EUROLEAGUE

Κόντρα στην Εφές με Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ

Κόντρα στην Εφές με Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δηλώθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ευρωλίγκα και θα βρίσκεται στη διάθεση του Ετόρε Μεσίνα για το ματς με την Εφές.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρεμιέρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με αντίπαλο την Αναντόλου Εφές στη Ρωσία.

Ο Έλληνας γκαρντ δοκιμάζεται από τον Ετόρε Μεσίνα και θα παίξει σε σειρά αγώνων για να δείξει ότι είναι σε θέση να ενισχύσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη φετινή σεζόν.

Αν ικανοποιήσει τον Ιταλό προπονητή ο Παπαλουκάς αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΤΣΣΚΑ. Τελευταίο ματς του Θοδωρή Παπαλουκά στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα των Ρώσων ήταν ο τελικός του 2008 κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου (91-77).

Να θυμίσουμε ότι ο 35χρονος γκαρντ έπαιξε στην ΤΣΣΚΑ από το 2002 μέχρι το 2008, κατακτώντας δυο φορές την Ευρωλίγκα (2006, 2008) ενώ είναι πρώτος στον πίνακα με τις ασίστ στην Ευρωλίγκα (938), στα κλεψίματα (327) και στις αναμετρήσεις (235).

Κόντρα στην Εφές με Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ

" Παίζουμε με μία πολύ ταλαντούχα ομάδα, η οποία έχει χάσει κάποια παιχνίδια, αλλά έχει νικήσει και σε δύσκολα ματς, όπως με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Έχει πολύ καλούς παίκτες και έναν καλό προπονητή, τον Οκτάι Μαχμουτί", δήλωσε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ετόρε Μεσίνα.

Γιατί διάλεξε τον Τεό ...

Ο Μεσίνα αναζητούσε έναν έξτρα πλέι-μέικερ, για να ξεκουράζει τον Τεόντοσιτς. Ο Άαρον Τζάκσον, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι (από την Μπιλμπάο) προσφέρει ενέργεια, παίζει άμυνα, αλλά δεν είναι κλασικός πόιντ-γκαρντ.

Στα 10 ματς που έχει αγωνιστεί με την ΤΣΣΚΑ ο απολογισμός του είναι ...πενιχρός. Μόλις 3.9π (με 44.4%δ, 18.2%β και 75%β) 1.6ρ και 1.2 ασίστ. Κι όλα αυτά σε μέσο όρο συμμετοχής 17,24 λεπτά συμμετοχής.

Ο Παπαλουκάς, μπορεί να είναι 35 ετών, μπορεί να έχει παίξει από πέρσι καθώς με τη Μακάμπι δεν τα κατάφερε, αλλά είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά για τον Μεσίνα, που τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα!

Ο Ιταλός κόουτς απέρριψε όλες τις προτάσεις που είχε στα χέρια του, δεν ήθελε να ταράξει τις ισορροπίες και εν τέλει, κατέληξε στον Παπαλουκά, με τον οποίο μίλησε και του έκανε την πρόταση για επάνοδο στη Μόσχα!

Όχι σε Αβελίνο, ναι στη Μόσχα...

Ο ίδιος ο Παπαλουκάς ενθουσιάστηκε με την ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι έψαχνε να παίξει σε υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, έτσι ώστε να κλείσει την καριέρα του με μια επιτυχία, πηγαίνοντας ας πούμε στο φάιναλ-φορ.

Η ΤΣΣΚΑ πληροί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν γι αυτό το λόγο αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση για δοκιμή στην Μόσχα. Είπε όχι σε μια καλή προσφορά, που είχε από την Αβελίνο και ταξίδεψε σε γνώριμα εδάφη.

Στις προπονήσεις έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ, θέλει φυσικά χρόνο για να επανέλθει, αλλά η μεταγραφή έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Τα υπόλοιπα, από αύριο στο γήπεδο, για τον πολύ αγαπητό στον κόσμο της ΤΣΣΚΑ, Έλληνα πλέι-μέικερ.

Με την ρωσική ομάδα, άλλωστε, ο "Τεό" γνώρισε τις πιο μεγάλες στιγμές στην καριέρα του και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους πόιντ-γκαρντ στην Ευρώπη...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ