EUROLEAGUE

Πανηγυρικά στους "8" ο Ολυμπιακός, 81-73 την Νταρουσάφακα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 81-73 την Νταρουσάφακα, προκρίθηκε στα playoffs και συνάμα αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας, με τον Σπανούλη να βάζει την υπογραφή του στο τέλος

Τα έκανε όλα ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ. Προκρίθηκε στα πλέι οφ της EuroLeague, σφιχταγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας, γιόρτασε μαζί με 9.000 οπαδούς του τα γενέθλια του συλλόγου... Εστω κι αν έκανε τα εύκολα δυσκολα στην τελευταία περίοδο, η ουσία είναι ότι πέτυχε το στόχο του. Το 81-73 ήρθε με μεγαλύτερο κόπο σε σχέση με ό,τι είχε κτίσει μέχρι το 25', όταν είχε προηγηθεί με 21 πόντους διαφορά (60-39).

Η Νταρουσάφακα μείωσε ακόμα και στους "4", έβαλε σε μπελάδες τον Ολυμπιακό, αλλά εκεί μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης με δύο βουτιές στην μπάλα και δύο μεγάλα καλάθια, για να δώσει το σύνθημα ανάκαμψης και να δείξει ότι παραμένει ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας.

MVP

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στη δράση και παρότι ήταν εκτός ρυθμού, φρόντισε να βάλει την σφραγίδα του στο ματς. Είχε 8 πόντους με 1/2 βολές, 2/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, μοίρασε 8 ασίστ, μα πάνω απ' όλα μίλησε στα δύσκολα. Εβαλε δύο μεγάλα καλάθια, έκανε δύο βουτιές για να σώσει την μπάλα και έδειξε ότι είναι ο μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κεμ Μπιρτς επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις, κάτι που συνδυάστηκε και με την επιστροφή του Σπανούλη στο ρόστερ. Είχε 13 πόντους με 3/5 βολές, 5/5 δίποντα, πήρε και 8 ριμπάουντ και το κυριότερο έδωσε λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να "καθαρίζει το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Με εξαιρετική άμυνα - ειδικά στη δεύτερη περίοδο - δεν άφησε την Νταρουσάφακα να βρει ρυθμό και έκτισε διαφορά ασφαλείας από το πρώτο μισό του παιχνιδιού. Είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, εννέα παίκτες να σκοράρουν (δίχως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς ο Σπανούλης που είχε βέβαια 4 ασίστ) και κάπως έτσι έφτασε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους διαφορά. Παρ' όλα αυτά οι Τούρκοι επέστρεψαν στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, αλλά εκεί οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τις λύσεις κυρίως με τον αρχηγό τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός πέρασε την μπάλα μέσα στη ρακέτα (Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη) και έφθειρε τους ψηλούς της Νταρουσάφαρα στην πρώτη περίοδο... Παρ' όλα αυτά οι Τούρκοι ήταν κοντά στο σκορ και μάλιστα έκαναν το 8-11 στην εκκίνηση του ματς. Οταν ο Γκριν πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Σπανούλη (έψαχνε να βρει ρυθμό), ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις και από την περιφέρεια και κάπως έτσι έγινε το 21-16 (9 π. από τον Αμερικανό), για να πάρει την σκυτάλη ο Λοτζέσκι, ο οποίος με 4 συνεχόμενους πόντους έκανε το 25-18 στο τέλος του δεκαλέπτου).

Οι ερυθρόλευκοι με όπλο της άμυνά τους και τον Γουότερς να βοηθάει στο σκοράρισμα έκαναν το 31-20 στο 14, για να φτάσουν στο +14 αμέσως μετά με τρίποντο του "καυτού" Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό (34-20).

Το σκηνικό έμεινε ίδιο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Σπανούλη να επιστρέφει και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και τον Γιανγκ να περνάει στο ματς και να δίνει λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στο 19' έγινε το 48-31 με τον Πρίντεζη, για να ολκληρωθεί το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό στο +15 (48-33).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σπανούλη να βάζει την υπογραφή του. Με τρίποντο και συνεχόμενες ασίστ έστειλε τον Ολυμπιακό στο +19 (58-39) και μπήκε για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα. Ο Παπανικολάου με φοβερό κάρφωμα ξεσήκωσε τον κόσμο και έκανε το 60-39

Ο Μπλατ έριξε το τελευταίο του χαρτί στο παρκέ με πολύ χαμηλό σχήμα (Κλάμπερν στο "5"), προκειμένου να αλλάξει την εικόμα του παιχνιδιού και εν μέρει τα κατάφερε. Μειωσε σε 63-52 στο 28' αφού ο Ολυμπιακός δεν ακολούθησε αμέσως, λίγο μετα έγινε και το 66-56 με τον Κλάιμπερν, για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με σκορ 69-58.

Η Νταρουσάφακα δεν έμεινε εκεί, με τον Κλάιμπερν και τον Γουοναμέικερ να "πυροβολούν" μείωσε στους 4 (71-67) στο 34' και το παιχνίδι πήρε έγινε θρίλερ. Εκεί μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης που έβαλε δύσκολα καλάθια και έκανε μια μεγάλη βουτιά αυτοθυσίας για να κρατήσει την κατοχή για την ομάδα του. Το 79-71 έγινε στο 38', για να γράψει ο Πρίντεζης το τελικό 81-73 με εντυπωσιακό κάρφωμα.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-33, 69-58, 81-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11 (1), Μπιρτς 13 (8 ριμπ.), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 8 (1 τρίπ., 8 ασ.), Ουότερς 7 (1), Μιλουτίνοβ 8, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 12 (1).

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 6 (0/6 τρίπ.), Μπατούκ, Ουάναμεϊκερ 23, Κλάιμπερν 20 (1), Ουλουμπάι, Μοερμάν 5 (1), Αλντεμίρ, Σαβάς 2, Άντερσον 12, Ζίζιτς 5, Χαρανγκόντι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ