EUROLEAGUE

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα
INTIME SPORTS

Στον Α' όμιλο της Ευρωλίγκας της ερχόμενης περιόδου βρέθηκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος θα έχει δύσκολο έργο κόντρα σε Ρεάλ, Κίμκι, Φενέρμπαχτσε και Ολίμπια Λ.

Ο Παναθηναϊκός τέθηκε επικεφαλής του Α' ομίλου και μάλιστα το χαρτάκι με το όνομα της ομάδα τράβηξε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Οι "πράσινοι" με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να τρέχει διοικητικά την ομάδα και τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο τους, κάνουν μία νέα αρχή και θέλουν να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν.

Το έργο τους αναμένεται να είναι μάλλον δύσκολο στον Α' όμιλο, πάντως η πρόκριση στο TOP-16 αναμένεται να έρθει εύκολα ή δύσκολα. Οι ενισχυμένες Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε θα είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν με τον Παναθηναϊκό για την πρωτιά.

Στον Α' όμιλο επίσης θα βρεθεί η ομάδα που θα περάσει από τα προκριματικά της διοργάνωσης και θα μείνει η μόνη αλώβητη από τους "8" που θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο.

Αναλυτικά οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού...

Ρεάλ Μαδρίτης: Συνεχίζει με τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της, έστω κι αν έχασε το πρωτάθλημα και είναι έτοιμη για μεγάλες επιτυχίες. Οι Ισπανοί δεν το βάζουν κάτω και με τον Ρούντι Φερνάντεθ να επιστρέφει στη Μαδρίτη για να παίξει μπάσκετ, αναμένεται να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο ρόστερ που θα είναι χτισμένο για μεγάλα πράγματα. Ίσως και το φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου.

Φενέρμπαχτσε: Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι μετά από μακροχρόνια θητεία στη Σιένα, την άφησε για να δοκιμάσει την τύχη του στη γειτονική Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα για να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ, πάντως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Χρειάζεται χρόνος για να δέσει μία ομάδα. Ο Ιταλός κόουτς ήδη κοιτάζει παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, προκειμένου να είναι σίγουρος όπως ο Σάτο και ο ΜακΚάλεμπ. Ήδη έχει συμφωνήσει με τον Χόκινς.

Κίμκι: Οι Ρώσοι πάντα καταφέρνουν να παρουσιάζουν ένα αξιόλογο σύνολο, έστω κι αν δεν έχουν μεγάλες βλέψεις στην διοργάνωση. Η Κίμκι ανανέωσε τη συνεργασία της με τους Κρέσιμιρ Λόντσαρ και Ζόραν Πλάνινιτς, ενώ έχει ήδη αποκτήσει τους Ντέιβις, Αουγκοστίν, Ρίβερς και τον Κόπονεν, έχοντας ενισχυθεί σημαντικά.

Ολίμπια Λιουμπλιάνας: Η ομάδα από τη Σλοβενία για μία ακόμα σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα και έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Θέλει σίγουρα μία καλύτερη ευρωπαϊκή σεζόν από την περσινή που με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό της αποκλειστικά από το TOP-16 της διοργάνωσης. Πάντως και φέτος είναι από τα φαβορί για να μην περάσει στην επόμενη φάση, εκτός κι αν ο Σάσο Φιλιπόφσκι καταφέρει να παρουσιάσει μία πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Νικητής προκριματικών: Η 6η ομάδα που θα συμπληρώσει τον Α' όμιλο της Ευρωλίγκα θα βγει από τις "8" που θα παλέψουν για ένα εισιτήριο. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν με στόχο να "εξοντώσουν" η μία την άλλη και να προκριθούν στην Ευρωλίγκα είναι οι Ντόνετσκ, Νίμπουρκ, Καντού, Λουκόιλ Ακαντέμικ, Ουλ, Οστάνδη και Ούνιξ Καζάν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ