EUROLEAGUE

Ο Ούκιτς, η Εθνική και ο χαρακτήρας

Ο Ούκιτς, η Εθνική και ο χαρακτήρας

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς τονίζει ότι μόνο με νίκη επί της Ελλάδας θα αποδείξει η Κροατία πως έχει χαρακτήρα. Διαβάστε τι άλλο έγραψε σε blog, στη Euroleague.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ανανέωσε το blog του στην ιστοσελίδα της Euroleague, ώστε να γράψει για όσα έχει κάνει ήδη η Κροατία στο Παγκόσμιο, αλλά και το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ελλάδα.

Διαβάστε τι σημείωσε για τον ψυχισμό της ομάδας του και τι πρέπει να κάνει, για να έχει τύχη με την Εθνική.

εκινήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με ρεκόρ 2-1, αλλά με την ήττα από τη Σενεγάλη βάλαμε τον εαυτό μας σε θέση που δεν έπρεπε να μπει. Με όλο το σεβασμό, δεν είμαστε του ίδιου επιπέδου ομάδες, αλλά ήταν καλύτεροι και άξιζαν τη νίκη, δίχως αμφιβολία. Το πρόβλημα είναι δικό μας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτά τα πράγματα, αν θέλουμε να είμαστε καλή, ανταγωνιστική ομάδα. Η Σενεγάλη είναι πολύ αθλητική, ενώ και οι δυο ομάδες είχαμε δώσει back to back παιχνίδια. Ακόμα κι έτσι, έπρεπε να νικήσουμε.

Το καλό και το κακό με το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ότι αντιμετωπίζεις διαφορετικού στιλ ομάδες κάθε μέρα. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς σε ομάδες που παίζουν πολύ διαφορετικά από αυτό που έχεις συνηθίσει. Οι Φιλιππίνες, η Αργεντινή και η Σενεγάλη είναι τρεις τελείως διαφορετικές ομάδες. Όταν παίζεις στη Euroleague ή το Eurobasket, αντιμετωπίζεις ομάδες με πάνω κάτω τα ίδια στιλ, σε κάθε αγωνιστική. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είναι πιο ενδιαφέρον για τους φαν που έρχονται στα γήπεδα να δουν τα ματς, αλλά πιο δύσκολο για τους παίκτες.

Παίξαμε πολύ καλά με την Αργεντινή και νικήσαμε 90-85. Ξέρουμε ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες ως ομάδα, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πώς να τις βγάλουμε στο παρκέ. Αυτό είναι το ερωτηματικό με εμάς, στην παρούσα φάση. Ο Ντάριο Σάριτς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες μας. Αν δείτε τα στατιστικά, ενδεχομένως να είναι ο καλύτερος μέχρι σήμερα. Επηρεάζει πολύ το παιχνίδι, προς θετική κατεύθυνση. Ο Μάριο Χεζόνια είναι μια διαφορετική κατάσταση. Αυτή είναι η πρώτη του σεζόν με την εθνική και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση του, οπότε δεν είναι εύκολο για εκείνον να βρει λεπτά συμμετοχής. Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την Κροατία του σήμερα, αλλά και του αύριο. Θα πάρει πολλές περισσότερες ευκαιρίες, θα "χτίσει" αυτοπεποίθηση και θα γίνει πολύ πιο σημαντικός για εμάς.

Καταφέραμε να νικήσουμε τις Φιλιππίνες στην παράταση και να ξεπεράσουμε μια δύσκολη κατάσταση. Μετά, νικήσαμε την Αργεντινή και έπειτα ήλθε η ήττα από τη Σενεγάλη, η οποία μας επηρεάζει. Ξέρω πώς είναι η νοοτροπία της ομάδας μας, αλλά την ίδια ώρα, αν θέλουμε να γίνουμε πραγματικοί νικητές, οφείλουμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες σαν και αυτή που έχουμε μπροστά μας. Αν καταφέρουμε να νικήσουμε την Ελλάδα, θα δείξουμε ότι έχουμε πραγματικό χαρακτήρα.

Σε αυτό το σημείο, τα δυο επόμενα ματς με την Ελλάδα και το Πουέρτο Ρίκο, είναι πολύ σημαντικά. Μπορούμε ακόμα να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προκριθούμε στους "οκτώ". Όλα εξαρτώνται από εμάς. Είμαστε ομάδα που μπορεί να νικήσει τους πάντες, αλλά και να χάσει από τους πάντες. Αν δείξουμε την κατάλληλη συμπεριφορά, αν είμαστε συγκεντρωμένοι όλα θα πάνε καλά. Αν παίξουμε με έλλειψη ενθουσιασμού και ενέργειας, όπως με τη Σενεγάλη, δεν θα 'χουμε τύχη.

Ξέρω πολύ καλά την Ελλάδα, μετά τις δυο σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Είναι έμπειρη ομάδα που της αρέσει να 'χει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έχουν ψηλά κορμιά και δυο γκαρντ που ξέρουν από pick and role. Αυτό είναι το στιλ των Ελλήνων. Pick and roll, προσπαθούν να ρίξουν την ταχύτητα, να ποστάρουν και να παίξουν παιχνίδια μυαλού μαζί σου. Μπορούμε να απαντήσουμε, αν είμαστε συγκεντρωμένοι.

Κατ' αρχάς, πρέπει να "επιβιώσουμε" στο γκρουπ. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Είμαι βέβαιος πως οι φαν της Κροατίας δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένοι με εμάς, αλλά ελπίζουμε να τους κάνουμε υπερήφανους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ