EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι θα δούμε στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι θα δούμε στο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Superfoods (6/1, 21:00) στο "καλησπέρα" του β' γύρου στην EuroLeague. Ποια τα νέα των "αιωνίων" και η προσέγγιση του ντέρμπι του ΣΕΦ.

Το αποψινό (6/1, 21:00) ντέρμπι στο ΣΕΦ δεν διακυβεύει πολλά, σε επίπεδο κατάταξης για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ψυχολογικό κυρίως θα είναι το κέρδος του νικητή, αφού είτε θα υπάρξει διεύρυνση του "ερυθρόλευκου" σερί (σε 3-0) ή θα πανηγυρίσει το "τριφύλλι" την πρώτη φετινή του νίκη επί του "αιωνίου" αντιπάλου.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα παραταχθεί στο ΣΕΦ με αρκετά νέα πρόσωπα, τόσο σε σχέση με τον αγώνα που έγινε στο ίδιο γήπεδο στην έναρξη της σεζόν (για τη Stoiximan.gr Basket League), όσο και σε σχέση με αυτόν του ΟΑΚΑ, πριν από δύο μήνες. Οι Μάικ Τζέιμς, Αλεσάντρο Τζεντίλε και Κένι Γκάμπριελ θα πάρουν... μυρωδιά από ντέρμπι "αιωνίων" , με τον δεύτερο να πραγματοποιεί μάλιστα την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του με το τριφύλλι στο στήθος. Πρόδηλο είναι πως αυτή η τριάδα μπορεί να διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα, αφού θα προσφέρει κάτι διαφορετικό στο "τριφύλλι".

Για τον Ολυμπιακό βέβαια, το μείζον είναι η παρουσία των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη στη δωδεκάδα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού προπονήθηκε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα την Πέμπτη (5/1) , δηλώνοντας "παρών" για τη μονομαχία με τον "αιώνιο" αντίπαλο, τη στιγμή που ο 32χρονος φόργουορντ συμμετέχει σε κανονικό πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες. Στα "συν" προσθέστε κάτι ακόμη: τη διαρκή αγωνιστική άνοδο των Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου , σε συνδυασμό με τη σαφή βελτίωση της εικόνας του Πάτρικ Γιανγκ που διεκδικεί πλέον σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Πάμε τώρα στους δύο προπονητές. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη για τη μονομαχία με τον Παναθηναϊκό Superfoods, εξηγώντας βέβαια παράλληλα πως οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ των "πρασίνων" δεν είναι κάτι που προβληματίζει επί της ουσίας αφού " ξέρουμε ποιοι παίκτες είναι και τι πρέπει να κάνουμε για να τους σταματήσουμε". Από την πλευρά του, ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο πόσα έχουν αλλάξει από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, αλλά και αυτά που έμαθε η ομάδα του από εκείνο το παιχνίδι -που κρίθηκε με το έμμεσο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη. Διαβάστε ακόμη το blog του Κέι Σι Ρίβερς στο EuroLeague Greece, με τον φόργουορντ του "τριφυλλιού" να τονίζει πως " ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο ΣΕΦ ".

Για όσους θέλουν να δουν πόσα ξέρουν για τις ευρωπαϊκές μονομαχίες των ομάδων, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο quiz του EuroLeague Greece .

Αλήθεια, ποιος θα πάρει το προβάδισμα ; Δείτε το retro video της EuroLeague για τις "αιώνιες" κόντρες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τη νέα χιλιετία.

Για το φινάλε, κρατήσαμε τη δυνατότητα που σας δίνει ο Stoiximan να φτιάξετε ένα συνδυαστικό κουπόνι , επιλέγοντας ειδικά στοιχήματα για κάθε ένα από τα τρία ντέρμπι του Ιανουαρίου!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ