EUROLEAGUE

Στο τέλος έμεινε όρθιος

Στο τέλος έμεινε όρθιος
INTIME SPORTS

Με τρομερό τσαμπουκά και χάρη σε ένα επί μέρους 12-1 στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός "λύγισε" την αξιόμαχη Μπάγερν (88-83) και έκανε το τρία στα τρία στην φετινή Euroleague.

Οι back-to-back Πρωταθλητές Ευρώπης δεν έκαναν καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, όμως είχαν χαρακτήρα και εμπειρία, στοιχεία που έλειψαν από τους Γερμανούς του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

Οι δηλώσεις του Σβέτισλαβ Πέσιτς

Ο συγκλονιστικός Μπράιαντ Ντάνστον (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), ο εξαιρετικός Μάντζαρης που έβαλε 4/5 τρίποντα, αλλά και οι Λοτζέσκι - Σλούκας- Πρίντεζης που ήταν ξανά καθοριστικοί, έκαναν την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, οι Ντιλέινι - Τζέντοβιτς έκαναν ό,τι μπορούσαν για την πολύ καλή Μπάγερν, όμως η κακή βραδιά του Τζον Μπράιαντ κόστισε στους Γερμανούς.

Ο αγώνας

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, με τον Ντάνστον στην βασική πεντάδα, ώστε να χτυπήσουν τον "βαρύ" Μπράιαντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Πέτυχε 9 γρήγορους πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ στο πρώτο πεντάλεπτο (!) και ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό στην επίθεση. Μαζί, φυσικά, με τον Μάντζαρη που έκανε με τρίποντο το 21-17 στο 8', λίγο πριν κλείσει η πρώτη περίοδος (25-20).

Η Μπάγερν προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό και τα κατάφερε για λίγο, με τους Πειραιώτες να διατηρούν, όμως, μια διαφορά ασφαλείας, είτε με το νέο τρίποντο του Μάντζαρη (32-22), είτε με τον Πρίντεζη που συνεργαζόταν καλά με τον Σπανούλη (42-36). Η φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε, πάντως, ακριβώς με την λήξη της δεύτερης περιόδου, όταν ο Λοτζέσκι διείσδυσε προς το καλάθι των Γερμανών, πάσαρε στον Πρίντεζη στην γωνία και εκείνος έδωσε την ασίστ στον Μάντζαρη που έγραψε με το τρίτο του τρίποντο το 47-39 της ανάπαυλας.

Το ξέσπασμα του Ολυμπιακού και η απάντηση της Μπάγερν

Το πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό. Η Μπάγερν το εκμεταλλεύτηκε, μείωσε στους 3 (47-44), όμως κάπου εκεί οι ''ερυθρόλευκοι'' ξύπνησαν για τα καλά. Ο Μπαρτζώκας απέσυρε τους Σπανούλη-Πρίντεζη, ο Λοτζέσκι, ο Αγραβάνης και ο Ντάνστον τράβηξαν το περισσότερο κουπί στην επίθεση, η διαφορά έφτασε μέσα σε τρία λεπτά στο +15 (64-49) και κάπως έτσι η αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης άρχισε να απλουστεύει. Μέχρι οι διαμαρτυρίες του Πέσιτς να ξυπνήσουν τους Γερμανούς, οι οποίοι μάζεψαν εν ριπή οφθαλμού την διαφορά (66-61) και με 3/3 βολές του Μπένζινγκ και καλάθι από τον Ιντμπίχι ισοφάρισαν στο τέλος της περιόδου (66-66) χάρη σε ένα επί μέρους 2-17 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών!

Ο Τρούτμαν έδωσε, μάλιστα και προβάδισμα στην ομάδα του (66-68) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τα πράγματα να δείχνουν ζόρικα για τον Ολυμπιακό που είχε πλέον χάσει για τα καλά τον ρυθμό του. Ενα τρίποντο του Σλούκα (71-71) έβαλε τον κόσμο στο παιχνίδι, όμως ο Τζέντοβιτς απάντησε με γκολ-φάουλ για το 71-74, έβαλε λέι-απ για το 71-76 και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.

Θρίλερ στο τέλος, όρθιοι οι Πειραιώτες

Επειδή, όμως, στον Ολυμπιακό αρέσουν τα δύσκολα, οι Ντάνστον-Πρίντεζης έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (75-76), τρία λεπτά πριν το τέλος του. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα απέναντι στην σαφώς πιο αποτελεσματική άμυνα των γηπεδούχων και ο αγώνας πήρε χαρακτήρα θρίλερ. Μετά το τάιμ άουτ ο Πρίντεζης έδωσε ξανά το προβάδισμα (77-76) στην ομάδα του, ο Μπράιαντ έκανε στη συνέχεια λάθος και ο Λοτζέσκι με νέο γκολ-φάουλ έκανε το 80-76 στο 1:14. Ο Πέσιτς δέχθηκε τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία, ο Λοτζέσκι αστόχησε στην βολή, αλλά η κατοχή έμεινε στους Πειραιώτες, που "καθάρισαν" το παιχνίδι με το τέταρτο τρίποντο του Μάντζαρη (83-76) και ένα επί μέρους 12-1 που έμοιαζε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης.

Οι 0/4 βολές των Μάντζαρη-Πρίντεζη έδωσαν στην Μπάγερν το δικαίωμα να μπει ξανά στο παιχνίδι με το γκολ-φάουλ του Ντιλέινι (83-82) στα 27", το ΣΕΦ ''πάγωσε'' για λίγο, ο Λοτζέσκι έκανε με 1/2 το 84-82 στα 18.9" και η Μπάγερν είχε την -θεωρητικά- τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Μάντζαρης έστειλε τον Σάφαρτζικ στις βολές, εκείνος είχε 1/2 (84-83) και στη συνέχεια ο Σλούκας έβαλε 2/2 στα 9.8" για το 86-83. Ο Ντιλέινι διαμαρτυρήθηκε για φάουλ σε σουτ τριών πόντων το οποίο δεν δόθηκε και ο Πρίντεζης έγραψε το τελικό 88-83 με βολές στα 3.3"!

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ