EUROLEAGUE

Οι παίκτες που μας... τρόμαξαν

Οι παίκτες που μας... τρόμαξαν

Με αφορμή την περιπέτεια της υγείας του Νέιθαν Τζαγουάι, το Euroleague Greece θυμάται ποιοι άλλοι παίκτες κατατρόμαξαν τους φίλους του μπάσκετ, αλλά -ευτυχώς- επέστρεψαν υγιείς στα γήπεδα (vid)

Είναι η στιγμή που παγώνουν όλοι στο άκουσμα μίας τέτοιας είδησης. Ακόμα χειρότερα, η στιγμή που όλοι σιωπούν μόλις δουν έναν παίκτη να σωριάζεται στο παρκέ.

Τους αθλητές τους έχουμε μάθει δυνατούς και δεν αρέσει σε κανέναν (ούτε φίλαθλο, ούτε αντίπαλο) να τους βλέπει ανήμπορους. Γι' αυτό το λόγο οι ειδήσεις τέτοιου τύπου δεν είναι ευχάριστες για κανέναν...

Με αφορμή την περιπέτεια υγείας του Νέιθαν Τζαγουάι που ευτυχώς παρουσιάζει ραγδαία βελτίωση, το Euroleague Greece σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις (πάντα στο μπάσκετ). Κι επειδή δυστυχώς η λίστα είναι μεγάλη, περιοριζόμαστε σε διασυλλογικό επίπεδο (όχι εθνικό) και σε ιστορίες παικτών που συγκλόνισαν το ευρύτερο κοινό.

Ντούσαν Σάκοτα (Σκαβολίνι)

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του έπεσε σαν βόμβα. Σε ένα παιχνίδι της Σκαβολίνι με την Τέραμο τον Απρίλιο του 2010 δέχτηκε μία αγκωνιά στο στομάχι κι ενώ συνέχισε το παιχνίδι, κάποιες ώρες αργότερα υπέφερε από έντονους πόνους. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης μέρους του εντέρου του και παρ' ότι το πρόβλημα φάνηκε να αποκαθίσταται υπέστη λίγες ώρες αργότερα εσωτερική αιμορραγία και σηψαιμία. Μπήκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο και οι γιατροί φοβούνταν για τη ζωή του. Ευτυχώς, ο 28χρονος παίκτης όχι μόνο ξεπέρασε την περιπέτεια της υγείας του, αλλά επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά από περίπου ένα χρόνο. Πλέον, αγωνίζεται στη Βαρέζε.

Ντάριλ Μίντλετον (Παναθηναϊκός)

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2004, ο Ντάριλ Μίντλετον υπέστη πνευμονική εμβολή και η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο. Αγωνιζόταν ήδη 4,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο από τα μέλη της ομάδας, όσο και από τον κόσμο, καθώς είχε προσφέρει πάρα πολλά. Η περιπέτεια της υγείας του τον άφησε περίπου ένα χρόνο εκτός δράσης, καθώς παρ' ότι στις ΗΠΑ του έλεγαν πως θα μπορούσε να ξεκινήσει προπονήσεις, στην Ελλάδα ήταν πιο επιφυλακτικοί και του συνιστούσαν 6μηνη αποχή. Μπορεί η θητεία του στον Παναθηναϊκό να έληξε άδοξα, όμως ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε την υγιεινή ζωή που έκανε και έσπασε κάθε ρεκόρ στην Ισπανία, καθώς έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην ισπανική λίγκα. Αγωνίζεται ακόμα, σε ηλικία 47 ετών(!) στην EBA, που είναι η 4η τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας, όπως δηλαδή είναι η Γ' Εθνική στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ μέχρι και πέρσι αγωνίστηκε στην Αλικάντε.

Πιτ Μάικλ (Μπαρτσελόνα)

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Πιτ Μάικλ έζησε μία νέα περιπέτεια υγείας. Η πνευμονική εμβολή του χτύπησε για δεύτερη φορά την πόρτα και σόκαρε τους πάντες στην Μπαρτσελόνα. Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Καχασόλ ενημέρωσε πως είχε δύσπνοια και αποφασίστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική της Βαρκελώνης, όπου και διαπιστώθηκε πως είχε πάθει και πάλι πνευμονική εμβολή. Το 2011 είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 5 ολόκληρους μήνες, εξαιτίας της ίδιας πάθησης. Έμεινε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες κι ενώ η Μπαρτσελόνα τον περίμενε τον περασμένο Αύγουστο για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, δεν κατέστη δυνατόν να είναι έτοιμος για καθημερινές προπονήσεις. Τελικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάικλ τόνισε πως πλέον περιμένει προτάσεις και είναι σε θέση να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Γιώργος Πρίντεζης (Μάλαγα)

Το κακό δεν αργεί να γίνει... Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Γιώργου Πρίντεζη ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι της Μάλαγα με την Καχασόλ για την ισπανική λίγκα την 1η Νοεμβρίου του 2009. Μετά από μία πετυχημένη προσπάθεια να καρφώσει την μπάλα στο καλάθι, ο Πρίντεζης προσγειώθηκε με το κεφάλι στο παρκέ και για αρκετή ώρα έκανε ασυναίσθητες κινήσεις με τα χέρια του. Ευτυχώς τη... γλίτωσε με μία εξάρθρωση ωμοπλάτης, παροδική αμνησία και την τρομάρα να μην ξανακαρφώσει με τέτοια φόρα. Εκτός δράσης έμεινε για 9 εβδομάδες και στον πρώτο αγώνα που συμπεριλήφθηκε ξανά στην 12άδα της Μάλαγα ήταν εκείνος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για την Euroleague στις 10 Δεκεμβρίου.

Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός)

Το λεγόμενο "σύνδρομο της οικονομικής θέσης" κατά τη διάρκεια μίας πτήσης από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά στον Στράτο Περπέρογλου. Το πρόβλημα εντοπίστηκε κατά τις καθιερωμένες εξετάσεις πριν την έναρξη των προπονήσεων της εθνικής ομάδας στις 19 Ιουλίου του 2011. Ποια ήταν η διάγνωση; Θρόμβωση στην ιγνυακή φλέβα στο πόδι του που τον κράτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ 6 μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση και δεν του επέτρεψε να επιστρέψει παρά μόνο αφού είχε ξεπεράσει τελείως κάθε κίνδυνο. Επέστρεψε στα παρκέ τον Ιανουάριο του 2012, έχοντας ξεπεράσει έναν πολύ ύπουλο τραυματισμό που κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Κόμπι Καρλ

Ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα του Κόμπι Καρλ. Σε νεαρή ηλικία ο γιος του πασίγνωστου προπονητή του ΝΒΑ, Τζορτζ Καρλ χρειάστηκε να υποβληθεί σε 7ωρη επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθούν οι λεμφαδένες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, χρειάστηκε και δεύτερο χειρουργείο σε διάστημα ενός έτους. Μέσα σε τρεις μήνες κατάφερε κι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση κι έκτοτε έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες. Φέτος αγωνίζεται με τη Ρέτζιο Εμίλια η οποία επέστρεψε στην Serie A το περασμένο καλοκαίρι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ