EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Παλεύει πάντα μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός"

Ομπράντοβιτς: "Παλεύει πάντα μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός"

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ της EuroLeague με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου αποθεώνοντας τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως ήταν κομβικοί οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό στα playoffs.

Έχουν περάσει πλέον αρκετές ημέρες από την κατάκτηση της EuroLeague από την Φενέρμπαχτσε, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει επιστρέψει στις υποχρεώσεις της στο Τουρκικό Πρωτάθλημα, αλλά οι αναφορές στον Ευρωπαϊκό τίτλο συνεχίζονται. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή ήταν η πρώτη EuroLeague στην ιστορία του Τουρκικού Πρωταθλήματος.

Τώρα λοιπόν ήταν η ώρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παραχωρήσει μία μεγάλη συνέντευξη στο σάιτ της EuroLeague, με τον Σέρβο τεχνικό να μιλάει για τον τελικό με τον Ολυμπιακό, την σειρά των playoffs κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον Έκπε Ούντο, αλλά και τον ημιτελικό με την Ρέαλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Ομπράντοβιτς δήλωσε:

Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό: "Η εμπειρία που είχαμε την περσινή παρουσία μας στον τελικό μας βοήθησε σίγουρα απέναντι στον Ολυμπιακό. Το καταλάβαινε κάποιος αυτό από την αρχή του αγώνα. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση από το ξεκίνημα και κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ως το τέλος. Έπεσε λίγο το επίπεδο της απόδοσής μας στην δεύτερη περίοδο, ειδικά στα τελευταία λεπτά, αφού ενώ δεν είχαμε χρεωθεί με φάουλ δεν παίξαμε όσο σκληρή άμυνα μπορούσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως υπήρξε βελτίωση σε αυτό τον τομέα και κερδίσαμε σχετικά εύκολα αν σκεφτούμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και παλεύει ως το τέλος, αλλά πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια".

Για την σειρά με τον Παναθηναϊκό και αν ήταν κομβική για την αυτοπεποίθηση στην ομάδα του: " Χωρίς αμφιβολία τα πλέι-οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν κομβικό σημείο της σεζόν για μας. Είχαμε αρχίσει να δουλεύουμε πιο σωστά επειδή πλέον ήμασταν πλήρεις και αυτό φαινόταν στις προπονήσεις. Όταν έχεις 15 παίκτες στην διάθεσή σου, μπορείς να δουλέψεις με τον τρόπο που θες. Σε αυτό το σημείο της σεζόν θέλαμε περισσότερη ένταση και μικρότερες σε διάρκεια προπονήσεις, με όλους να δουλεύουν στην ίδια κατεύθυνση. Σίγουρα βέβαια βοήθησε και το τελικό αποτέλεσμα, αφού το να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, όχι μία αλλά δύο φορές δεν είναι εύκολο. Ο Παναθηναϊκός ήταν μια καλή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και έπαιζε μπροστά σε 20.000 θεατές. Έπρεπε να πάμε σε αυτό το γήπεδο και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, αυτό είναι πάντα σημαντικό για μία ομάδα".

Για τον ημιτελικό για την Ρεάλ: " Προετοιμαστήκαμε καλά για αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε ότι στην Ρεάλ αρέσει να κυκλοφορεί τη μπάλα και να βρίσκει πάντα την σωστή πάσα. Καταφέραμε να τους υποχρεώσουμε να παίξουν ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που παίζουν συνήθως. Νομίζω ότι κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι από την αρχή. Η Ρεάλ έχει πολύ ταλέντο και έχει παίκτες που παλεύουν σκληρά, για αυτό και μερικές φορές επέστρεψαν στο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια, αφού ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος".

Για τις εμφανίσεις του MVP του Final Four, Έκπε Ούντο: " Οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιακές και νομίζω ότι αναδείχθηκε δίκαια MVP, αλλά τα πήγαν καλά και άλλοι παίκτες. Δεν ήταν one man show. Πρέπει να βγάλει κανείς το καπέλο και στον Νίκολα Κάλινιτς για αυτά που έκανε σε αυτά τα δύο παιχνίδια και την σκληρή δουλειά του. Το ίδιο ισχύει και για τους πόιντ γκαρντ μας, τον Μπογκντάνοβιτς, τον Ωέσελι, τον Ντατόμε και όσους πάτησαν παρκέ. Ο Πέρο Άντιτς μας έδωσε 8 καλά λεπτά στον Τελικό, μας βοήθησε με την εμπειρία του. Ήταν ομαδική προσπάθεια και αν κάποιος έπαιζε όπως έπαιξε ο Ούντο σίγουρα άξιζε το βραβείο του MVP".

Για το αν είναι περήφανος που έφερε την πρώτη EuroLeague στο Τουρκικό μπάσκετ: " Σίγουρα είμαι περήφανος. Πριν το Final Four μπορούσες να δεις όλο τον κόσμο στην Κωνσταντινούπολη να μιλάει για αυτό. Είχε γίνει μία πόλη του μπάσκετ. Το να κερδίσουμε τον τίτλο ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, όχι μόνο για τους φίλους της Φενέρμπαχτσε, αλλά για όλους τους Τούρκους. Ξέρουμε τι χρειάστηκε να κάνουμε για να πάρουμε τον τίτλο, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας τα playoffs του Τουρκικού Πρωταθλήματος και μετά από αυτό να ετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν. Όταν κάποιος έχει όνειρα και επιθυμίες, όλα γίνονται"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ