοχή η Μπάμπεργκ"
INTIME SPORTS

Η Μπάμπεργκ την οποία φιλοξενεί ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή (1/2, 10μ.μ.-ΕΤ1) δεν έχει κάνει καθόλου τυχαίες εμφανίσεις σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Διαβάστε τι είπε επίσης για τους Μπανκς και "Sofo"

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ πριν το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, παραχώρησε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη, γιατί η Μπάμπεργκ χρειάζεται την προσοχή του αντιπάλου και δεν έχει πραγματοποιήσει καθόλου τυχαίες εμφανίσεις μέχρι στιγμής.

"Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με μια ομάδα που έχει παλέψει όλα τους αγώνες της, με εξαίρεση αυτό με την Άλμπα Βερολίνου εκτός έδρας την περασμένη εβδομάδα. Ακόμη και στη Ρωσία, ακόμη και στην αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα έμεινε μέσα στο παιχνίδι και προσπάθησε για τη νίκη", τόνισε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

"Είναι μια ομάδα, η οποία είναι αρκετά καλά δουλεμένη στην επίθεσή της, στηρίζεται το καλό passing game και διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ. Θέλει μεγάλη προσοχή. Επίσης, στην άμυνα θα πιέσουν, αντιμετωπίζουν τα πικ εντ ρολ με διαφορετικές μορφές, όπως και την άμυνα στο λόου ποστ.

Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, να διαβάσουμε την αμυντική τακτική τους, για να χτυπήσουμε στα σωστά σημεία. Είναι ομάδα που βάζει δύναμη, πολεμάει όπως σχεδόν σε όλα τα αθλήματα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Το πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μέρες ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος είχε πρόβλημα με τις αμυγδαλές και έκανε πυρετό.

Ο Μπανκς επέστρεψε στις προπονήσεις χθες. Έχουμε τέσσερις αγώνες σε εννέα μέρες και θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το διάστημα, να βγάλουμε αυτό το «μαραθώνιο», στη διάρκεια του οποίου δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε προπονήσεις με ένταση".

Όσον αφορά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο Top16, δήλωσε: "Κοιτάμε να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και δεν αλλάζει. Έχουμε ένα «επικίνδυνο» παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, καθώς στη συνέχεια έρχονται και τα ντέρμπι, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Ακριβώς επειδή είναι καινούριο όλο το σύστημα, βλέπουμε τι γίνεται όχι μόνο στην Ευρωλίγκα, αλλά και στα εθνικά πρωταθλήματα. Βλέπουμε αποτελέσματα που δεν θα βλέπαμε υπό νορμάλ συνθήκες. Πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης των παικτών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ουνικάχα Μάλαγα. Στην Ευρωλίγκα τρία-τέσσερα λεπτά είναι ικανά να σε καταστρέψουν.

Το είδαμε κι εμείς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν σε πέντε-έξι λεπτά δεν μας βγήκε η συνήθεια, δεν είχαμε ενέργεια και το πληρώσαμε. Αυτό που μπορείς είναι να έχεις μεγάλο βάθος ποιοτικά και εμπειρία. Υπάρχουν ομάδες που το έχουν αυτό, αλλά στην Ελλάδα φέτος δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Και υπάρχει και το θέμα των τραυματισμών.

Έχοντας πάρει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων είναι υπάρχουν κάποια παιδιά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και να τα ξεκουράσουμε. Γιατί όταν τραυματίζεται ένας παίκτης, δεν είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτόν που τραυματίζεται, αλλά και με αυτόν που τον αντικαθιστά, γιατί καταπονείται περισσότερο. Προσπαθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο".

Σε ερώτηση για το αν το 0-5 της Μπρόζε Μπάσκετς καθησυχάζει τον Παναθηναϊκό, τόνισε: "Όχι, σε καμία περίπτωση. Είναι ομάδα που παλεύει όλους τους αγώνες και φάνηκε σε αναμετρήσεις όπως με την Ουνικάχα Μάλαγα, ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν το παιχνίδι κρίθηκε με δύο τρίποντα ουσιαστικά στο τέλος.

Αν εξαιρέσεις τον αγώνα με την Άλμπα σε όλα τα άλλα παιχνίδια διεκδίκησε τη νίκη. Όπως πάλεψε με την Έφες, με τη Ρεάλ… Ίσως μετά το 30’ να πέφτει λίγο ο ρυθμός της. Είναι μια δομημένη ομάδα, γνωρίζονται καλά μεταξύ τους αγωνιστικά. Δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις που έχει κάνει".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ