EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός στον 6ο τελικό της ιστορίας του

Ο Ολυμπιακός στον 6ο τελικό της ιστορίας του
INTIME SPORTS

Για 6η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας και θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Λονδίνου την Κυριακή το βράδυ (12/5, 10μ.μ.)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπήκε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ως το απόλυτο αουτσάιντερ ωστόσο κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο των Ρώσων και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (12/5, 10μ.μ.).

Αυτός θα είναι ο 6ος τελικός στην ιστορία των "ερυθρολεύκων" οι οποίοι είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους την Κυριακή στην "O2 Arena".

Δηλαδή εφόσον κατακτήσουν την κούπα, επικρατώντας του νικητή του αγώνα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, θα στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για τρίτη φορά.

Το Sport24.gr σας θυμίζει τις παρουσίες του Ολυμπιακού στους τελικούς των φάιναλ-φορ:

1994: Τελ Αβίβ

Έχοντας νικήσει τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο ελληνικό εμφύλιο του ημιτελικού, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό, όπου αντιμετώπισε την Μπανταλόνα.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο τελευταίο λεπτό του τελικού, με τον Κορνίλιους Τόμπσον να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και να γίνει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας στην Μπανταλόνα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στο τέλος, τα διαδοχικά λάθη των Πειραιωτών δεν κατάφεραν να τους οδηγήσουν στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς ηττήθηκαν με σκορ 59-57.

1995: Σαραγόσα

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφτασε στον τελικό του Final-4, αλλά δεν κατάφερε και πάλι να πιει νερό. Και πάλι στον τελικό πέρασε νικώντας τον Παναθηναϊκό στον εμφύλιο, αλλά και πάλι είχε χάσει τόση ενέργεια που δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ελέγξει την αναμέτρηση και με τον Άρβιντας Σαμπόνις να πετυχαίνει 23 πόντους έφτασε στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου με 73-61.

1997: Ρώμη

Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με σκορ 74-65 της Ολίμπια Λιουμπλιάνας και πέρασαν πανηγυρικά σε έναν ακόμα τελικό.

Στον τρίτο τελικό της ιστορίας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κούπα... Με εκπληκτική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός νίκησε τους Καταλανούς με 73-58, με τον Ντέιβιντ Ρίβερς να κάνει ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι, καθώς πέτυχε 26 πόντους.

2010: Παρίσι

Μετά από 13 χρόνια ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πέρασε το εμπόδιο της Παρτίζαν με σκορ 83-80 και προκρίθηκε στον τελικό, έχοντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του.

Εκεί, αντιμετώπισε την καλύτερη Μπαρτσελόνα, η οποία κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη φορά στην ιστορία της, καθώς νίκησε με 86-68. Ο Ναβάρο από τους Καταλανούς έκανε πολύ καλό παιχνίδι, πετυχαίνοντας 21 πόντους, με τον Πιτ Μάικλ να έχει 14. Για τον Ολυμπιακό, ο Τσίλντρες στον τελικό είχε 15 και ο Κλέιζα 13.

2012: Κωνσταντινούπολη

Το έπος της Πόλης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάκτηση της κούπας το 2012. Ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι της χρονιάς στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, γυρνώντας ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

Στον ημιτελικό νίκησε με σκορ 68-64 την Μπαρτσελόνα και πέρασε στον πέμπτο τελικό της ιστορίας του... Στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους διαφορά (53-34), όμως κατάφερε 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να πλησιάσει στον έναν πόντο (61-60).

Ο Σισκάουσκας αστόχησε σε δύο βολές, έπειτα από φάουλ του Βασίλη Σπανούλη, με τον Γιώργο Πρίντεζη να διαμορφώνει το τελικό σκορ στην εκπνοή με το προσωπικό στυλ κάτι σαν σουτ!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ