EUROLEAGUE

Στο 4-2 ο Ολυμπιακός πριν το ντέρμπι

Στο 4-2 ο Ολυμπιακός πριν το ντέρμπι
INTIME SPORTS

Ανώτερος ο Ολυμπιακός από την Εφές, ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στο 78-60 χωρίς δυσκολίες. Τέταρτη νίκη σε έξι ματς στο ΤΟΡ16, για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης απέναντι στην Αναντολού Εφές και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 78-60, για την έκτη αγωνιστική του Top-16 της Euroleague.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα Ολυμπιακός-Εφές

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως η Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να αποσπαστούν στο σκορ. Αποτέλεσμα ήταν το ημίχρονο του ματς να βρει τους "ερυθρόλευκους" στο +7 (36-29). Τα πράγματα, όμως άλλαξαν στην τρίτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή άμυνα και με... μπροστάρηδες τους Βασίλη Σπανούλη, Μπράιαντ Ντάνστον οι "ερυθρόλευκοι" ξέφυγαν στο 28ο λεπτό με 18 πόντους (53-35).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την τέταρτη νίκη τους σε έξι παιχνίδια στην δεύτερη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γκονλούμ από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου τραυματίστηκε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, την επόμενη εβδομάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας:

Ο Ματ Λοτζέσκι με τρίποντο πέτυχε το 3-0 για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον με σουτ δύο πόντων έκανε το 5-0 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ζόραν Πλάνινιτς μείωσε σε 5-2 και ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης ανέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους για τους γηπεδούχους (7-2). Ο Γκονλούμ μείωσε σε 7-4 στο τρίτο λεπτό, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης ισοφάρισε σε 7-7, 6:23'' πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ματ Λοτζέσκι έκανε το 9-7, με τον Βασιλειάδη στη συνέχεια να αστοχεί σε σουτ δύο πόντων. Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε το 11-7 και ο Σπανούλης έκανε το 13-7 στο 5'.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ κατάφερε σιγά - σιγά να αποσπαστεί από τους Τούρκους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Πειραιωτών. Αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να ξεφύγει με δώδεκα πόντους (22-10) δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και ο Βαγγελης Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους με όμορφη προσπάθεια και ο Μπαλμπάι μείωσε σε 24-12, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η Εφές κατάφερε να μειώσει και με τον Οσμάν πλησίασε σε 24-16. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με τον Κόλινς έκανε το 26-16 για να ρίξει την διαφορά στους οκτώ πόντους ο Μπιέλιτσα με δύο εύστοχες βολές στο 12ο λεπτό του αγώνα. Ο Μίρζα Μπέγκιτς με 1/2 βολές σημείωσε το 27-18 για να κάνει στη συνέχεια αντιαθλητικό φάουλ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στον Ζόραν Πλάνινιτς. Ο παίκτης της Εφές με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 27-20. Στο 13ο λεπτό ο Γκονλούμ τραυματίστηκε σε προσπάθεια να κερδίσει τη μπάλα, με τον Κοσούτ να περνάει στη θέση του.

Ο Μπέγκιτς έκανε το 29-20 στο 14ο λεπτό και οι Τούρκοι μείωσαν σε 29-21. Ο Στράτος Περπέρογλου πέτυχε το 31-21 στο 15', με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς να μειώνει σε 31-23. Σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ και ο Μίρζα Μπέγκιτς με κάρφωμα έκαε το 33-23. Ο Μπατούκ με τρίποντο μείωσε σε 33-26 για να κάνει και πάλι ο Μπέγκιτς το 35-26. Ο Κώστας Βασιλειάδης πέρασε στο παρκέ για την Εφές στη θέση του Όσμαν, με τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει φάουλ στον Έλληνα γκαρντ των Τούρκων. Ο Βασιλειάδης με 1/2 βολές μείωσε σε 35-27 για να κάνει ο Σαβάνοβιτς στο 29' το 35-29. Ο Σπανούλης με 1/2 βολές ανέβασε την διαφορά στους επτά πόντους (36-29), σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ξέφυγαν οι γηπεδούχοι

Στην τρίτη περίοδο, ο Μπράιαντ Ντάνστον με κάρφωμα σημείωσε το 38-29 για να μειώσουν οι Τούρκοι σε 38-31. Ο Μπαλμπάι έφερε την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου στο -5 (38-33) και ο Ντάνστον πέτυχε το 40-33 και ο Ματ Λοτζέσκι με τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό στο +10 (43-33) στο 23ο λεπτό του αγώνα. Ο Πέτγουεϊ έκανε το 45-33 για να ακολουθήσει λάθος του Κώστα Βασιλειάδη για τους Τούρκους. Ο Σπανούλης στο 25' με εύστοχο σουτ τριών πόντων έδωσε προβάδισμα 15 πόντων στον Ολυμπιακό (48-33), με τον Βαγγέλη Αγγέλου να παίρνει τάιμ άουτ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να ανεβάζει ρυθμούς με τον Μπράιαντ Ντάνστον στο 28ο λεπτό να κάνει το 58-37 για τον Ολυμπιακό που έφτασε την διαφορά στους 21 πόντους. Ο Ερντέν έκανε φάουλ στον Αμερικανό σέντερ των Πειραιωτών και ο Ντάνστον πέτυχε το 60-37. Σε εκείνο το σημείο οι Τούρκοι απάντησαν με δύο διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων, μειώνοντας σε 60-43. Τελικά το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έκλεισε στο 62-43.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έφτασε την διαφορά ακόμα και στους 24 πόντους (70-46) για να πάρει τελικά το τέταρτο θετικό του αποτέλεσμα σε έξι αγώνες με 78-60. Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απέναντι τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ