EUROLEAGUE

Οι ακριβείς προτάσεις της EuroLeague στην FIBA

Οι ακριβείς προτάσεις της EuroLeague στην FIBA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση με την FIBA και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Sport24.gr. Διαβάστε τι ζήτησαν ο Ζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του.

Το βράδυ της Πέμπτης διαβάσατε στο Sport24.gr τι ζήτησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Ζόρντι Μπερτομέου, από τους ανθρώπους της FIBA, στην συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στην Γενεύη. Σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου, η EuroLeague παρουσίασε στην ιστοσελίδα της τις ακριβείς προτάσεις της, ρίχνοντας "σπόντες" για το γεγονός ότι η συνάντηση διήρκεσε μόλις 50 λεπτά.

Αναλυτικά:

" Στις 8 Μαρτίου οι παράγοντες της EuroLeague Basketball επισκέφθηκαν τους ομολόγους τους της FIBA στην Γενεύη, ώστε να παρουσιάσουν μία νέα πρόταση που έχει ως στόχο να θεσπιστούν ισχυρές και σαφείς αρχές σε ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει την συνεργασία με έναν κοινό στόχο. Η πρόταση των 26 σελίδων δόθηκε στην FIBA μία εβδομάδα πριν την συνάντηση και περιελάμβανε επτά τομείς στους οποίους η EuroLeague Basketball θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία, ώστε να επιτραπεί στο άθλημα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Δυστυχώς, η συνάντηση κράτησε μόλις 50 λεπτά εξαιτίας της απροθυμίας των στελεχών της FIBA να συζητήσουν αυτή την πρόταση σε βάθος".

Οι άνθρωποι της EuroLeague Basketball πρότειναν να υπάρχουν τρεις διοργανώσεις, η EuroLeague, το EuroCup και το Basketball Champions League, ενώ κάθε εγχώριο πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να έχει περισσότερες από 16 ομάδες. Από τα εγχώρια πρωταθλήματα θα προκύπτουν οι συμμετέχοντες σε EuroCup και Basketball Champions League, ενώ από το Basketball Champions League θα προκύπτει προβιβασμός στο EuroCup κι από το EuroCup στην EuroLeague.

Όσον αφορά τους παίκτες που θα συμμετέχουν στους αγώνες των εθνικών ομάδων, η EuroLeague Basketball θέλει να μένουν οι αθλητές της εκτός φιλικών αγώνων, επιθυμία που διαβάσατε στο Sport24.gr το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που ζητά πλήρη αποζημίωσή σε περίπτωση τραυματισμού, συγκεκριμένες μέρες συμμετοχής τους στις προπονήσεις, αλλά και πρόσβαση των ιατρικών team των συλλόγων στους οποίους αγωνίζονται στην διάρκεια της προετοιμασίας κάθε εθνικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, η EuroLeague Basketball πρότεινε να υπάρξει minimum αριθμός παικτών κάτων των 22 ετών σε όλες τις λίγκες που βρίσκονται κάτω από τα εθνικά πρωταθλήματα, τα οποία με τη σειρά τους θα πρέπει σύμφωνα με εκείνη να θεσπίσουν ένα Financial Fair Play.

Για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, τέλος, η EuroLeague Basketball πρότεινε να μην συμπίπτουν οι αγώνες της FIBA με άλλο σημαντικό αθλητικό γεγονός, ώστε να μπορούν οι κορυφαίοι αθλητές να αγωνίζονται για τις πατρίδες τους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι Ομοσπονδίες κάθε χώρας να οργανώνουν το πρόγραμμα των προκριματικών αγώνων σε ημερομηνίες που δεν θα συμπίπτουν με αναμετρήσεις άλλων σημαντικών αθλητικών γεγονότων, ενώ αναφέρει πως οι σύλλογοι θα πρέπει να συνεργάζονται στενά με τους αθλητές τους ώστε να μειώνουν το ρίσκο τραυματισμών από τα μεγάλα ταξίδια και τις αλλαγές σε προπονήσεις και στυλ παιχνιδιού. Σε κάθε πρόταση, υπάρχουν πέντε ή έξι εβδομάδες ξεκούρασης για τους μπασκετμπολίστες ανά έτος.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ