EUROLEAGUE

Ο Πιανιτζάνι δίδαξε πικ-εν-ρολ μέσω... Διαμαντίδη

Ο Πιανιτζάνι δίδαξε πικ-εν-ρολ μέσω... Διαμαντίδη

Στα πλαίσια του φάιναλ-φορ πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο προπονητών της Euroleague, με τον Ντόνι Νέλσον και τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι να αναλύουν τα μυστικά του αθλήματος σε ξένους προπονητές, δημοσιογράφους, αλλά και διαιτητές όπως τον Λουίτζι Λαμόνικα.

Αποστολή στο Λονδίνο: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Ο Ντόνι Νέλσον (γιος του πολυνίκη προπονητή του ΝΒΑ, Ντον Νέλσον) που έχει εμπειρία από το ΝΒΑ (Ουόριορς, Μάβερικς) και από το διεθνές επίπεδο με την εθνική Λιθουανίας μίλησε για το "επιθετικό transition".

Πολύ χαλαρός και έτοιμος να κάνει πλάκα σε κάθε ευκαιρία, ο Νέλσον μίλησε με πολλά παραδείγματα και απλή γλώσσα, αναφερόμενος στον τρόπο που παίζουν μεγάλοι παίκτες όπως ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Στιβ Νας, ο Καρλ Μαλόουν και ο Άρβιντας Σαμπόνις.

Ο Πιανιτζιάνι από τη μεριά του ανέλυσε την "pick-n-roll επίθεση". Αναφέρθηκε σε δύο διαφορετικές διατάξεις, αλλά έδειξε με λεπτομέρειες τον τρόπο που μια ομάδα μπορεί να διαβάσει την αντίπαλη άμυνα και το πως μπορεί να αντιδράσει. Κι αυτός χρησιμοποίησε παραδείγματα από το τι κάνεις στις ομάδες του, αλλά και από τον... Διαμαντίδη και τον τρόπο που πασάρει τη μπάλα.

Ο Πιανιτζάνι δίδαξε πικ-εν-ρολ μέσω... Διαμαντίδη

Μάλιστα αναφέρθηκε πολύ στον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές και στο πως πρέπει να παίζει σύμφωνα με αυτό μια ομάδα, κάνοντας μια πολύ καλή ομιλία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας (του Νέλσον) ο Ιταλός προπονητής μιλούσε για πολύ ώρα με τον Δημήτρη Ιτούδη, τον οποίο προηγουμένως αντιμετώπισε στο παιχνίδι των δημοσιογράφων.

Ο Πιανιτζάνι δίδαξε πικ-εν-ρολ μέσω... Διαμαντίδη
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ