EUROLEAGUE

"Όποιος δεν πληρώνει, θα αποβάλλεται"

"Όποιος δεν πληρώνει, θα αποβάλλεται"

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επισκέφτηκε τη Γαλλία και μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε πως στο εξής η Euroleague Basketball θα είναι αυστηρή, ως προς τις οφειλές ομάδων σε παίκτες.

O πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου συνέχισε τις επισκέψεις σε χώρες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με αυτή στο Παρίσι. Εκεί όπου δεν... χρύσωσε ακριβώς, το χάπι κάποιου. Τουναντίον, διευκρίνισε ότι " πολύ σύντομα, η γαλλική λίγκα θα πρέπει να μειώσει τις ομάδες της από 18 σε 14. Το 14 είναι ένας καλός αριθμός. Να θυμίσω δε, πως πέρυσι δώσαμε στη χώρα δυο wild cards".

Και για να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένος, έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει ότι " μέσα στα χρόνια, η Euroleague έχει δώσει στη Γαλλία περισσότερες wild cards από κάθε άλλη χώρα".

Εκ των πιο σημαντικών επισημάνσεων που είχε να κάνει, ήταν ότι " όποιος σύλλογος δεν πληρώνει τους παίκτες, θα αποβάλλεται από τη Euroleague, κάτι που ήδη έχουμε κάνει με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Είναι ανάγκη οι παίκτες να γνωρίζουν πως θα λάβουν το 100% αυτών που έχουν υπογράψει".

Σε ό,τι αφορά την άρνηση της Εuroleague, να βάλει περιορισμό σε αριθμό γηγενών και μη, ενημέρωσε "α υτό που πρέπει να κάνει τη διαφορά, είναι η πίστη του όποιου αθλητή στον οργανισμό. Όχι η εθνικότητα του".

Αποκάλυψε πως " ο πρωταθλητής της Γαλλίας θα παίξει στη Euroleague της επόμενης σεζόν, ενώ από το 2015 έως το 2018 θα υπάρχει και μια άδεια, για την ομάδα που έχει βοηθήσει στην εξέλιξη του project -για παράδειγμα, τη φιναλίστ" και πως " δεν υπάρχει στο πλάνο, το ενδεχόμενο να δώσουμε σε γαλλική ομάδα εγγυημένο συμβόλαιο, τύπου Α, διότι το project σας δεν έχει παρουσιάσει εξέλιξη. Στα τελευταία 11 χρόνια, είχατε 10 πρωταθλητές και αυτό δεν βοήθησε, ώστε κάποια από τις ομάδες σας να 'χει παρουσία με συνέχεια στη Euroleague. Χρειάζεται σταθερότητα, όπως χρειάζονται και καλύτερα αποτελέσματα. Η Γαλλία δεν έχει αυτά που 'χουν οι γείτονες της στην Ευρώπη. Όλοι χρειαζόμαστε καλύτερα αποτελέσματα".

Επανέλαβε ότι " δεν ξέρουμε ακόμα ποιος θα μετάσχει στη σεζόν 2015-16", ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να δούμε τη Euroleague να 'χει 20 ίδιες ομάδες (συν 4 που θα "βγαίνουν" από το Eurocup), όπως έγραψαν οι Σέρβοι , είπε πως " δεν πιστεύω στις "κλειστές" λίγκες. Ενδεχομένως να είναι το όραμα κάποιων, όχι όμως, το δικό μας. Εμείς έχουμε πλάνο για εξέλιξη που αφορά τα επόμενα 5 με δέκα χρόνια. Όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, θα προβούμε σε ανακοινώσεις".

Στα της απόφασης της FIBA να γίνονται ματς των εθνικών ομάδων, μέσα στις σεζόν, από το 2017 και μετά, εξήγησε ότι "αυτό θα κάνει αδύνατη τη διεξαγωγή των λιγκών που 'χουν 18 και 20 ομάδες. Θα πρέπει να μειωθούν, για να δημιουργηθεί ο χώρος που θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ