EUROLEAGUE

Ο Σέρχιο Γιούλ στο Sport24.gr

Ο Σέρχιο Γιούλ στο Sport24.gr

Ο Σέρχιο Γιούλ, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, μίλησε στο Sport24.gr για το F-4, τον ισπανικό εμφύλιο, τον Ολυμπιακό και τη σειρά της Μπαρτσελόνα με τον ΠΑΟ, ενώ έδωσε ίσες πιθανότητες σε όλες τις ομάδες για την κατάκτηση του τροπαίου, ξεκαθαρίζοντας ότι για τον ίδιο η ΤΣΣΚΑ δεν είναι φαβορί (φωτογραφίες & videos)

Ο Σέρχιο Γιούλ, ο χαρισματικός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, μίλησε στο Sport24.gr ενόψει Final 4.

Ο Ισπανός παίκτης μοίρασε στα ίσια τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Ευρωλίγκας για τον μήνα Απρίλιο και πιο φορμαρισμένος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει του Final 4 του Λονδίνου, μίλησε στο Sport24.gr λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του δεύτερου ημιτελικού της Παρασκευής, που θα φέρει αντιμέτωπες την ομάδα του με τη Μπαρτσελόνα, σε έναν "κλασικό" ισπανικό εμφύλιο.

Ο Σέρχιο Γιούλ στα 25 του χρόνια είναι πλέον ένας από τους πρωταγωνιστές της "βασίλισσας" στην προσπάθειά της να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο 18 χρόνια μετά την όγδοη και τελευταία μέχρι σήμερα κατάκτηση του τίτλου από την υπερομάδα του Άρβιντας Σαμπόνις την περίοδο 1994/95. Για να διεκδικήσει το φετινό "στέμμα", η Ρεάλ θα πρέπει να αποκλείσει πρώτα την αιώνια αντίπαλό της, Μπαρτσελόνα.

Ο Σέρχιο Γιούλ στο Sport24.gr

Ο Γιούλ με αντίπαλο τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι δυο τους θα δώσουν πολλές μονομαχίες στον ισπανικό ημιτελικό της Παρασκευής.

Το Sport24.gr μίλησε με τον Γιούλ και σας μεταφέρει όσα ενδιαφέροντα είπε ο άσος των "μερένγκες" για το F-4, τους "μπλαουγκράνα", τον Ολυμπιακό, την ΤΣΣΚΑ, αλλά και τη σειρά του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ με την Μπάρτσα.

Sport24.gr: Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα σας κέρδιζε συνεχώς. Όμως τον τελευταία καιρό οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί. Το γεγονός ότι κερδίσατε πριν λίγες μέρες τους αντιπάλους σας, δημιουργεί ψυχολογικό πλεονέκτημα υπέρ σας;

Sergio Llull: Πάντοτε είναι σημαντικό να παίζεις ένα παιχνίδι, έχοντας κερδίσει στο αμέσως προηγούμενο τον αντίπαλό σου. Όμως μη γελιόμαστε, ο ημιτελικός θα είναι τελείως διαφορετική υπόθεση. Στην ουσία θα είναι ένας τελικός, αφού για να κερδίσεις το Final-4 πρέπει να νικήσεις σε δυο "τελικούς". Φέτος, μέχρι στιγμής, έχουμε αναμετρηθεί τέσσερις φορές με την Μπαρτσελόνα και όλα τα παιχνίδια ήταν γεμάτα ένταση, αλλά και διαφορετικά μεταξύ τους. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η πρόσφατη νίκη μας δεν πρόκειται να καθορίσει το τί θα συμβεί στο ματς της Παρασκευής.

Sport24.gr: Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει να κερδίσει τον τίτλο 18 ολόκληρα χρόνια. Πιστεύεις ότι επιτέλους ήρθε η ώρα σας ή μήπως η πίεση που υπάρχει για την κατάκτηση του τροπαίου θα σας αγχώσει τελικά;

Sergio Llull: Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το τώρα και το επόμενο παιχνίδι. Δεν κοιτάζουμε ούτε πίσω στο παρελθόν, ούτε πιο μακριά από τον ημιτελικό της Παρασκευής. Έτσι δουλέψαμε σε όλη τη σεζόν και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε.

Sport24.gr: Φαντάζομαι θα παρακολούθησες τη σειρά μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού, αφού από εκεί θα έβγαινε ο δικός σας αντίπαλος. Πώς σου φάνηκαν τα παιχνίδια; Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟ άξιζε την πρόκριση;

Sergio Llull: Και τα πέντε παιχνίδια ήταν εξαντλητικά και για τις δυο ομάδες, θα μπορούσε να έχει προκριθεί οποιοσδήποτε για το Final-4. Εμείς γνωρίσαμε από πρώτο χέρι το πόσο καλή ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός, αφού τους αντιμετωπίσαμε τέσσερις φορές μέσα στη φετινή σεζόν. Τα περισσότερα ματς κρίθηκαν κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ. Πρόκειται για δυο ομάδες με φοβερή ποιότητα και ήταν οι μικρές λεπτομέρειες που έκριναν τελικά την πρόκριση. Τώρα εμάς πρέπει να μας απασχολεί μόνο η Μπαρτσελόνα, αφού αυτή θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό.

Ο Σέρχιο Γιούλ στο Sport24.gr

Sport24.gr: Σχεδόν όλοι θεωρούν πως η ΤΣΣΚΑ είναι το μεγάλο φαβορί. Συμφωνείς;

Sergio Llull: Εγώ πιστεύω ότι στο Final-4 δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει φαβορί. Αυτό είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορεί να κερδίσει ο καθένας. Έχουμε να κάνουμε με τέσσερις ομάδες που όλες διαθέτουν καταπληκτικά ρόστερ και ως εκ τούτου, όλες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Ένα παιχνίδι είναι ικανό να σε στείλει στον τελικό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθη, άρα μπορούν να συμβούν όλα. Δε μου αρέσει να μιλάω για φαβορί, είτε πρόκειται για τη δική μου ομάδα, είτε για τις άλλες.

Sport24.gr: Πολλοί πιστεύουν ότι ο νικητής του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ-Ολυμπαικού θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αφού ο δικός σας ημιτελικός λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει, θα έχει εξαντλήσει όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά αυτόν που θα προκριθεί για τον τελικό. Ποια είναι η άποψή σου;

Sergio Llull: Ο δικός μας ημιτελικός έχει σίγουρα την ιδιαιτερότητα ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες δυο ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ή μικρότερη εξάντληση μετά από έναν ημιτελικό, επειδή έχεις παίξει με τον τάδε ή τον δείνα αντίπαλο. Η κούραση είναι η ίδια. Όσο για την ψυχολογία, μια ομάδα που προκρίνεται για τον τελικό, μόνο θετικά συναισθήματα μπορεί να έχει.

Sport24.gr: Δίνεις πιθανότητες στον Ολυμπιακό για το repeat; Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο του Πρωταθλητή Ευρώπης;

Sergio Llull: Όπως είπα και πριν, όλοι έχουν πιθανότητες και προφανώς το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι το πολύ δεμένο σύνολο που έχουν. Είναι μια συμπαγής ομάδα, πολύ δυνατή, με την ψυχολογία του νικητή. Για αυτό και δεν το βάζουν ποτέ κάτω, παλεύουν με τρομερή ένταση σε όλο το παιχνίδι και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο να τους κερδίσεις.

Ο Σέρχιο Γιούλ στο Sport24.gr

Sport24.gr: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που δεν ήταν παρούσα και στο περσινό Final-4. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτό που έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός και να γίνετε η φετινή έκπληξη της διοργάνωσης;

Sergio Llull: Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν και θέλουν να κερδίσουν. Όλα μπορούν να συμβούν και όλοι που πηγαίνουμε στο Final-4 θέλουμε να κερδίσουμε. Πιστεύουμε σε αυτό, είναι η πρόθεσή μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Ο "τελικός" για εμάς αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι το ματς με την Μπαρτσελόνα και τίποτα άλλο.

Sport24.gr: Ποιοι παίκτες από αυτούς που θα πάρουν μέρος στο Final-4 πιστεύεις ότι θα είναι καθοριστικοί για τις ομάδες τους;

Sergio Llull: Δεν θέλω να απαντήσω. Νομίζω ότι πριν από μένα έχουν απαντήσει αυτοί που επέλεξαν τις δυο κορυφαίες πεντάδες της σεζόν. Εκεί μέσα υπάρχουν παίκτες και από τις τέσσερις ομάδες (σ.σ. Σπανούλης για τον Ολυμπιακό, Ρούντι και Μίροτιτς για τη Ρεάλ, Ναβάρο και Τόμιτς για τη Μπαρτσελόνα, Κρίστιτς, Χριάπα και Τεόντοσιτς για την ΤΣΣΚΑ). Οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός. Όμως, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, καθοριστικός μπορεί να είναι και οποιοσδήποτε από τους υπόλοιπους παίκτες που θα βρεθούν στο Λονδίνο.

Βίντεο: Σέρχιο Γιουλ, MVP της Ευρωλίγκας για τον μήνα Απρίλιο.

Βίντεο: Εκπληκτικό buzzer beater τρίποντο του Γιουλ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ