EUROLEAGUE

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Λίγο πριν επιστρέψουν στα παρκέ της EuroLeague, δείτε τι έκαναν οι δεκαέξι (16) ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η πλειονότητα των ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague είχαν αγωνιστική δραστηριότητα το διήμερο, με τη Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να γνωρίζουν την ήττα εντός των συνόρων. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα είχε... Ταϊρίς Ράις για να πάρει τη νίκη, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης είδε τον Λούκα Ντόνσιτς να γράφει ιστορία στην άνετη νίκη επί της Φουενλαμπράδα.

Αναλυτικά όσα έκαναν οι ομάδες της EuroLeague στα εγχώρια πρωταθλήματα:

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάμπεργκ (7/12, 19:45)

Ο Σόνι Ουίμς "μίλησε" στο τέλος και μαζί με τον Βίκτορ Ραντ (21π.) αποτέλεσαν τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η Μακάμπι έμεινε "όρθια" στο ντέρμπι με τη Μακάμπι Χάιφα (83-81) για τη Winners League του Ισραήλ. Το 13/13 στην Μπουντεσλίγκα έκανε η Μπάμπεργκ, αφού το εμπόδιο της Τζένα αποδείχθηκε πολύ χαμηλό (79-54) με τον Νίκο Ζήση να αγωνίζεται για μόλις 5'31'', κατόπιν απόφασης του Αντρέα Τρινκιέρι, που ήθελε να τον αποφορτίσει μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια στην EuroLeague.

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας (8/12, 19:45)

Ένας πρώην παίκτης της Νέας Κηφισιάς, ο Τόνι Κρόκερ, είναι ο βασικός υπαίτιος της ήττας της Φενέρμπαχτσε από την Τόφας ( 81-72 ) στην Προύσσα. Με 17 πόντους και 7/11 σουτ υποχρέωσε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να την "γκρεμίσει" από την κορυφή. Ο Ερυθρός Αστέρας αναμένεται να έχει εύκολο έργο το απόγευμα της Δευτέρας (5/12, 17:00) αφού απέναντί του θα βρει την FMP, ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Aba Liga.

Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (8/12, 21:00)

Με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο και καλύτερο τον Κρούνοσλαβ Σιμόν (19π.), η Αρμάνι Μιλάνο πήρε με σχετική ευκολία τη νίκη στην έδρα της Τρέντο (92-74), για να παραμείνει μόνη πρώτη στη Lega Basket. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η Κυριακή (4/12) για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που υποχρεώθηκε -από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν- στην πρώτη ήττα της στη VTB League ( 83-74 ), αφού η αστοχία από την περιφέρεια (8/30 τρίποντα) αποδείχθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζάλγκιρις (8/12, 22:00)

Με τον Λούκα Ντόνσιτς να "γράφει ιστορία", η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε τη Φουενλαμπράδα ( 92-76 ) και παρέμεινε στην κορυφή της Liga Endesa. Ο 17χρονος γκαρντ "έγραψε" το πρώτο νταμπλ νταμπλ της επαγγελματικής του καριέρας (23π., 11ριμπ.), για να γίνει ο νεότερος παίκτης που το έχει καταφέρει στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Από την πλευρά της, η Ζάλγκιρις δοκιμάζεται το απόγευμα της Δευτέρας (5/12, 20:00) στην έδρα της Ντζούκιγια για την 14η αγωνιστική της LKL.

Αναντολού Εφές - Μπαρτσελόνα (9/12, 19:00)

Η Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι", αλλά η Αναντολού Εφές ήταν αυτή που στο τέλος πήρε τη νίκη ( 75-70 ), με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Τουρκία. Ποιος ξεχώρισε; Ο Τσεντί Οσμάν που είχε 16 πόντους και... προστάτευσε το προβάδισμα της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς μέχρι το φινάλε. Πολύ πιο δύσκολο έργο είχε η Μπαρτσελόνα που χρειάστηκε δύο βολές του Ταϊρίς Ράις στα 1.5'' για το τέλος προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Γκραν Κανάρια ( 79-78 ) και να πάρει τη νίκη, που την επανέφερε σε απόσταση βολής από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παναθηναϊκός Superfoods - Γαλατάσαραϊ (9/12, 20:00)

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αγωνίζεται τη Δευτέρα (5/12, 19:00) απέναντι στο Λαύριο για την 9η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League με τον Τσάβι Πασκουάλ να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, δίχως βέβαια να υπολογίζει στους Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής εντός των συνόρων. Από την άλλη, η Γαλατάσαραϊ αποδείχθηκε κυνική στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ουσάκ Σπορτίφ ( 83-73 ), αφού έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη και να επιστρέψει στην τετράδα της TBL.

Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν (9/12, 21:45)

Στα Τρίκαλα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός για την 9η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει στα "πιτς" για ένα ακόμη παιχνίδι τον Δημήτρη Αγραβάνη, που ούτως ή άλλως απέχει από τη δράση εδώ και τρεις εβδομάδες. Πιο ξεκούραστη θα παραταχθεί η Ούνικς Καζάν, που δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα στη VTB League.

Μπασκόνια - Νταρουσάφακα (9/12, 22:00)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπασκόνια την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μπέτις ( 94-60 ), η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά χαμηλό εμπόδιο για το σύνολο του Σίτο Αλόνσο. Η Νταρουσάφακα καλείται να επιβληθεί τη Δευτέρα (5/12, 18:00) της Μπουγιουκσεχίρ για να διατηρήσει την επαφή της με την πρώτη τετράδα του τουρκικού πρωταθλήματος.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ