EUROLEAGUE

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έπεσε κατ' ευθείαν στα βαθιά, σε έναν όμιλο που συμμετέχουν μόνο πρωταθλήτριες ομάδες στις χώρες τους. Το Euroleague Greece παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων των ''πράσινων'' στη regular season.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκίνησε από το β' γκρουπ δυναμικότητας και θα βρει απέναντί της την Μπαρτσελόνα, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Αρμάνι Μιλάνο, την Μπάγερν και την πρωτάρα Τουρόφ. Το Euroleague Greece παρουσιάζει όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού.

Το προφίλ της Μπαρτσελόνα
H Μπαρτσελόνα των 14 συμμετοχών σε Final Four της Euroleague γνώρισε τεράστια αμφισβήτηση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς ωστόσο επιστρέφει στη διοργάνωση ως πρωταθλήτρια Ισπανίας. Οι Καταλανοί αντιμετώπισαν την περσινή σεζόν τον Παναθηναϊκό στο TOP-16, έχοντας δυο νίκες επί των ''πράσινων'' (56-63 στο ΟΑΚΑ, 84-62 στη Βαρκελώνη).
Τι έκανε στην Ισπανία: Η Μπαρτσελόνα έχασε τους πρώτους δυο τίτλους της χρονιάς από τη Ρεάλ Μαδρίτης ( σ.σ. Super Copa, Copa del Rey), εν συνεχεία γνώρισε βαριά ήττα από τη ''Βασίλισσα'' στον ημιτελικό του Final Four ωστόσο έβαλε τον ιδανικό επίλογο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη σειρά με τους ''μερένγκες''.
Σούπερ ενίσχυση με Ντόλμαν: Φέτος οι Καταλανοί θέλουν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ενισχύθηκαν με την προσθήκη του MVP της ACB, Τζάστιν Ντόλμαν. Ο Τζόι Ντόρσι θα συνεχίσει στη Βαρκελώνη ενώ εκτός ομάδας τέθηκε ο Βίκτορ Σάδα έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια (σ.σ. τη διετία 2006-08 αγωνίστηκε στην Τζιρόνα).

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού


Η Μπαρτσελόνα έκλεισε ιδανικά τη χρονιά με την κατάκτηση του τίτλου στην ACB

Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Το περασμένο καλοκαίρι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε δριμύτερος στους πάγκους, αναλαμβάνοντας ένα εγχείρημα που οι Τούρκοι της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πιστεύουν ότι αν δεν το τελειοποιήσει ο πολυνίκης τεχνικός στην ιστορία του θεσμού, δεν υπάρχει, μάλλον, κάποιος που μπορεί να το κάνει. H Φενέρ δεν κατάφερε να προκριθεί στα playoffs και ο ''Ζοτς'' καλείται να οδηγήσει τους Τούρκους τουλάχιστον ως το Final Four.
Τι έκανε στην Τουρκία: Η Γαλατάσαραϊ πήρε την ιστορική απόφαση και δεν αγωνίστηκε στο Game 7 της επεισοδιακής σειράς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε τον τίτλο στα χαρτιά.
Οι προσθήκες δείχνουν... Μαδρίτη: Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μπήκε δυνατά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Απέκτησε τον άσο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι, Ρίκι Χίκμαν, τον σούπερ σκόρερ της Ούνιξ Καζάν, Ντρου Γκούντελοκ, και τον Rising Star της διοργάνωσης, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Κινήσεις που αν μη τι άλλο, δείχνουν βλέψεις για Final Four.

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού


Το ΟΑΚΑ θα υποδεχτεί ξανά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Το προφίλ της Αρμάνι Μιλάνο
Το μεγάλο ερωτηματικό του ομίλου, με δεδομένο ότι πέρσι έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την πρόκριση στο ''δικό'' της Final Four (σ.σ. εν τέλει η Μακάμπι προκρίθηκε με 3-1 νίκες) και μέχρι στιγμής μετράει σημαντικές απώλειες. Οι Μιλανέζοι έχουν χάσει τους Κιθ Λάνγκφορντ και Κέρτις Τζέρελς, οι οποίοι πήραν το... ταλέντο τους και πήγαν στην Ούνικς Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη. Από την άλλη πλευρά, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αναμένεται να συνεχίσει στο Μιλάνο παρά το πρέσινγκ της ΤΣΣΚΑ.
Τι έκανε στην Ιταλία: Η Μοντεπάσκι Σιένα γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα εξαφανιστεί από τον μπασκετικό χάρτη με το πέρας των τελικών στη Serie A ωστόσο κόντραρε στα ίσια την Αρμάνι. Τελικά το Μιλάνο κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Serie A με 4-3 νίκες.
Το μεγάλο στοίχημα: Οι Μιλανέζοι καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να κρατηθούν στο πιο υψηλό επίπεδο. Πέρσι ''πλήρωσαν'' ουσιαστικά την ήττα από τη Μακάμπι στην πρεμιέρα των playoffs κι έχασαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Final Four. Φέτος κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη Serie A έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια και μέχρι στιγμής έχουν συμφωνήσει μόνο με τον Τζον Ράγκλαντ.

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού


Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε θα αποτελεί και του χρόνου το βαρόμετρο της Αρμάνι Μιλάνο

Το προφίλ της Μπάγερν Μονάχου
Η περσινή, αναγνωριστική παρουσία της Μπάγερν Μονάχου στην Euroleague ήταν απόλυτα πετυχημένη, με δεδομένο ότι οι Βαυαροί του Σβέτισλαβ Πέσιτς προκρίθηκαν στο TOP-16 και διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη συμμετοχή στα playoffs. Παράλληλα ''σύστησαν'' στο ευρύ κοινό τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον θεσμό ωστόσο από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο EuroCup με την Λοκομοτίβ Κουμπάν.
Τι έκανε στη Γερμανία: Η Μπάγερν κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της μετά το repeat του 1954-55 στη φετινή σειρά με την Άλμπα Βερολίνου. Οι Βαυαροί επέστρεψαν στην κορυφή της bundesliga με 3-1 νίκες στη σειρά με τα ''άλμπατρος''.
Η ζωή χωρίς τον Ντιλέινι: Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Μπάγερν Μονάχου στην Euroleague. Πλέον οι Βαυαροί καλούνται να καλύψουν το κενό του Αμερικανού άσου (13.9 πόντοι, 3.4 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ) ώστε να διεκδικήσουν κατ' αρχάς την πρόκριση στο TOP-16.

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού


Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ''χτίζει'' τη νέα Μπάγερν χωρίς τον Μάλκολμ Ντιλέινι

Το προφίλ της Τουρόφ
Η πολωνική Τουρόφ είναι μια εκ των πρωτάρων της Euroleague μαζί με τη Νεπτούνας, τη Νίζνι Νόβγκοροντ και τη Σάσαρι, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Ζιελόνα Γκόρα (σ.σ. η οποία συμμετέχει στον προκριματικό γύρο ως αντίπαλος της Ούνιξ). Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο EuroCup και φέτος έκανε το μεγάλο άλμα ως πρωταθλήτρια Πολωνίας. Η ομάδα του κόουτς Μίοντραντ Ραϊκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει παραστάσεις υψηλού επιπέδου στην παρθενική της συμμετοχή στον θεσμό.
Τι έκανε στην Πολωνία: Η Τουρόφ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Πολωνίας για πρώτη φορά στην ιστορία της με 4-2 νίκες στη σειρά με τη Ζιελόνα Γκόρα κι ενώ προηγήθηκαν πέντε συνεχόμενοι χαμένοι τελικοί!

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού


Η Τουρόφ θα αγωνιστεί στην Euroleague ως πρωταθλήτρια Πολωνίας

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ