EUROLEAGUE

Ο Μάρκο Τόμας στο Sport24.gr

Ο Μάρκο Τόμας στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Ο δυναμικός Κροάτης γκαρντ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ Μάρκο Τόμας δηλώνει στο Sport24.gr ότι ανυπομονεί για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (Πέμπτη 24/2) στο "Σινάν Ερντέμ" της Κωνσταντινούπολης.

Εκτιμά ότι η ομάδα του θα κατακτήσει την πρώτη θέση του Ομίλου, αλλά σέβεται απεριόριστα τη δυναμική των Ερυθρόλευκων.

"Το περίμενα ότι θα περνούσε νικηφόρα από τη Βαλένθια", μας είπε χαρακτηριστικά...

-Αλήθεια, πώς την πατήσατε την περασμένη εβδομάδα στο Κάουνας; Ακούσαμε και διαβάσαμε ότι από την πλευρά σας "γκρινιάξατε" αρκετά για την τεράστια διαφορά στις ελεύθερες βολές.

" Συνέβησαν πολλά για να χάσουμε. Ο Ρόκο (Ούκιτς) ήταν άρρωστος με πυρετό και δεν αγωνίστηκε. Η ομάδα ήταν σοκαρισμένη από τον σοβαρό τραυματισμό του Τουρκσάν, που θα χάσει όλη τη σεζόν. Εγώ δεν πρόλαβα να αγωνιστώ πολύ, γιατί αισθάνθηκα ενοχλήσεις στο γόνατο και αποχώρησα νωρίς. Όσο για τις βολές; 39-11 υπέρ της Ζαλγκίρις δεν ήταν και τόσο λογικό, αλλά αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ. Χάσαμε και προχωράμε. Μας περιμένει ένας τελικός με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας για την πρωτιά του Ομίλου. Μακάρι να είμαι και εγώ 100% έτοιμος για να μπορέσω να βοηθήσω".

-Δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα αγωνιστείς;

" Οχι. Δεν είμαι 100% έτοιμος. Καταβάλλω προσπάθειες, ακολουθώ τις απαιτούμενες θεραπείες, αλλά δεν αισθάνομαι απολύτως καλά. Θέλω, όμως, πολύ να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου και θα κάνω τα πάντα για να προλάβω αυτό το ματς, ίσως το πιο σημαντικό στην Ευρωλίγκα από την αρχή της χρονιάς. Έτσι το βλέπουμε και θέλουμε να νικήσουμε για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό, όπως κάναμε στην πρεμιέρα του Top16".

-Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για τον εφετινό Ολυμπιακό; Το περίμενες ότι θα περνούσε νικηφόρα από την έδρα της Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα;

" Ναι, το περίμενα. Ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να πετύχει μια τέτοια νίκη. Τα κατάφερε σε μια δύσκολη έδρα, την οποία εμείς θα επισκεφτούμε στην τελευταία αγωνιστική του Top16. Θέλω να πιστεύω έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά. Η Βαλένθια, λοιπόν, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που παίζει εξαιρετική άμυνα και αυτό το πιστώνεται ο Ολυμπιακός, αφού κατάφερε να την ξεκλειδώσει και να φτάσει στη νίκη".

-Ποιους παίκτες του Ολυμπιακού έχεις σε μεγαλύτερη εκτίμηση; Τι σου αρέσει σε αυτή την ομάδα;

" Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια εμπειρία, συμμετείχε στα τελευταία Φάιναλ Φορ και οι στόχοι του κάθε χρόνο είναι υψηλοί. Διαθέτει πάρα πολύ καλούς παίκτες, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω ορισμένους για να απαντήσω στην ερώτησή σας, αυτοί θα ήταν ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς και ο Νεστέροβιτς. Καταφέραμε να τους κερδίσουμε στην έδρα τους, αλλά η αναμέτρηση της Πέμπτης είναι τελικός και για τις δύο ομάδες, επομένως πρέπει να εμφανιστούμε διαβασμένοι και αποφασιστικοί για να πάρουμε τη νίκη και την πρώτη θέση".

-Ποιο είναι το κομμάτι, στο οποίο θα δώσετε μεγαλύτερη έμφαση;

" Θεωρώ πως αν μπορέσουμε να σταματήσουμε τα ‘pick and roll’ του Ολυμπιακού, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη νίκη. Τα καταφέραμε στο ματς του πρώτου γύρου περιορίζοντας το παιχνίδι του Σπανούλη και του Νεστέροβιτς, οπότε ο στόχος μας θα είναι ο ίδιος. Κλειδί, λοιπόν, για τη νίκη θα είναι η άμυνα, ο τρόπος με τον οποίο θα επιχειρήσουμε να σταματήσουμε τα ατού του Ολυμπιακού, τους δημιουργούς του και αυτούς που τελειώνουν τις φάσεις. Είδαμε με προσοχή το τελευταίο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας στη Βαλένθια και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε".

-Προφανώς θα έχετε συζητήσει με τον Γιασικεβίτσιους για το παιχνίδι. Φαντάζομαι σας έχει πει πόσο του αρέσει να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό...

(γελάει) " Ναι, ναι, μας το έχει πει. Ο Σάρας χάρηκε πολύ που καταφέραμε να κερδίσουμε στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του Top16. Ήταν τρελαμένος. Και πρέπει να σας πω ότι μας είχε δώσει κάποιες συμβουλές για το παιχνίδι, όπως και τώρα εν όψει της αναμέτρησης του δεύτερου γύρου. Είναι μεγάλος παίκτης και φοβερό παιδί. Έχει απίστευτες μπασκετικές παραστάσεις από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, έχει κατακτήσει τίτλους, είναι τεράστια μορφή και μαθαίνουμε από αυτόν".

-Αισθάνεσαι ότι η προσπάθεια της Φενέρ να φτάσει φέτος ψηλά στην Ευρωλίγκα περιβάλλεται από πίεση εκ μέρους της διοίκησης και του κόσμου;

" Δεν θα το έλεγα. Απλώς και εκείνοι, όπως κι εμείς, έχουν υψηλές βλέψεις και φιλοδοξίες εκτιμώντας ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης. Για αυτό θα τα δώσουμε όλα στον ‘τελικό’ με τον Ολυμπιακό, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και να προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τον μεγάλο στόχο μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ δίνοντας τους περισσότερους αγώνες στο σπίτι μας. Στο χέρι μας είναι".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ