EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Προσεκτικοί στην άμυνα"

Πεδουλάκης: "Προσεκτικοί στην άμυνα"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για το ματς με την Εφές, τονίζοντας ότι αποτελεί μία κακή παρένθεση και έδωσε το σύνθημα για να φτάσει το "τριφύλλι" στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μάλαγα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για την αναμέτρηση με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, ενώ τόνισε πώς η ήττα από την Αναντόλου Εφές στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί μία κακή παρένθεση.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στον Νίκο Γκάλη, αλλά και την επανεμφάνιση του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη κόντρα στους Ισπανούς.

" Η Μάλαγα είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητά της και βγάζει πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση. Τρέχει πάρα πολύ στον αιφνιδιασμό και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα στοιχεία του κάθε παίκτη, να κάνουμε αυτό που πρέπει και στις δύο πλευρές του γηπέδου για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πάνω απ' όλα να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα", δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης και πρόσθεσε:

Στη συνέχεια ο Έλληνας προπονητής είπε: " Οι 4 δημιουργοί μας είχαν τον τελευταίο καιρό προβλήματα. Ο Σόφο θέλει χρόνο για να ανεβάσει ρυθμούς, όπως και ο Ούκιτς. Τώρα θέλουμε να βάλουμε άμεσα στην ομάδα και τον Διαμαντίδη και τον Μπανκς. Είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. ο Μπανκς προέρχεται από ίωση και είναι καταπονημένος. Βέβαια δεν έκανε υψηλό πυρετό και αυτό είναι καλό. Προπονήθηκε χθες, θα είναι μαζί μας να δούμε πόσο θα μπορέσει να μας βοηθήσει.

Ο Δημήτρης ταλαιπωρήθηκε από τη θλάση, έκανε και αυτός προπόνηση και μπήκε δυνατά, αλλά στην περίπτωσή του θα φανεί στο παιχνίδι. Αλλο προπόνηση, άλλο ο αγώνας. Θέλει να βρει πατήματα και αναπνοές. Είναι απαραίτητος με όσα κάνει μέσα στο ματς, στην εκτέλεση, τη δημιουργία, την άμυνα, την εμπειρία. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς στο παιχνίδι και πάνω απ' όλα στο ρυθμό".

Έπειτα είπε: " Πρόκειται για παίκτες που προέρχονται από δύο διαφορετικές σχολές. Και ο Δημήτρης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Ο Μπάνκς προέρχεται από το ΝΒΑ και θέλει χρόνο για να κατανοήσει πλήρως την Ευρώπη. Ο Δημήτρης ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Θέλουμε να είμαστε ένα διάστημα όλοι μαζί. Τουλάχιστον 10 ημέρες. Δεν το έχουμε καταφέρει αλλά όπως έχω ξαναπεί πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Από το πρώτο φιλικό στη Σόφια είχαμε πολλά προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση, να ενσωματώνονται στην ομάδα τα νέα παιδιά. Οπως προπονείσαι έτσι παίζεις και αυτό είναι το δικό μας μείον γιατί δεν έχουμε προπονηθεί όπως θέλαμε".

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την απουσία του από το ματς με την Εφές ανέφερε: " Οτι έγινε στην Πόλη το αφήνουμε πίσω μας. Είναι πολύ σοβαρό στοιχείο για εμάς να μην παίζει ο Διαμαντίδης. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την εικόνα μας. Ειδικά στην άμυνα δεν λειτουργήσαμε καθόλου καλά. Μάθαμε από αυτό το παιχνίδι. Ο Γκιστ ήταν εκτός της τακτικής μας, το έκανε για λίγο αλλά του έβγαινε η συνήθεια. Οπως είναι το σύγχρονο μπάσκετ το θέμα είναι οι δημιουργοί.

Είναι δύσκολο για εμάς χωρίς τον Διαμαντίδη. Η Εφές έχει έμπειρα και ψηλά παιδιά, εμείς είχαμε και τον Σοφοκλή να επιστρέφει μετά από έναν μήνα και δεν πάταγε καλά. Οι ψηλοί της Εφές έμπαιναν μέσα στο καλάθι και δεν είχαμε τη σωστή αντίδραση. Για εμάς ήταν μια παρένθεση. Θέλουμε να μαθαίνουμε".

Τέλος, ερωτηθείς για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στην ψηφοφορία του Hall of Fame δήλωσε: " Ο Γκάλης έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Και το έχω ζήσει αυτό από πρώτο χέρι. Οπου πηγαίναμε ήταν πιο διάσημος και από τον Πρωθυπουργό. Ο Νίκος χαίρει εκτίμησης στο εσωτερικό, νομίζω ότι έχει την κοινή αποδοχή όλου του κόσμου. Θα μπορούσε να τιμηθεί πολύ περισσότερο, καλό είναι αυτό που γίνεται.

Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ψυχολογία του ελληνικού αθλητισμού. Επεισε τους Ελληνες ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα. Ο Νίκος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Υπήρχε τότε μια ομαδική ολοκληρωμένη δουλειά, υπήρχε δίψα και ελπίδα να φύγουμε από τα ανοικτά γήπεδα, να πάμε για κάτι καλύτερο. Ο Νίκος ήταν η κορυφή".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ