EUROLEAGUE

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Τι σχέση έχει η Νεπτούνας με τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, πώς βρέθηκε ο Ερυθρός Αστέρας στην Euroleague κι εν πάσει περιπτώσει, τι θα κάνει η Βαλένθια χωρίς τους Ντόλμαν, Λαφαγιέτ; Διαβάστε το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ως επικεφαλής κληρώθηκε σε βατό όμιλο, καθώς θα αντιμετωπίσει τις Βαλένθια, Λαμποράλ Κούτσα, Γαλατασαράι, Ερυθρό Αστέρα και Νεπτούνας ενώ λογίζεται ακόμα και ως φαβορί για την πρώτη θέση στον Δ' όμιλο. Το Euroleague Greece παρουσιάζει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Το προφίλ της Βαλένθια
Η Βαλένθια θριάμβευσε στους τελικούς του EuroCup κόντρα στην Ούνιξ Καζάν, κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία της και ακολουθεί τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα και Μάλαγα στην Euroleague της σεζόν 2014-15. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επιστρέφει στη διοργάνωση μετά τη σεζόν 2010-11, όταν έφτασε ως τα playoffs και αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 νίκες.
Τι έκανε στην Ισπανία: Η Βαλένθια εξελίχθηκε στην ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στην Liga Endesa. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 30-4, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα διεκδίκησε ως το τέλος την πρόκριση στους τελικούς ωστόσο αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα με 3-2 νίκες, μολονότι πανηγύρισε δύο νίκες στο Palau Blaugrana!
Χωρίς Ντόλμαν, Λαφαγιέτ
: Ο Τζάστιν Ντόλμαν ολοκλήρωσε την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της καριέρας του. Ήταν ο MVP στην Liga Endesa, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στους τελικούς του EuroCup ενώ έφτασε ως τα ημιτελικά της ACB. Από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, στερώντας έτσι μια σημαντική λύση από τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Παράλληλα οι ''νυχτερίδες'' έχασαν τον Όλιβερ Λαφαγιέτ ο οποίος συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ανανέωσαν τα συμβόλαια του Ρομέιν Σάτο και του αρχηγού Ράφα Μαρτίνεθ.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού


Ο Ρομέιν Σάτο θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού ως παίκτης της Βαλένθια

Το προφίλ της Λαμποράλ Κούτσα
Οι Βάσκοι έχουν εξελιχθεί σε ''αγαπημένο'' αντίπαλο του Ολυμπιακού, με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν σχεδόν κάθε χρόνο τη Λαμποράλ Κούτσα! Το ίδιο συνέβη και πέρσι, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει δυο νίκες στο TOP-16 (σ.σ. 80-79 στη Βιτόρια, 89-59 στο ΣΕΦ). Η Λαμποράλ Κούτσα βρίσκεται σε διαδικασία ''ανοικοδόμησης'' τα τελευταία χρόνια ενώ ο Μάρκο Κρέσπι προβάλει ως μεγάλο φαβορί για τον πάγκο.
Τι έκανε στην Ισπανία: Η Λαμποράλ Κούτσα τερμάτισε στην έκτη θέση της κατάταξης στην Liga Endesa με ρεκόρ 19-15 και ''μπήκε'' στα playoffs με μειονέκτημα έδρας στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, όπου αποκλείστηκε με 2-0 νίκες. Στο Copa del Rey, αποκλείστηκε στον προημιτελικό από τη Βαλένθια.
Νοτσιόνι out, Σενγκέλια in: Ο Αντρές Νοτσιόνι είναι ο κατ' αρχάς στόχος της Ρεάλ, για τη σεζόν 2014-15, αφού προηγουμένως ο ίδιος είχε πει ότι δεν θα συνεχίσει στη Λαμποράλ Κούτσα. Ο Αργεντινός φόργουορντ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Μπασκόνια τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ωστόσο δεν θα συνεχίσει στη Fernando Buesa Arena. Αντίθετα οι Βάσκοι υπέγραψαν τον πρώην ΝΒΑer, Τορνίκε Σενγκέλια.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού


Η Λαμποράλ Κούτσα θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Αντρές Νοτσιόνι

Το προφίλ της Γαλατάσαραϊ
Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και η Αναντολού Εφές ''σαρώνουν'' στο παζάρι της Euroleague, φέρνοντας στην Πόλη παίκτες όπως ο Μπογκντάνοβιτς, ο Γκούντελοκ, ο Σάριτς και ο Κρστιτς. Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Γαλατάσαραϊ, Μουράτ Οζιέρ, συστήνει υπομονή στους φίλους της Γαλατά που παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και υπόσχεται ότι θα ''χτίσει'' σπουδαίο σύνολο.
Τι έκανε στην Τουρκία: Οι επεισοδιακοί τελικοί στην τούρκικη TBL ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τη Γαλατάσαραϊ σημαδεύτηκαν από την ιστορική απόφαση της Γαλατά να μην ''κατέβει'' στο Game 7 της σειράς στην Sports Arena. Έτσι η Φενέρ κατέκτησε τον τίτλο στα χαρτιά.
Μετράει σημαντικές απώλειες: Με εξαίρεση την απόκτηση του Κερέμ Γκονλούμ, η Γαλατάσαραϊ μετράει μόνο απώλειες. Πλάι σε αυτές του Ποπς Μενσά-Μπονσού και του Ενγκίν Ατσούρ ενδέχεται να προστεθεί ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού


Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν καλείται να κρατήσει τη Γαλατά στο πιο υψηλό επίπεδο

Το προφίλ του Ερυθρού Αστέρα
Οι Σέρβοι απέτυχαν παταγωδώς στο Final Four της Αδριατικής Λίγκας ωστόσο η αδυναμία της Τσιμπόνα να συμμετάσχει στην Euroleague της σεζόν 2014-15 λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων έδωσε την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να αγωνιστεί απ' ευθείας στους ομίλους. Ο Ερυθρός Αστέρας θα διεκδικήσει την υπέρβαση με την πρόκριση στο TOP-16 ενώ οι οπαδοί του δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα στην Kombank Arena.
Τι έκανε στην Αδριατική Λίγκα και τη Σερβία: Η ομάδα του κόουτς Ντέγιαν Ράντονιτς ηττήθηκε από την Τσιμπόνα στον ημιτελικό του Final Four της Αδριατικής Λίγκας που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Στη σέρβικη Super Liga έχασε τον τίτλο από την Παρτίζαν με 3-1 νίκες.
Με στόχο το TOP-16: Η ''Zvezda'' συμμετέχει στην Euroleague για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Την περσινή σεζόν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη regular season με ρεκόρ 4-6. Φέτος θα θεωρηθεί επιτυχία η συμμετοχή στη β΄φάση. Οι Σέρβοι δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια κίνηση ενόψει της νέας σεζόν.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού


Η Kombank Arena θα ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές στην Euroleague!

Το προφίλ της Νεπτούνας
Η φιναλίστ των τελικών στη Λιθουανία είναι μια εκ των τεσσάρων rookies στον θεσμό μαζί με την Τούροφ, τη Σάσαρι και τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Είναι η ομάδα που ανέδειξε τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και τον Εουρέλιους Ζουκάουσκας ενώ πρόσφατα απέσυρε τις φανέλες τους στην Švyturys Arena. Την περσινή σεζόν τέθηκε αντιμέτωπη με τον Πανιώνιο στη regular season του EuroCup (σ.σ. νίκη 86-91 στην Αθήνα, ήττα 78-86 στη Λιθουανία).
Τι έκανε στη Λιθουανία: Η Ζαλγκίρις έκανε το 4-2 στη σειρά με τη Νεπτούνας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λιθουανίας για 16η φορά στην ιστορία της.
''Οδηγός'' το EuroCup: Η μοναδική συμμετοχή της Νεπτούνας στις διοργανώσεις της Euroleague Basketball ήταν η περσινή στο EuroCup, εκεί οπου οι Λιθουανοί αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση με ρεκόρ 4-6. Πλέον στρέφονται στη συμμετοχή τους στην Euroleague, εκεί όπου θα έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν παραστάσεις από το πιο υψηλό επίπεδο.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού


Η Νεπτούνας έχει αναδείξει τους Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, Εουρέλιους Ζουκάουσκας

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ