EUROLEAGUE

Ο MVP της 2ης αγωνιστικής: Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ

Ο MVP της 2ης αγωνιστικής: Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ
INTIME SPORTS

Έπαιξε λιγότερο από 20 λεπτά, όμως ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ έβαλε όσα έχασε στο ΣΕΦ και πήρε στο σπίτι του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 2ης αγωνιστικής στην Euroleague.

Η ήττα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό, η κακή προσωπική του εμφάνιση, αλλά πολύ περισσότερο ο αδύναμος αντίπαλος στο πρώτο εντός έδρας ματς της φετινής σεζόν, ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον Αμερικανό φόργουορντ την ευκαιρία να προσθέσει ένα "παράσημο" στο βιογραφικό του.

Ο Κάνερ-Μέντλεϊ έμεινε στο παρκέ για 19:46, όμως πρόλαβε να κάνει όσα χρειάζονταν για να ξεχωρίσει. Σκόραρε 20 πόντους με 7/8 δίποντα και 2/3 τρίποντα, μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος, για να "γράψει" 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της 2ης αγωνιστικής. Έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ριμπάουντ και έδειξε ότι θα είναι φέτος ένα από τα σημαντικότερα όπλα της Ουνικάχα, στην προσπάθειά της για μια αξιόλογη πορεία.

Για την ιστορία, ο Αντρές Νοτσιόνι είχε καλύτερο ranking (35) από τον Κάνερ-Μέντλεϊ, όμως η Λαμποράλ Κούτσα ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και έτσι ο Αργεντίνος φόργουορντ έχασε το σημαντικότερο κριτήριο για την ανάδειξη του MVP. 29 μονάδες είχαν στο σύστημα αξιολόγησης άλλοι δυο ηττημένοι, ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ) και ο ψηλός της Γαλατασαράι Νέιθαν Τζαγουάι (22 πόντοι, 7/8 δίποντα, 8/11 βολές, 5 ριμπάουντ απέναντι στον Ολυμπιακό). Την πεντάδα συμπληρώνει ο Νίκολο Μέλι της Αρμάνι Μιλάνο, που είχε 20 πόντους και 9 "σκουπίδια" στη νίκη επί της Ζαλγκίρις.

Υπενθυμίζουμε ότι MVP της 1ης αγωνιστικής είχε αναδειχθεί ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος έκανε θραύση (18 πόντοι, 3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης) στην εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ επί της Ζαλγκίρις.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ