EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 86-88

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 86-88
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πάλεψε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, επέστρεψε από το -10 (63-73 στο 33'), όμως το πάθος των Ιταλών και ο εξαιρετικός Κιθ Λάνγκφορντ έδωσαν στη Μιλάνο τη νίκη με 88-86.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 88-86 και πλέον οι Ιταλοί μετά το "διπλό" στον Πειραιά γίνονται ξεκάθαρα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Αρμάνι Μιλάνο...

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Στράτο Περπέρογλου, όμως σταδιακά οι Ιταλοί ισορρόπησαν το παιχνίδι, πέρασα μπροστά και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι μπόρεσε, μάλιστα στο 33ο λεπτό να αποσπαστεί με δέκα πόντους του Ολυμπιακού (73-63), ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 81-80 για να "μιλήσει" η κλάση του - αμφίβολου πριν το παιχνίδι - Κιθ Λάνγκφορντ που οδήγησε την Αρμάνι Μιλάνο στο θετικό αποτέλεσμα και σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας:

Οι Ιταλοί στην πρώτη τους επίθεση δεν κατάφεραν να σημειώνουν καλάθι, καθως ο Ντάνστον έκοψε τον Σάμιουελς και στην επόμενη φάση, ο Αμερικανός του Ολυμπιακού έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με εξαιρετική προσπάθεια σημείωσε το 4-0 για τους γηπεδούχους, ενώ ο Αλεσάντρο Τζεντίλε δεν κατάφερε να μειώσει για τη Μιλάνο, η οποία δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα των Πειραιωτών. Ο Μπράιαντ Ντάνστον με δύο εύστοχες βολές πέτυχε το 6-0 για να μην μπορέσουν οι Ιταλοί να πετύχουν καλάθι και πάλι. Ο Κώστας Σλούκας στο 3' σημείωσε το 8-0 για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση. Ο Στράτος Περπέρογλου αύξησε ακόμα περισσότερο την διαφορά (10-0) για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός, έπειτα από μία εξαιρετική άμυνα του Έλληνα σμολ φόργουορντ να "σφίγγει" ακόμα περισσότερο στα μετόπισθεν.

Ο Σάμιουελς στον τέταρτο λεπτό του αγώνα πέτυχε το πρώτο καλάθι των Ιταλών, μειώνοντας σε 10-2. Ο Περπερογλου με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το 13-2 για να μειώσει ο Μέλλι με τρίποντο σε 13-5. Ο Περπέρογλου και πάλι έκανε το 15-5, ενώ ο ίδιος παίκτης με 1/2 στη συνέχεια πέτυχε το 16-5 στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Σάμιουελς με δύο βολές μείωσε σε 16-7, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να σημειώνει στο 6' το 19-7 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μέλλι ξεχάστηκε από την άμυνα του Ολυμπιακού και μείωσε σε 19-9 για να έρθει η απάντηση από τον Περπέρογλου, ο οποίος με ακόμα ένα τρίποντο έκανε το 22-9 στο 7'. Ο Λάνγκφορντ, όμως με τρίποντο μείωσε σε 22-12 γρήγορα. Ο Ντάνστον με 1/2 βολές έκανε το 23-12 και ο Ουάλας, έπειτα από κερδισμένο φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων μείωσε με 3/3 βολές σε 23-15.

Ο Πρίντεζης αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, οι Ιταλοί δεν πέτυχαν καλάθι και ο Έλληνας φόργουορντ στη συνέχεια με 2/2 βολές έκανε το 25-15, 1:43'' πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Λαουάλ με κάρφωμα μείωσε σε 25-17 για να πετύχει ο Περπέρογλου το 27-17 στο 9'. Ο Χάκετ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 2/2 βολές έκανε το 29-17. Ο Κιθ Λάνγκφορντ με τρίποντο μείωσε σε 29-20, ενώ ο ίδιος παίκτης με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή μείωσε σε 29-23, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Δυνατά οι Ιταλοί

Ο Ματ Λοτζέσκι σημείωσε το πρώτο καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας το 31-23 για να μειώσουν οι Ιταλοί σε 31-25 στο 11ο λεπτό του αγώνα. Ο Τσερέλα με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή μείωσε σε 31-28, φέρνοντας την ομάδα του Λούκα Μπάνκι σε απόσταση αναπνοής από τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση έκανε λάθος και ο Τζέρελς με εύστοχο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε 31-31 για πρώτη φορά στον αγώνα στο 22ο λεπτό, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ στο παιχνίδι.

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έκανε το 33-31 στο 13' για να ισοφαρίσει ο Λάνγκφορντ σε 33-33 κι ενώ είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Κόλινς με τον Μάντζαρη, με τον κόσμος να αποδοκιμάζει τον Αμερικανό παίκτη της ομάδας του. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν (35-35) και ο Σερμαντίνι με 1/2 βολές πέτυχε το 36-35. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε το 38-35, με τον Ντέιβιντ Μος να ισοφαρίζει σε 38-38. Ο Ντάνστον δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι για να αστόχησε σε σουτ δύο πόντων στη συνέχεια ο Τζέρελς. Ο Πρίντεζης με δύο εύστοχες βολές έκανε το 40-38 για να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων ο Καγκούρ στο 17' και να δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς στους Ιταλούς.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον πέτυχε το 42-41 και ο Χάκετ με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 42-42. Ο Λοτζέσκι δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι και ο Λάνγκφορντ έδωσε αέρα τριών πόντων στην Αρμάνι με εύστοχο τρίποντο (42-45). Ο Πρίντεζης με 1/2 βολές μείωσε σε 43-45 και ο Λοτζέσκι με κλέψιμο και κάρφωμα ισοφάρισε σε 45-45. Ο Λάνγκφορντ με δύο εύστοχες βολές έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Μιλάνο για να ισοφαρίσει ο Περπέρογλου με σουτ δύο πόντων. Ο Τζέρελς με τρίποντο πέτυχε το 47-50, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Συμβάδιζα οι δύο ομάδες

O Κώστας Σλούκας με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή στο 21ο λεπτό του αγώνα ισοφάρισε σε 50-50 τους Ιταλούς, οι οποίοι στην αμέσως επόμενη φάση έκαναν λάθος, με τη μπάλα να πηγαίνει και πάλι στα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όμως στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα και ο Μπράιαντ Ντάστον έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 22ο λεπτό του αγώνα. Ο Σάμιουελς δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, η οποία είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Ο Χάκετ με τρίποντο έκανε το 52-53, Πέτγουεϊ αστόχησε και ο Σάμιουελς πέτυχε το 52-55 για την Αρμάνι Μιλάνο στο 23'.

Ο Κώστας Σλούκας κέρδισε φάουλ από τον Χάκετ και ο Λούκα Μπάνκι στη συνέχεια χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ο Στράτος Περπέρογλου μείωσε σε 53-55. Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Σάμιουελς με 1/2 βολές έκανε το 53-56 στο 24ο λεπτό του αγώνα. Ο Περπέρογλου μείωσε σε 55-56 και ο Πρίντεζης έπειτα από άστοχο σουτ του Κιθ Λάνγκφορντ με δύο εύστοχες βολές έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 57-56. Ο Σάμιουελς κι εκείνος με 2/2 βολές πέτυχε το 57-58 για να πετύχει ο Σλούκας το 59-58 στο 26ο λεπτό του αγώνα.

Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, όπως και ο Λάνγκφορντ στη συνέχεια σε τρίποντο. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έδωσε "αέρα" τριών πόντων στους "ερυθρόλευκους" (61-58), με τον Λούκα Μπάνκι να παίρνει τάιμ άουτ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μέλλι με κάρφωμα μείωσε σε 61-60 για να ευστοχήσει ο Λάνγκφορντ σε σουτ δύο πόντων, πετυχαίνοντας το 61-62 για την Αρμάνι Μιλάνο στο 28'. Ο Τζέρελς με εύστοχο τρίποντο έκανε το 61-65, δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους Ιταλούς. Ο Σερμαντίνι με δύο βολές μείωσε σε 63-65 για να αστοχήσει ο Τζέρελς στην επόμενη επίθεση της Μιλάνο. Ο Μάντζαρης έκανε λάθος και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με προβάδισμα δύο πόντων της Μιλάνο.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου πέτυχε καλάθι, αστόχησε στην συμπληρωματική βολή, αλλά ο Σάμιουελς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με κάρφωμα έκανε το 63-69 για τους Ιταλούς. Ο Περπέρογλου δεν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Κανγκούρ αέβασε την διαφορά για την Αρμάνι Μιλάνο στους οκτώ πόντους (63-71) στο 31ο λεπτό, με τον Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ, καθώς είδε πώς οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Λαουάλ με δύο εύστοχες βολές ανέβασε την διαφορά στους δέκα πόντους για την Αρμάνι. Ο Πρίντεζης με τρίποντο μείωσε σε 66-73 και ο Πρίντεζης με ακόμα δύο πόντους μείωσε σε 68-73 για τον Ολυμπιακό στο 33ο λεπτό του ματς. O Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να περάσει μπροστά μ 81-80. Οι Ιταλοί έκαναν το 81-82, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να αστοχεί σε δύο βολές και τον Κιθ Λάνγκφορντ με εύστοχο σουτ τριών πόντων να πετυχαίνει το 81-85 στα 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στα 27 δευτερόλεπτα κάλεσε τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός έκανε, όμως λάθος με τους Ιταλούς να παίρνουν τελικά τη νίκη με 88-86 και να γίνονται το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ