EUROLEAGUE

Οι σατανικές συμπτώσεις για τον ΠΑΟ!

Οι σατανικές συμπτώσεις για τον ΠΑΟ!

Μέχρι στιγμής η σειρά Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός είναι πιστή "κόπια" εκείνης του 2011. Το Sport24.gr σας θυμίζει τα κοινά σημεία, όπως για παράδειγμα το -16 από το οποίο είχαν γυρίσει οι "πράσινοι", τη φοβερή απόδοση του Ναβάρο αλλά και το πανομοιότυπο σκορ του 1996!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που το Sport24.gr σας έγραψε για τις συμπτώσεις της φετινής σειράς των πλέι οφ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα με εκείνη του 2011.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγώνων, Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα είναι στο 1-1, έχοντας κάνει το "μπρέικ" μέσα στη Βαρκελώνη κι έπονται οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ.

Η ιστορία επαναλήφθηκε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ και ο Παναθηναϊκός αναχώρησε από τη Βαρκελώνη με το "διπλό" στις αποσκευές του.

Πλέον, η τύχη είναι στα δικά του χέρια, ή μάλλον για να ακριβολογούμε στο δικό του γήπεδο. Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, δεν πρόκειται να πέφτει καρφίτσα, όπως δηλαδή και το 2011.

Ωστόσο, οι συμπτώσεις συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σειρά... Για να γυρίσουμε λίγο στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι και τότε. Πάλεψε το πρώτο ματς, το έχασε στις λεπτομέρειες εξαιτίας κάποιων φαλτσοσφυριγμάτων των διαιτητών και στη συνέχεια βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να παλέψει το ματς, να το διεκδικήσει μέχρι τέλους και τελικά να πάρει το "διπλό".

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε τότε με 75-71 της Μπαρτσελόνα σε μία σειρά που αναμετρούνταν οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης. Τότε ο Διαμαντίδης είχε 17 πόντους και 5 ασίστ, ενώ σε αυτό της Παρασκευής ήταν εξίσου καταλυτικός με 10 πόντους και 3 ασίστ.

Ο Ναβάρο τελείωσε το παιχνίδι τότε με 19 πόντους, ενώ στην ήττα της ομάδας του με 66-65 είχε 20 πόντους. Και τις δύο φορές ήταν πρώτος σκόρερ των Καταλανών και τις δύο φορές έχασαν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός τότε είχε γυρίσει το παιχνίδι από το -16 (28-12), ροκανίζοντας σταδιακά τη διαφορά. Το ίδιο έκανε και την Παρασκευή το βράδυ, επιστρέφοντας από το -13 (40-27).

Θέλετε κι άλλες συμπτώσεις; Τότε το τελευταίο σουτ της Μπαρτσελόνα το έχασε ο Λάκοβιτς, τώρα ο Γιασικεβίτσιους. Και οι δύο έχουν φορέσει την "πράσινη" φανέλα στο παρελθόν.

Για να μην σας πούμε και για τις μεταδόσεις... Ο Παναθηναϊκός έχασε και τότε και φέτος τα ματς που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και νίκησε τους αγώνες που είχε την κάλυψη η συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν χάνει στις 11/4 από την Μπαρτσελόνα

Κι επειδή δεν έχουν τελειωμό οι συμπτώσεις, να σας πούμε επίσης, αν και αρκετοί το θυμάστε (γιατί τα' πάμε ότι το πρώτο τρόπαιο δεν ξεχνιέται) ότι 11 Απριλίου ήταν και όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι στον μεγάλο τελικό του 1996.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν έχασε ούτε και φέτος την ίδια ημερομηνία κι επικράτησε με πανομοιότυπο σκορ, 67-66 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ