EUROLEAGUE

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Το EuroLeague Greece βρήκε και παρουσιάζει τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και σήμερα παίζουν στις κορυφαίες ομάδες της Euroleague.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αλέξανδρος Ποταμιάνος

Το αφιέρωμα αυτό αφήνει κατά μέρος τις ελληνικές ομάδες της EuroLeague και ασχολείται με τις υπόλοιπες 14. Ίσως σαν αντίδραση στα πάρα πολλά αφιερώματα που θα διαβάσετε αυτές τις μέρες για τους δύο "αιωνίους". Τελικά, το αφιέρωμα αυτό δεν καταφέρνει να καλύψει τον προγραμματικό στόχο του, καθώς θέλοντας και μη κατέστη αναγκαίο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να αναφερθούν αρκετές φορές.

Επειδή είναι πρόδηλο ότι όλοι οι παίκτες των δύο ελληνικών συμμετοχών αγωνίζονται στη Stoiximan.gr Basket League τους αποκλείσαμε και βρήκαμε όσους πέρασαν από τα λημέρια μας το προηγούμενο διάστημα και σήμερα αγωνίζονται σε έναν εκ των 14 διεκδικητών.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε στην πορεία είναι ότι από όσους Έλληνες και ξένους, πλην του κατέχοντα διπλή υπηκοότητα Αλέξανδρου Βεζένκοφ, έχουν κάνει το πέρασμά τους από την ελληνική μεγάλη κατηγορία κανείς δεν έχει αγωνιστεί εκτός Ολυμπιακού Παναθηναϊκού, ΑΕΚ εδώ και τέσσερα χρόνια. Την περίοδο 2008-12 από τους νυν παίκτες Euroleague οχτώ είχαν παίξει σε ελληνική ομάδα και όχι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Την αμέσως επόμενη τετραετία ο αριθμός αυτός πέφτει στους τρεις, με τους δύο (Νάναλι, Ουίλμπεκιν) να παραμένουν μικρό διάστημα στη χώρα και τον τρίτο να είναι προϊόν της ομάδας (Βεζένκοφ). Φαίνεται έτσι ότι οι ελληνικές ομάδες, πλην των δύο αιωνίων, την περίοδο 2008-12 αγόραζαν από ψηλότερο ράφι, σε σχέση με την τετραετία που μας πέρασε.

Ας αφήσουμε στην άκρη την όποια ανάλυση των δεδομένων και πάμε να τα δούμε. Τι έκαναν λοιπόν στη χώρα μας και τι κάνουν σήμερα όσοι αγωνίζονται φέτος στη EuroLeague; Ξεκινάμε από τους Έλληνες και συνεχίζουμε με τους ξένους, παρουσιάζοντας παράλληλα φωτογραφίες από το ελληνικό τους παρελθόν.

Νίκος Ζήσης

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκε πέντε χρόνια, όλα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία πανηγύρισε ένα Κύπελλο το 2001 και ένα Πρωτάθλημα το 2002. Αποχώρησε το 2005.

Τι κάνει σήμερα: Για δωδέκατη συναπτή χρονιά αγωνίζεται στο εξωτερικό και για δεύτερη με τα χρώματα της γερμανικής Μπάμπεργκ, όπου έχει προπονητή τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας μας Αντρέα Τρινκέρι.

Κώστας Σλούκας

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έπαιξε μέχρι τα 25 του χρόνια σε Ολυμπιακό και Άρη. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για μια σεζόν ως δανεικός. Με τους "ερυθρόλεύκους" κατέκτησε ένα Κύπελλο, δύο Πρωταθλήματα (2012,2015) και δύο Euroleague (2012,2013).

Τι κάνει σήμερα: Παίζει για δεύτερη σεζόν στην τούρκικη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Την περασμένη χρονιά πήρε το νταμπλ Τουρκίας και έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Euroleague, ενώ τη σεζόν που ξεκινά η Φενερ συγκαταλέγεται στα φαβορί για τον τίτλο.

Κώστας Καϊμακόγλου

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έπαιξε σε Νήαρ Ηστ, Μαρούσι και Παναθηναϊκό, με τους δύο τελευταίους μάλιστα και στην Euroleague, την οποία και κατέκτησε με τους "πράσινους" το 2011. Ένα χρόνο μετά την εν λόγω επιτυχία έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα, δίχως να έχει επιστρέψει ακόμα.

Τι κάνει σήμερα: Δεν το κουνάει από την Ούνικς Καζάν, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται για πέμπτη σεζόν. Στα 33 του δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του κόουτς Εβγκένι Πασούτιν, αλλά παραμένει πάντα ένα αξιόπιστο πολυεργαλείο.

Στράτος Περπέρογλου

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Φόρεσε τις φανέλες των Ηλυσιακού, Πανιωνίου, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Το 2009 και το 2011 αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με τους "πράσινους", ενώ το 2013 το "καλό" τρίτωσε, αυτή τη φορά έχοντας τον Έφηβο στο στήθος. Το 2014 αποφάσισε να δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας.

Τι κάνει σήμερα: Είναι ο βασικός σμολ φόργουορντ της νέας Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αφού έπαιξε ένα χρόνο στην Τουρκία για χάρη της Αναντολού Εφές, το καλοκαίρι του 2015 πήρε το δρόμο για την Καταλονία, στην οποία αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν.

Αλέξανδρος Βεζένκοφ

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Α1 τη σεζόν 2014-15, η οποία ήταν και η τελευταία του στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια, κατά τα οποία φόρεσε μόνο τη φανέλα του Άρη.

Τι κάνει σήμερα: Αγωνίζεται και αυτός για δεύτερη χρονιά στη Μπαρτσελόνα και προσπαθεί να βρει ρόλο στο ανανεωμένο σύνολο του Έλληνα κόουτς. Την περσινή χρονιά ο 21χρονος φόργοουρντ είχε λίγο χρόνο συμμετοχής και φέτος έχει στόχο να τον αυξήσει.

Τάιρις Ράις

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ. Ήταν στα μέρη μας τη σεζόν 2009-10, όταν και φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου σε 25 παιχνίδια στην Α1 είχε 12,1 πόντους και 2,4 ασίστ, βοηθώντας τον "ιστορικό" να καταλάβει την όγδοη θέση.

Τι κάνει σήμερα: Είναι μια από τις πολλές καλοκαιρινές μεταγραφές των "μπλαουγκράνα". Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ μετά από το πέρασμα από τη χώρα μας έπαιξε σε Γερμανία, Λιθουανία, Ισραήλ, Ρωσία και εσχάτως στην Ισπανία. Με τη Μακάμπι κατέκτησε τη Euroleague το 2014, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP του Final Four.

Τζόι Ντόρσεϊ

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έκατσε λιγότερο από ένα χρόνο, για χάρη του Ολυμπιακού. Πρόλαβε όμως να αφήσει το σημάδι του, ήρθε τον Ιανουάριο του 2012, πήρε τον Μάιο τη Euroleague και τον Νοέμβριο έφυγε αφού ήθελε περισσότερο την μπάλα στην επίθεση.

Τι κάνει σήμερα: Συνεργάζεται εκ νέου με τον προπονητή που δεν τα έβρισκε στον Ολυμπιακό, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Παίζει στην Μπαρτσελόνα από την εποχή του Πασκουάλ, ο οποίος τον έφερε στα μέσα της προηγούμενης σεζόν. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στους "μπλαουγκράνα".

Γιόνας Ματσιούλις

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Αναγεννήθηκε. Ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι της φυγής του Ομπράντοβιτς και παρότι προερχόταν από βαρύ τραυματισμό στο γόνατο έκανε δύο εκπληκτικές χρονιές, πανηγυρίζοντας δύο νταμπλ. Το καλοκαίρι του 2014 αποχαιρέτησε, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ήθελε να μείνει.

Τι κάνει σήμερα: Είναι από τους κορυφαίους σμολ φόργουορντ της Euroleague και παίζει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελώντας ένα πολύτιμο εργαλείο στη φαρέτρα του Πάμπλο Λάσο. Το 2015 κατέκτησε τον τίτλο με τους "μερένγκες", όντας μάλιστα καταλυτικός στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οθέλο Χάντερ

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε πρώτα ένα πέρασμα από τη χώρα μας στο τέλος της σεζόν 2010 φορόντας τη φανέλα του Ηλυσιακού και το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό προερχόμενος από μια πολύ καλή σεζόν στη Σιένα, βοηθώντας τους "ερυθρολεύκους" στην κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων (2015, 2016) και στην πορεία έως και τον τελικό της Euroleague του 2015. Το περασμένο καλοκαίρι αποχαιρέτησε.

Τι κάνει σήμερα: Αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη μεταγραφική περίοδο και λογικά θα μοιράζεται το χρόνο του στη θέση του σέντερ με τον Μεξικανό Γκουστάβο Αγιόν.

Μπράιαντ Ντάνστον

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Δύο περάσματα. Το πρώτο με τη φανέλα του Άρη, που ήταν και τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη, τη σεζόν 2010-11. Αφού έπαιξε σε Ισραήλ και Ιταλία επέστρεψε στη χώρα μας για χάρη του Ολυμπιακού, όπου έπαιξε δύο χρόνια και αναδείχτηκε ισάριθμες φορές καλύτερος αμυντικός της Euroleague.

Τι κάνει σήμερα: Στα 30 του ο Αμερικανός σέντερ παίζει για δεύτερη χρονιά στην Αναντολού Εφές. Την περασμένη σεζόν ακολούθησε την γενικά μέτρια παρουσία της ομάδας του, φέτος με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς στον πάγκο τόσο η Εφές όσο και ο ίδιος μπορούν να αναγεννηθούν.

Όγκνιεν Κούζμιτς

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Λίγα πράγματα. Τον έφερε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2015 και αφού έκανε ελάχιστα καλά παιχνίδια, βοηθώντας κυρίως στο πίσω μέρος του παρκέ, έφυγε στα μέσα της σεζόν μαζί με τον συμπατριώτη προπονητή του.

Τι κάνει σήμερα: Αφού το καλοκαίρι δεν έπεισε τους ανθρώπους των Νιου Γιορκ Νικς να τον κρατήσουν, μετά τη συμμετοχή του στο Summer League, υπέγραψε συμβόλαιο με τη μοναδική ομάδα από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία που θα συμμετέχει στην Euroleague, τον Ερυθρό Αστέρα.

Μίλος Τεόντοσιτς

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Ήρθε το καλοκαίρι του 2007 για χάρη του Ολυμπιακού στον οποίο και έμεινε τέσσερα χρόνια, τα δύο τελευταία εκ των οποίων είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους των "ερυθρολεύκων", παρότι κατέκτησε μόλις δύο κύπελλα (2010, 2011).

Τι κάνει σήμερα: Είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της Ευρώπης. Τον περασμένο Μάιο πέταξε από πάνω του την ταμπέλα του λούζερ με την κατάκτηση της πρώτης Euroleague στην καριέρα του. Παίζει για έκτη συνεχή χρονιά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που φέτος με μπροστάρηδες τον ίδιο και τον Νάντο Ντε Κολό στοχεύει στο ριπίτ.

Κάιλ Χάινς

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Πράγματα και θαύματα. Έπαιξε δύο χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κατέκτησε ισάριθμους τίτλους Euroleague (2012, 2013) και ένα Πρωτάθλημα (2012). Το κυριότερο όμως ήταν ότι ο "Ηρακλής" τσέπης έδειξε το δρόμο της νέας εποχής όσον αφορά τους σέντερ.

Τι κάνει σήμερα: Είναι ο βασικός σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ίσως ο κορυφαίος αμυντικός της διοργάνωσης. Πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού, έκανε τρεις τους τίτλους της Euroleague και φέτος φιλοδοξεί να προσθέσει έναν ακόμα στη συλλογή του.

Σκότι Ουίλμπεκιν

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Μια πρόβα πριν το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το Μάρτιο του 2015 και έπαιξε έως το τέλος της σεζόν σε συνολικά οχτώ παιχνίδια, μετρώντας 8 πόντους και 3,9 ασίστ ανά συμμετοχή.

Τι κάνει σήμερα: Παίζει για δεύτερη χρονιά στην Νταρουσάφακα. Φέτος βέβαια οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες καθώς η τούρκικη ομάδα έχει δώσει τα κλειδιά στον Ντέβιντ Μπλαντ και πραγματοποίησε ποιοτικές μεταγραφές το καλοκαίρι και αναμένει από τον 23χρονο γκαρντ να ανέβει κι αυτός επίπεδο.

Εντέρ Αρσλάν

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Ένα πέρασμα από τον Πανιώνιο. Αυτό τον κατέστησε τον δεύτερο, μετά τον Ιμπραΐμ Κουτλουάι, Τούρκο μπασκετμπολίστα που έπαιξε σε ελληνική ομάδα. Ήρθε στον "ιστορικό" στα μέσα της σεζόν 2006-07 και τον βοήθησε να φτάσει στα ημιτελικά της Α1 και στα προημιτελικά του Eurocup.

Τι κάνει σήμερα: Στα 33 του ο Αρσλάν προσφέρει ποιότητα και εμπειρία στην Νταρουσάφακα, στην οποία αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά. Σημειωτέον ότι μετά τον Πανιώνιο, επέστρεψε στη χώρα του, από όπου δεν ξανάφυγε έκτοτε.

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Την πρώτη του σοβαρή χρονιά στην Ευρώπη. Μέχρι την φυγή του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτησή του, ο King Kong στην καλή του μέρα μπορούσε να διαλύσει κάθε άμυνα. Με την άφιξη του Αργύρη Πεδουλάκη παραγκωνίσθηκε και το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε παρελθόν για τους "πράσινους".

Τι κάνει σήμερα: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Αρμάνι Μιλάνο, με τον προπονητή της ιταλικής ομάδας Γιάσμιν Ρέπεσα να έχει ως στόχο να τον κάνει το σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας. Τραυματίστηκε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, έμεινε περίπου δέκα μέρες εκτός και πριν μερικές μέρες επέστρεψε.

Πέρο Άντιτς

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έκανε τα πρώτα αλλά και τα πιο καθοριστικά βήματα της μέχρι τώρα καριέρας του. Την περίοδο 2001-2005 έπαιξε στην ΑΕΚ ως ελπιδοφόρος ψηλός και την περίοδο 2011-2013 κατέκτησε δύο Euroleague με τον Ολυμπιακό.

Τι κάνει σήμερα: Αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στη Φενέρμπαχτσε, στην οποία ήρθε αναγεννημένος ύστερα από μια διετία στο NBA. Την περασμένη χρονιά έκανε μια πολύ καλή σεζόν με την ομάδα του Ομπράντοβιτς, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το νταμπλ στην Τουρκία και να φτάσει μέχρι τον τελικό της Euroleague.

Τζέιμς Νάναλι

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έπαιξε για πρώτη φορά στα γήπεδα της Ευρώπης. Φόρεσε τη φανέλα της Καβάλας για δύο μόλις παιχνίδια, τα εναρκτήρια της σεζόν 2012-13 και στη συνέχεια αποχώρησε για τις Η.Π.Α και το NBDL.

Τι κάνει σήμερα: Ετοιμάζεται για το πρώτο του παιχνίδι στη EuroLeague. Ο 26χρονος Αμερικανός περιφερειακός ήταν μία από τις δύο μεταγραφές της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τη θερινή περίοδο και αναμένεται να έχει ρόλο, όχι όμως πρωταγωνιστικό, στην περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης.

Βλάντιμιρ Μίτσοφ

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Ένα σύντομο πέρασμα. Τελείωσε τη σεζόν 2008-09, την οποία ξεκίνησε στο Μαυροβούνιο, στον Πανιώνιο, με τη φανέλα του οποίου πρόλαβε να παίξει έξι παιχνίδια, μετρώντας 9 πόντους και 4,2 ριμπάουντ την αναμέτρηση.

Τι κάνει σήμερα: Έχει βρει την ησυχία του στην Γαλατασαράι. Αγωνίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην "τσιμ μπομ" και ο προπονητής της Εργκίν Αταμάν έδειξε έμπρακτα την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του όταν τον στήριξε μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Τζον Ντίμπλερ

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Όπως και ο Τάιρις Ράις, έτσι και αυτός επέλεξε τον Πανιώνιο ώστε να κάνει την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη και ήταν εξαιρετικός. Οι "Πάνθηρες" πήραν την τρίτη θέση στην Α1, με τον ίδιο να μετρά σε 34 αγώνες 10,8 πόντους με 45% στα τρίποντα και 3,5 ριμπάουντ. Όλα αυτά τη σεζόν 2011-12.

Τι κάνει σήμερα: Παίζει στην Γαλατασαράι από το καλοκαίρι. Ο 28χρονος Αμερικάνος είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάτοικος Τουρκίας, όπου έχει παίξει επίσης σε Καρσίγιακα, με την οποία πήρε το Πρωτάθλημα Τουρκίας το 2015, και Αναντολού Εφές.

Ντίον Τόμπσον

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Το αγροτικό του. Και πήρε άριστα, όταν τη σεζόν 2010-11 έπαιξε στον Ίκαρο Καλλιθέας και τον βοήθησε τα μέγιστα στην πρώτη του παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Είχε 14,1 πόντους και 8,76 ριμπάουντ το παιχνίδι και αναδείχτηκε καλύτερος ριμπάουντερ της κανονικής περιόδου.

Τι κάνει σήμερα: Στα 28 του ετοιμάζεται να παίξει για τέταρτη ομάδα στη EuroLeague, τη Γαλατασαράι. Πέρυσι με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου ήταν πολύ καλός, πράγμα που του έδωσε ουσιαστικό το εισιτήριο για τη νέα διοργάνωση με τη μεταγραφή του στην "τσιμ μπομ".

Ντέβιν Σμιθ

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ ένα χρόνο με τη φανέλα του Πανελληνίου, με τον οποίο πήγε στο Final Four του EuroCup. Ήταν η σεζόν 2009-10, όταν και η ομάδα του Ηλία Ζούρου κατετάγη τέταρτη στην Α1.

Τι κάνει σήμερα: Έχει συνδέσει το όνομα του με την πρόσφατη ιστορία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία αγωνίζεται ήδη πέντε χρόνια. Κορυφαία του στιγμή η κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague το 2014. Σήμερα στα 33 του παραμένει ένας ποιοτικός περιφερειακός.

Ρομπέρτας Γιαφτόκας

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Πήρε το Triple Crown με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2006-07. Η δική του βέβαια συμμετοχή στις επιτυχίες των "πρασίνων" τη χρονιά εκείνη ελάχιστη, παρά τον παχυλό του μισθό. Μόλις τελείωσε η σεζόν, ο Λιθουανός σέντερ αποχώρησε.

Τι κάνει σήμερα: Παίζει για έκτη συνεχή χρονιά στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στα 36 του χρόνια ο κόουτς των Λιθουανών Σαρούνας Γιασικεβίτσιους περιμένει από αυτόν να δίνει το παράδειγμα στους νεότερους και να προσφέρει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο.

Ρεινάλντας Σεϊμπούτις

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έφυγε χωρίς να επιβεβαιώσει τις συστάσεις που τον συνόδευαν. Ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού το πρώτο καλοκαίρι των Αγγελόπουλων ως πολύ μεγάλο ταλέντο, τρία χρόνια μετά, το 2008, και αφού πέρασε μια χρονιά στο Μαρούσι ως δανεικός αποχαιρέτησε το Λιμάνι.

Τι κάνει σήμερα: Βρίσκεται, στα 32 του πλέον, για δεύτερη χρονιά στο ρόστερ της Ζαλγκίρις Κάουνας, έχοντας εν τω μεταξύ βρει εδώ και χρόνια την αγωνιστική του ταυτότητα.

Αντάνας Καβαλιάουσκας

Οι "Eλληνες" της EuroLeague

Τι έκανε στην Ελλάδα: Έπαιξε τα δύο πρώτα του επαγγελματικά χρόνια. Το καλοκαίρι του 2007 ήρθε στον Πανιώνιο, στην "Πλατεία" ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει τις ικανότητες του, πράγμα που έκανε στη δεύτερη και τελευταία του χρονιά στη χώρα μας με τη φανέλα της Καβάλας.

Τι κάνει σήμερα: Η πολύ καλή του παρουσία στην Λιέτουβος Ρίτας τα προηγούμενα χρόνια του έδωσε ουσιαστικά και την μεταγραφή του στην Ζαλγκίρις Κάουνας το περασμένο καλοκαίρι. Ο Λιθουανός σέντερ είναι 32 ετών, αλλά δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ