EUROLEAGUE

Για αυτό we love this game!

Για αυτό we love this game!

Ο Ματ Τζάνινγκ νίκησε το χρόνο στην αναμέτρηση της Αναντολού Εφές με την Ρεάλ Μαδρίτης και το Euroleague Greece θυμάται τα buzzer beaters που κάνουν ασυναγώνιστο το άθλημα.

Η Euroleague μας έχει προσφέρει αρκετό θέαμα τα τελευταία χρόνια, με σουτ που άλλαξαν μέχρι και το ρου της ιστορίας. Από τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Σλούκα, μέχρι τον Κώστα Βασιλειάδη και τον Ματ Τζάνινγκ. Όλοι τους φρόντισαν να αφήσουν το στίγμα τους, ευστοχώντας σε καθοριστικά σουτ. Ο Ματ Τζάνινγκ και το 75-73 της Εφές επί της Ρεάλ ήταν ό,τι χρειαζόμασταν, για να κάνουμε ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν.

Ξεκινάμε με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος στο Top 16 της σεζόν 2011-12 ευστόχησε σε ένα... τρελό τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου στην αναμέτρηση με την Γαλατασαράι, στην Τουρκία. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό για τους "ερυθρόλευκους" (ήττα με 78-77), όμως το συγκεκριμένο τρίποντο ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης.

Μερικά από τα πιο ιστορικά buzzer beaters της διοργάνωσης ήταν το hook του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και το ιστορικό τρίποντο του Ντέρικ Σαρπ, τα οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ένα από το highlights της διοργάνωσης, την περασμένη σεζόν, ήταν το απίστευτο buzzer beater του Ζόραν Πλάνινιτς στην αναμέτρηση της Αναντολού Εφές με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Γκρέιντζερ, Βιτζιάνο και Σιμόν, την περασμένη σεζόν, έβαλαν κι αυτή το... χεράκι τους, συμβάλλοντας κι αυτοί στο θέαμα με τα δικά τους buzzer beater.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει και το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη. Ο "Kill Bill" πρόλαβε τον χρόνο, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική του Top 16. χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Και φτάνουμε στο τώρα. Την φετινή σεζόν, μετά από πέντε αγωνιστικές μετράμε τρία buzzer beater. Την αρχή έκανε ο Σέρχιο Γιουλ στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ούνικς Καζάν, στη Ρωσία.

Παράλληλα, και ο Κώστας Βασιλειάδης έδειξε γιατί η Ουνικάχα Μάλαγα επέμεινε τόσο για την απόκτησή του το καλοκαίρι. Ο Έλληνας φόργουορντ "εκτέλεσε" την Άλμπα Βερολίνου, μέσα στην Γερμανία, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ