EUROLEAGUE

Ο υπέροχος Διαμαντίδης των πλέι οφ

Ο υπέροχος Διαμαντίδης των πλέι οφ
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν η κινητήριος δύναμη του Παναθηναϊκού στο δρόμο για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Διαβάστε για τα κατορθώματά του στα πλέι οφ! (vids)

Εξαιρετικά πλέι οφ έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος έτσι όπως πέρσι πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι και τον οδήγησε στη Βαρκελώνη, το ίδιο έκανε και φέτος.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού όχι μόνο ήταν ο κορυφαίος του πέμπτου και καθοριστικού αγώνα, αλλά ήταν ο άνθρωπος που έκανε εξαιρετικά παιχνίδια απέναντι στη Μακάμπι, υποχρεώνοντας τον Μπλατ να του βγάλει το καπέλο.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε, ότι ο Διαμαντίδης αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του Παναθηναϊκού... Είναι ο παίκτης που μετά από καλάθι, θα τρέξει πρώτος στην άμυνα, θα κλέψει ή θα μαζέψει το ριμπάουντ και γενικότερα θα δώσει πνοή και σταθερότητα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, έστω κι αν μετά το τέλος του αγώνα θα φύγει τρέχοντας από τα αποδυτήρια, λέγοντας απλά ό,τι "εγώ μπορούσα έκανα".

Ακόμα και μετά την εξαιρετική του εμφάνιση και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final-4 έφυγε πολύ γρήγορα από τα αποδυτήρια θέλοντας να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο... αθόρυβος γίνεται.

Αλήθεια, όμως πως μπορεί να είναι αθόρυβος ένας παίκτης που "σφράγισε" την πρόκριση της ομάδας του με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όντας παράλληλα εκείνος που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας;

Απ' όλες τις σειρές των πλέι οφ ο Διαμαντίδης ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης για την ομάδα του. Και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά το σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας που τον βρήκε με κατά μέσο όρο 24 βαθμούς στο index.

Παίκτης Αξιολόγηση
Διαμαντίδης 24
Κιριλένκο 23,75
Κρστιτς 18,75
Άντερσεν 18,25
Τζάκσον 16,5

Πάντως όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει κανείς, κατά πόδας τον ακολούθησαν οι Κιριλένκο και Κρστιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία είναι το απόλυτο φαβορί της φετινής διοργάνωσης.

Ο "Μήτσος" ήταν 5ος σκόρερ των προημιτελικών σειρών με 14,8 πόντους, έχοντας μπροστά τους Κιριλένκο, Ναβάρο, Άντερσεν και ΜακΚάλεμπ. Οι δύο τελευταίοι δεν στάθηκε ικανό να οδηγήσουν τη Σιένα σε ένα ακόμα Final-4 καθώς βρέθηκαν απέναντι στον εξαιρετικό Ολυμπιακό.

Παίκτης Πόντοι
Κιριλένκο 17,5
Ναβάρο 17,33
Άντερσεν 16,75
ΜακΚάλεμπ 15,25
Διαμαντίδης 14,8

Στα ριμπάουντ δεσπόζει η φιγούρα του Ντέβιν Σμιθ ο οποίος μάζευε κατά μέσο όρο 8 ριμπάουντ στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, όντας ο πρώτος σκόρερ των Ισραηλινών!

Παίκτης Ριμπάουντ
Σμιθ 8
Κιριλένκο 7,75
Τζαβάι 7,33
Άντερσεν 7,25
Ντόρσεϊ 5,67

Ο Διαμαντίδης έδινε κατά μέσο όρο 5 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, στους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκε στην 4η θέση στη λίστα με τις ασίστ, δίνοντας κατά μέσο όρο 4,8 πάσες. Πρώτος ήταν ο Τεόντοσιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 6,5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Παίκτης Ασίστ
Τεόντοσιτς 6,5
Χουέρτας 6,3
Τζάκσον 5,75
Διαμαντίδης 4,8
Λο 4,5
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ