EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-86

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-86
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ με 86-78 στην πρεμιέρα του στο "Top-16" της Ευρωλίγκας. Διαβάστε αναλυτικά (video)...

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αρχίσει με το δεξί της υποχρεώσεις του στο "Top-16" της Ευρωλίγκας, καθώς γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 86-78.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όμως στη συνέχεια οι επιλογές των Ρώσων και ο πλουραλισμός τους στην επίθεση δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα και να σημειώσουν μία σπουδαία νίκη κόντρα στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Για τους νικητές, οι οποίοι έκαναν το 11-0 στην Ευρωλίγκα φέτος και παραμένουν αήττητοι πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Νέναντ Κρστιτς πέτυχε 18 πόντους, ενώ 16 είχε ο Βίκτορ Κριάπα. Ο Σισκάουσκας είχε 12, ο Κιριλένκο 11 και ο Γκόρντον 10.

Από τους Πειραιώτες που πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας την πρώτη τους φετινή ήττα στο ΣΕΦ, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είχε 14 πόντους και από 13 οι Κάιλ Χάινς, Πέρο Άντιτς.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη συγκέντρωση στην αναμέτρηση και δεν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επιβάλει τον ρυθμό της στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας προσπάθησε να δημιουργήσει μία διαφορά για τους Ρώσους, όμως οι "ερυθρόλευκοι" με τρίποντο από τον Πέρο Άντιτς και δύο εύστοχες βολές από τον Τζόι Ντόρσεϊ πέρασαν στο 6' μπροστά στο σκορ με 10-9.

Στη συνέχεια τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αξιοποίησαν την ευστοχία τους από τη γραμμή των 6μ.75 και έπειτα από 2/2 βολές του Μαρτίνας Γκατσεβίτσιους διατήρησαν το προβάδισμα τους με 15-14. Ο Μιχάλης Πελεκάνος θα σημειώσει το 18-18, αποτρέποντας ακόμα μία προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αποσπαστεί.

Οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν να συμβαδίζουν στο σκορ με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με προβάδισμα ενός πόντους για το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας (21-22) και τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, τη σκυτάλη στα... τρίποντα πήρε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος θα πετύχει το 24-22 για τον Ολυμπιακό. Ο Κάιλ Χάινς όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του, με αποτέλεσμα να "ταπώσει" Κιριλένκο, Σβεντ, Λαβρίνοβιτς στην διάρκεια της περιόδου!

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν επέτρεψαν στους Ρώσους να ξεφύγουν, όσο πλησιάζαμε στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Βίκτορ Κριάπα θα κάνει το 36-40 για την ΤΣΣΚΑ, όμως οι Πειραιώτες με οκτώ διαδοχικούς πόντους θα αποσπαστούν με τέσσερις για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (44-40). Η ΤΣΣΚΑ θα προσπαθήσει να μειώσει, όμως το ημίχρονο θα κλείσει με το +4 για τους "ερυθρόλευκους".

Επέβαλε σταδιακά τον ρυθμό της...

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμα του, αλλά οι Ρώσοι ανέβασαν την απόδοση τους. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά παρότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε το προβάδισμα δεν της επέτρεψε να ξεφύγει στο σκορ και βρέθηκε με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου στο -4 (58-62).

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, οι Ρώσοι ευστόχησαν στις βολές, πίεσαν και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και να μπουν με το δεξί στο "Top-16" της Ευρωλίγκας (78-86).

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-40, 58-62, 78-86.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 13(2), Σπανούλης 11(2), Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 3(1), Γκετσεβίτσιους 14(2), Γλυνιαδάκης 1, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8(2), Λο 2.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 8(2), Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 12, Κρστιτς 18, Κιριλένκο 11, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 7(1), Καούν 4, Κριάπα 16, Γκόρντον 10.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ