EUROLEAGUE

Ο Αίτο Ρενέσες ανέλυσε τον Παναθηναϊκό

Ο Αίτο Ρενέσες ανέλυσε τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Έναν ημιτελικό-θρίλερ προβλέπει ότι θα δει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Αίτο Ρενέσες ο οποίος έκανε την ανάλυση των πρωταθλητών Ευρώπης (vids)

Ο Αίτο Ρενέσες ανέλυσε τον Παναθηναϊκό για την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, επισημαίνοντας τα στοιχεία -κλειδιά στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη παίκτη που κάνει τα πάντα στο γήπεδο και ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που δεν πάει ως φαβορί στο Final-4, έχει αβαντάζ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Αίτο Ρενέσες:

"Μετά από πολλά εμπόδια και πέντε παιχνίδια για τα πλέι οφ κόντρα σε μια άλλη κλασική ομάδα ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση σε ένα ακόμη Final-4.

Σχεδόν πάντα, η απόδοση των πράσινων στην διάρκεια της σεζόν πάει από τα χαμηλά στα ψηλά, όπως ακριβώς θέλει και σχεδιάζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αυτή τη χρονιά, σε αντίθεση με πολλές από τις προηγούμενες, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει στον ημιτελικό ως το φαβορί επειδή το τελευταίο του εμπόδιο πριν τον τελικό είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια ομάδα η οποία έχει δείξει την μεγάλη της ποιότητα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Αυτό το γεγονός, όμως, μπορεί να είναι ένα μικρό αβαντάζ για τον Παναθηναϊκό καθώς θα έχουν λιγότερη πίεση παρά το γεγονός ότι η πίεση ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, κάτι το οποίο έχουν δείξει σε μια σειρά από περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα χτισμένη με παίκτες με σκληρό χαρακτήρα, ξεκινώντας από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Έναν εξαιρετικό γκαρντ ο οποίος έχει τη δυνατότητα να σκοράρει από μακριά, να διεισδύει και ακόμα να κάνει κινήσεις και στο λόου ποστ. Διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλά για να κατευθύνει την ομάδα και τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του με ασίστ. Πάνω από όλα, ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης στην άμυνα, όπου κλέβει πολλές μπάλες.

Στο πρώτο βίντεο μπορούμε να δούμε ένα πικ εν ρολ με τον Μάικ Μπατίστ, έναν παίκτη που του αρέσει να το κάνει αυτό, χρησιμοποιώντας τον μεγάλο του όγκο, στην διάρκεια των αγώνων. Όπως μπορούμε να δούμε, έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να σκοράρει ή να κάνει πάσα, σε αυτή την περίπτωση δίνει στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στο δεύτερο βίντεο μπορούμε να δούμε ένα άλλο χαρακτηριστικό από το βιρτουώδες παιχνίδι του στο λόου ποστ. Και πάλι ο Διαμαντίδης έχει την ευκαιρία να σκοράρει ή να πασάρει, όπως και κάνει δίνοντας για ένα ακόμη τρίποντο στον Νικ Καλάθη ο οποίος επίσης κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ αλλάζοντας την θέση του όταν ο αμυντικός μένει για να βοηθήσει στην άμυνα τον Διαμαντίδη.

Ο Διαμαντίδης έχει βοήθεια στο να κατευθύνει την ομάδα από τον Καλάθη, έναν σκληρό και σπουδαίο αμυντικό, αλλά και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, το ταλέντο του οποίου όλοι ξέρουμε. Μπορούμε να δούμε στο τρίτο βίντεο ότι παρά το γεγονός ότι ο Σάρας δεν δίνει καλή πάσα και πάλη ο Διαμαντίδης γίνεται κάτοχος της μπάλας και πετυχαίνει ένα τρίποντο.

Ένας ακόμη παίκτης που έρχεται από τον πάγκο είναι ο Ντέιβιντ Λόγκαν. Είναι πιο "'άναρχος" στο παιχνίδι αλλά επίσης συνεισφέρει με την επιθετικότητα του στο ένας εναντίων ενός.

Συμπληρώνοντας την περιφέρεια πρέπει να αναφερθούμε στον Στίβεν Σμιθ και τον Ρομέιν Σάτο, ο οποίος είναι ένας σοβαρός, δυνατός και ψηλός παίκτης, συν ότι είναι καλός αμυντικός. βοηθάει την ομάδα στα πάντα. Ειδικά στα ριμπάουντ και είναι καλός στο να κλέβει και να μπλοκάρει οδηγώντας τους αντιπάλους σε λάθη.

Στους πάουερ φόργουρντ, μια σημαντική δύναμη για τον Παναθηναϊκό είναι ο Κώστας Καϊμακόγλου, τον οποίο μπορούμε να δούμε στο τέταρτο βίντεο να πετυχαίνει ένα καθοριστικό τρίποντο σε ένα ακόμη παιχνίδι με πικ εν ρολ του σέντερ της ομάδας του Ομπράντοβιτς με τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Καϊμακόγλου να αλλάζουν θέσεις για το σουτ του τελευταίου.

Ο Μπατίστ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα επειδή ξέρει πως να παίζει καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στο πέμπτο βίντεο μπορούμε να τον δούμε να βγαίνει πίσω από το σκριν πολύ επιθετικά και να βοηθάει καλά συμπαρασύροντας τον αντίπαλο με την βοήθεια του Καϊμακόγλου σε ένα λάθος.

Επίσης ξέρει πως να πασάρει και παίζει καλά με την πλάτη στην μπασκέτα, χάρη στην τεχνική και το κορμί του όπως μπορούμε να δούμε στο έκτο βίντεο όταν χρησιμοποιεί την πάσα του Διαμαντίδη για ένα hook.

Από τους υπόλοιπους ψηλούς των πράσινων θα ήθελα να σταθώ στον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος επίσης ξέρει πως να παίζει με την πλάτη στην μπασκέτα.

Περιμένω να δω έναν ημιτελικό θρίλερ ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό, στον οποίο ο παράγοντας έκπληξη μπορεί να είναι υπέρ των πράσινων. Προσθέτοντας σε αυτό, πιστεύω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε και την αμυντική στρατηγική του Παναθηναϊκού, ακόμα και αν πρέπει να πούμε ότι όσο καλύτερος είναι ο αντίπαλος τόσο πιο δύσκολα μπορείς να του προκαλέσεις έκπληξη επειδή έχουν πολλές λύσεις για λύσουν τα προβλήματα".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ