EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 54-58

Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 54-58
INTIME SPORTS

"Ιδανικός αυτόχειρας" ο Παναθηναϊκός, έχασε δικό του παιχνίδι από τη Ρεάλ που έφυγε τελικά με το "διπλό" από το κατάμεστο ΟΑΚΑ (54-58) vid

Ο Παναθηναϊκός έχασε με σκορ 54-58 από τη Ρεάλ μέσα στο ΟΑΚΑ, μένοντας επτά λεπτά στο δ' δεκάλεπτο χωρίς καλάθι.

Οι "πράσινοι" ευστόχησαν στα 6.33'' πριν τη λήξη σε τρίποντο με τον Μπράμο να κάνει το 54-46 κι έκτοτε σίγησαν. Η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και με ένα 12-0 στο τέλος έφυγε νικήτρια.

Το ματς εξελίχθηκε σε αμφίρροπη μάχη στο δ' δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει διαδοχικά σουτ τριών πόντων (τελείωσε το ματς με 6/27) και τη Ρεάλ να τα βάζει με τους Ροντρίγκεθ και Ντρέιπερ, παίρνοντας το προβάδισμα (54-57).

Στα 20'' πριν το τέλος, ο Τσαρτσαρής αστόχησε σε τρίποντο και οι "πράσινοι" έτρεχαν για να κάνουν τα φάουλ που είχαν, προκειμένου να στείλουν κάποια στιγμή τη Ρεάλ στη γραμμή. Αυτό έγινε στα 11,4'' πριν το τέλος με τον Ρέγιες να γράφει το 54-58.

Το σουτ του Διαμαντίδη στο τέλος δεν βρήκε στόχο κι έμεινε το τελικό 54-58. Έτσι, ο Παναθηναϊκός υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο TOP-16.

Ο αγώνας

Για τον Παναθηναϊκό μπήκαν στο παρκέ οι Μπράμος, Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε και Τσαρτσαρής, ωστόσο μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις ο Διαμαντίδης πήρε τη θέση του πρώτου στο παρκέ. Οι Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης έκαναν το 8-6 και από εκείνο το σημείο οι "πράσινοι" με όπλο την άμυνά τους, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν.

Δύο διαδοχικά τρίποντα των Τσαρτσαρή και Μπράμου έκαναν το σκορ 14-9, σε ένα εφιαλτικό δίλεπτο για την Ρεάλ που δεχόταν κοψίματα, έχανε τα ριμπάουντ και γενικότερα έδειχνε ένα πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι για σχεδόν 6 λεπτά (5.50'') οι φιλοξενούμενοι έμειναν άποντοι αν εξαιρέσει κανείς τις δύο βολές του Γιουλ που μείωσε σε 18-11 και δεν ευστόχησαν σε κανένα σουτ ενός πεδιάς.

Ο Σχορτσανίτης τελικά με λέι απ έγραψε το 20-11 στο τέλος του α' δεκαλέπτου που βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στις ασίστ και τα ριμπάουντ.

Επέβαλε πλήρως το ρυθμό του

Με το ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε νταμπλ σκορ (22-11), δείχνοντας να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Η Ρεάλ πάντως απάντησε με 6 συνεχόμενους πόντους του Ρέγιες, μειώνοντας στους πέντε, υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να περάσει ξανά το Λάσμε στο παρκέ.

Ο τελευταίος έγραψε το 26-17, με εντυπωσιακό κάρφωμα, σώζωντας την επίθεση για τον Παναθηναϊκό. Στο 15' πάντως χρεώθηκε με το 2ο φάουλ του και έτσι βρέθηκε πολύ γρήγορα στον πάγκο, δίνοντας στο Σχορτσανίτη τη θέση του. Ο Ούκιτς έγραψε το 30-19 στο 16', ξεσηκώνοντας τον κόσμο, που έβλεπε την ομάδα του να παίζει δυνατά στην άμυνα και να έχει το συνεχές προβάδισμα στο σκορ.

Με μία ωραία επίθεση, ο Τζέιμς Γκιστ έγραψε το 33-20 στο 17.30'' δίνοντας στη διαφορά, τη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη την ώρα. Στο ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο πάγκος της Ρεάλ χρεώθηκε με τεχνική ποινή και μετά τις βολές του Διαμαντίδη (1/2), ο Μπράμος έκανε το 37-23 έξω από τα 6.75μ. Τελικά, το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 37-27 και τη Ρεάλ να παλεύει να μειώσει.

Αντέδρασε η Ρεάλ, κράτησε ο Παναθηναϊκός

Κάτι τα συνεχή σφυρίγματα των διαιτητών, κάτι το σκληρό παιχνίδι των Μαδριλένων που έμενε ατιμώρητο, κατάφεραν στην έναρξη της επανάληψης να εκνευρίσουν κάπως τον Παναθηναϊκό. Πάντως, οι "πράσινοι" αντέδρασαν με τα τρίποντα των Γκιστ, Μπράμου και βρέθηκαν ξανά στο +10 (43-33).

Μπορεί να είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν έπαιζαν με την ίδια ένταση άμυνα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούν κάποια καλάθια. Στα 2.39'' πριν το τέλος της γ' περιόδου, ένα σκληρό φάουλ του Σλότερ στον Σχορτσανίτη, αφενός αφύπνισε τον κόσμο και αφετέρου απέφερε ένα πεντάποντο για τον Παναθηναϊκό. Οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Big Sofo έκανε το σκορ 49-38.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το +11 με το οποίο προηγήθηκαν, καθώς οι Μαδριλένοι βρήκαν κενά στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, τα εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν σε 49-44, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό.

Το γύρισε η Ρεάλ

Το δ' δεκάλεπτο, πήρε έναν απίστευτα γρήγορο ρυθμό που μάλλον ευνοούσε τη Ρεάλ. Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε τις δεύτερες επιθέσεις (με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε), άσχετα αν τελικά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη όλες οι προσπάθειες. Ένα τρίποντο του Μπράμου στο 33' έγραψε το 54-46, όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό.

Οι Μαδριλένοι έβρισκαν πλέον εύκολα το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι και με τους Ρέγιες, Φερνάντεθ να σκοράρουν, μείωσαν σε 54-50, ένα λεπτό αργότερα. Η επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού πήγε στα... σκουπίδια με τον Μπράμο να κάνει ερ μπολ και ο Μπέγκιτς μείωσε σε 54-52.

Δεν άργησε βέβαια να περάσει μπροστά η Ρεάλ, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τη συγκέντρωσή του. Τα τρίποντα των Ροντρίγκεθ και Ντρέιπερ έκαναν το σκορ 54-57 στα 2.43'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Αντίθετα, τα διαδοχικά σουτ τριών πόντων του Παναθηναϊκού δεν έβρισκαν στόχο, ούτε καν το λέι απ του Λάσμε στο 39'. Έτσι, λοιπόν, έμεινε το 54-58 που διαμόρφωσε ο Ρέγιες με 1/2 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-27, 49-44, 54-58

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11(3), Ματσιούλις 5(1), Καπόνο 4, Ούκιτς 8, Λάσμε 2, Τσαρτσαρής 8(1), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 5(1), Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8.

Ρεάλ Μαδρίτης (Πλάθα): Ντρέιπερ 4, Φερνάντεθ 8(1), Σουάρεθ, Ρέγιες 13(1), Μίροτιτς 3, Ροντρίγκεθ 6(2), Ετσχάιμερ 11(1), Μπέγκιτς 6, Κάρολ, Γιουλ 7(1), Σλότερ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ