EUROLEAGUE

Οι όμιλοι του τοπ-16 της Ευρωλίγκας (σχεδόν)

Οι όμιλοι του τοπ-16 της Ευρωλίγκας (σχεδόν)

Δείτε την διαμόρφωση (κατά 99%) των ομίλων της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας. Με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ ο ΠΑΟ, πιθανόν με Μακάμπι-Μπάρτσα ο Ολυμπιακός, εκτός αν έχουμε ελληνικό εμφύλιο

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται την Παρασκευή με τους τρεις αγώνες του ομίλου του Ολυμπιακού, όπου θα οριστικοποιηθεί ποιος θα είναι πρώτος (Ολυμπιακός ή Ζαλγκίρις) και ποιος θα καταταγεί τέταρτος (Κάχα Λαμποράλ, ή Μιλάνο). Ήδη, όμως, ξέρουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πως θα γίνει το τοπ-16 που ξεκινά το διήμερο 27-28/12.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, με την κατάταξη των ομίλων της κανονικής περιόδου:

  • Α όμιλος: Ρεάλ, Χίμκι, Παναθηναϊκός, Φενέρ (προκρίθηκαν), Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Καντού
  • Β όμιλος: Μακάμπι, Μάλαγα, Σιένα, Άλμπα Βερ. (προκρίθηκαν) Σαλόν, Πρόκομ
  • Γ όμιλος: Ζαλγκίρις ή Ολυμπιακός, Εφές, Κάχα Λαμποράλ ή Μιλάνο, Τσεντεβίτα
  • Δ όμιλος: Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μπεσίκτας, Μπάμπεργκ, (προκρίθηκαν), Παρτίζαν Λιέτουβος Ρίτας

Όλα αυτά μας οδηγούν στην κατάρτιση των δυο ομίλων της δεύτερης φάσης ως εξής:

Ε όμιλος: Ρεάλ, Ζαλγκίρις ή Ολυμπιακός, Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Εφές, Άλμπα Βερολίνου, Μπάμπεργκ

Στ όμιλος: Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Χίμκι, Ολυμπιακός ή Ζαλγκίρις, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρ, Κάχα Λαμποράλ ή Μιλάνο.

Θυμίζουμε τα σενάρια του γ΄ομίλου για να καταλάβουμε τι μπορεί να περιμένει τον Ολυμπιακό. Για να είναι πρώτοι στον όμιλό τους, οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να νικήσουν το Μιλάνο και την ίδια ώρα να ηττηθεί η Ζαλγκίρις από την Εφές μέσα στο Κάουνας. Επί της ουσίας αποφασίζει η Ζαλγκίρις (γιατί αν νικήσει είναι έτσι κι αλλιώς πρώτη) που (σημειώστε το αυτό) γνωρίζει από τώρα σε ποιον όμιλο θα παίξει και ενδεχομένως να περάσουν δεύτερες σκέψεις από το μυαλό του Πλάθα και των παικτών του.

Αν νικήσει η Ζαλγκίρις αποφεύγεται και ο "εμφύλιος" Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση.

Στο δίλημμα Κάχα Λαμποράλ-Μιλάνο, όλα εξαρτώνται από τους Βάσκους. Αν νικήσουν την Τσεντεβίτα, περνάνε στους "16", αφήνοντας εκτός τους Ιταλούς ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο ΣΕΦ.

Ξανά με Ρεάλ ο ΠΑΟ

Έτσι κι αλλιώς η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας είναι πολύ δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, θα ξαναβρεί την Ρεάλ Μαδρίτης (τη νίκησε στο ΟΑΚΑ) αλλά του ήρθε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της. Ακόμη, θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με την Εφές και θα έχει ακόμη ως αντιπάλους την Άλμπα και την Μπάμπεργκ. Δυο φορές στη Γερμανία!

Δεν είναι εύκολο το γκρουπ, ειδικά με το δίδυμο Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ που θεωρητικά έχουν το προβάδισμα για τις δυο πρώτες θέσεις οι οποίες δίνουν και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Πιο πιθανά στον Στ΄όμιλο ο Ολυμπιακός

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός το πιο πιθανό είναι να συμμετάσχει στον β΄όμιλο και θα βρει σπουδαίες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι, η Χίμκι που ήταν εξαιρετική στη κανονική περίοδο, την μόνιμη αντίπαλό του τα τελευταία χρόνια Σιένα, δυο τουρκικές ομάδες Μπεσίκτας και Φενέρ, ενώ θα ξαναπαίξουν είτε με την Κάχα Λαμποράλ, είτε με το Μιλάνο.

Κι αυτός είναι δύσκολος όμιλος, εκτός βέβαια αν τελικά έρθουν τα πάνω-κάτω και δούμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στον ίδιο όμιλο!

Από κάθε γκρουπ προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι που θα παίξουν στα προημιτελικά πλέι-οφ (9-25/4) με πλεονέκτημα έδρας στους δυο πρώτους. Θα παίξουν ως εξής:

  • Ε1-Στ4 (Α), Στ2-Ε3 (Β), Στ1-Ε4 (Γ) και Ε2-Στ3 (Δ)

Το φάιναλ-φορ γίνεται 10 και 12 Μαΐου στο Λονδίνο. Θα παίξουν στα ημιτελικά:

  • Νικητής Α-Νικητής Β και Νικητής Γ-Νικητής Δ
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ