EUROLEAGUE

Ο Σπανούλης είναι ο πιο clutch player όλων των εποχών

Ο Σπανούλης είναι ο πιο clutch player όλων των εποχών

Η EuroLeague δημοσίευσε λίστα με τους πιο clutch player όλων των εποχών στην διοργάνωση. Στην κορυφή βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης και δεύτερος ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Η EuroLeague δημοσίευσε μία λίστα (του δημοσιογράφου Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς) με το TOP-10 των πιο clutch player όλων των εποχών στην διοργάνωση. Δηλαδή, με τους παίκτες που ξέρουν να κάνουν την διαφορά στις κρίσιμες στιγμές, σημειώνοντας καθοριστικά και νικητήρια σουτ, μοιράζοντας και πολύτιμες ασίστ, στα λεπτά που η μπάλα "καίει", δείχνοντας χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή.

Το εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται δύο Έλληνες αθλητές. Στην κορυφή επιλέχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης και στην δεύτερη ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με την EuroLeague να εκθειάζει το πνεύμα του νικητή, το ηγετικό χάρισμα, το ταλέντο, αλλά και την ποιότητα των δύο παικτών, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο σπορ στην Ευρώπη.

Η λίστα με το TOP-10

10. Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς (Σέρβος, 1954)

9. Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο (Ισπανός, 1959)

8. Μίρζα Ντελίμπασιτς (Βόσνιος, 1954-2001)

7. Σέρχιο Γιουλ (Ισπανός, 1987)

6. Μπομπ Μακαντού (Αμερικανός, 1951)

5. Ταλ Μπρόντι (Ισραηλινός, 1943)

4. Σεργκέι Μπέλοφ (Ρώσος, 1944-2013)

3. Τόνι Κούκοτς (Κροάτης, 1968)

2. Δημήτρης Διαμαντίδης (Έλληνας, 1980)

1. Βασίλης Σπανούλης (Έλληνας, 1982)

Τα σχόλια για τους δύο Έλληνες παίκτες

2. Δημήτρης Διαμαντίδης

"Για αρκετούς, το 13 σημαίνει κακή τύχη. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν πίστεψε σε αυτό και αποδέχτηκε αυτό το νούμερο στην φανέλα του, το οποίο τον οδήγησε στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και σε σπουδαίες διακρίσεις στην καριέρα του, παίζοντας μπάσκετ από 1999 έως και το 2016. Δεν είναι εύκολο να απαντήσεις για το αν ήταν καλύτερος αμυντικός (6 φορές EuroLeague best defender), πασέρ (πρώτος στην διοργάνωση του 2011 και το 2014) ή ηγέτης του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε 3 φορές το τρόπαιο της EuroLeague (2007, 2009, 2011). Παράλληλα, κατέκτησε και το τρόπαιο του MVP της σεζόν το 2011. Παραμένει ο "βασιλιάς" σε ασίστ και κλεψίματα στην EuroLeague. Ένας ιδιοφυής παίκτης. Αριστερόχειρας, γεγονός που ήταν αβαντάζ για εκείνον σύμφωνα με αρκετούς προπονητές. Πανέξυπνος, μαχητής, αλλά και σπουδαίος σουτέρ. Μα πάνω όλα, ήταν ένας μεγάλος ηγέτης. Τα καλύτερα χρόνια του Παναθηναϊκού, στα οποία ο σύλλογος έχει τις περισσότερες κατακτήσεις Final Four από κάθε άλλη ομάδα, έχουν συνδυαστεί με την καριέρα του Διαμαντίδη. Αυτό τα λέει όλα".

1. Βασίλης Σπανούλης

"Πρόκειται για έναν καθοριστικό παίκτη. Ο Βασίλης Σπανούλης, μαζί με τον Τόνι Κούκοτς, είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν κατακτήσει 3 φορές τον τίτλο του MVP σε Final Four. Παράλληλα, είναι ο μόνος παίκτης που έχει πάρει τον τίτλο του MVP σε Final Four, έχοντας κατακτήσει και ισάριθμες φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Ένας ταλαντούχος και προικισμένος πλέι-μέικερ, ένας τέλειος ηγέτης, αλλά και ένας σκόρερ με απαράμιλλη ικανότητα στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, τόσο κοντά, όσο και μακριά από αυτό. Παίκτης που μπορείς να του έχεις τεράστια εμπιστοσύνη, την οποία και είχε στην καριέρα του, τόσο από τους προπονητές του, όσο και από τους συμπαίκτες του. Ελάχιστες ομάδες στην ιστορία εξαρτιούνται σε τόσο μεγάλο βαθμό από έναν παίκτη, όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη. Ήταν εντυπωσιακό αυτό που συνέβη στον τελικό του Final Four το 2013 στο Λονδίνο. Δεν είχε σημειώσει πόντο στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος, σημείωσε 22 πόντους, μετρώντας 5/9 τρίποντα, τα οποία και τα πέτυχε όλα στο δεύτερο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, με τα μεγάλα και καθοριστικά του σουτ, οδήγησε τον Ολυμπιακό στο back-to-back στην EuroLeague. Και στο προηγούμενο τρόπαιο, το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, έκανε και πάλι την διαφορά, δίνοντας μία έξοχη ασίστ στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος με το δικό του σουτ έδωσε τον τίτλο στους "κόκκινους". Στο Final Four του 2015 στην Μαδρίτη, έκανε και εκει την διαφορά, με τα μεγάλα του σουτ στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ