EUROLEAGUE

Ο Μπουρούσης "καθάρισε" την ΤΣΣΚΑ

Ο Μπουρούσης "καθάρισε" την ΤΣΣΚΑ

Με τον Γιάννη Μπουρούση να σημειώνει ένα ακόμη νταμπλ νταμπλ (19π., 13ριμπ.), η Λαμποράλ Κούτσα υπέταξε εντός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (81-71), η οποία είχε για αρνητικό πρωταγωνιστή τον Μίλος Τεόντοσιτς. Αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος ο 28χρονος πλεϊμέικερ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης επέστρεψε στις -γνώριμες γι αυτόν φέτος- εντυπωσιακές εμφανίσεις, με τη Λαμποράλ Κούτσα να πανηγυρίζει μία ακόμη σπουδαία εντός έδρας νίκη. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επικράτησε στη Βιτόρια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (81-71), με τον 32χρονο σέντερ να έχει 19π. και 13ριμπ., αλλά τον Μίλος Τεόντοσιτς να "κλέβει την παράσταση" στα 25.5'' για το τέλος. Όχι με την εμφάνισή του, αλλά με την αντίδρασή του σε φάουλ που δεν του δόθηκε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Όταν σουτάρεις με 23% (6/26) από τα 6μ75, δεν μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη στη Βιτόρια. Η Λαμποράλ Κούτσα υπέταξε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (81-71), σε ένα παιχνίδι που έλεγχε πλήρως από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Για να τα καταφέρει βέβαια στο τέλος και να "ανοίξει" χρειάστηκε τη... συμβολή του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, καταδικάζοντας την ομάδα του σε ήττα. Αποκορύφωμα το "ξέσπασμά" του στα 25.5'' που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του .

Για να πάμε στα καθαρά αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ, αφού κέρδισαν στον τζόγο των τριπόντων. Βλέπετε, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη είχαν 1/13 τρίποντα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στα επιθετικά ριμπάουντ (15 στο σύνολο). Από την άλλη, ο Γιάννης Μπουρούσης αποτελούσε την "αιχμή του δόρατος" για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η οποία διατηρούσε το προβάδισμα -άλλοτε εύκολα, κι άλλοτε δύσκολα.

Κι όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς άρχισε να κάνει τη διαφορά, ο Γιάννης Μπουρούσης με τον Φαμπιάν Κοζέρ ήταν "εκεί" για να κρατήσουν "όρθια" τη Λαμποράλ Κούτσα. Ε, στο τελευταίο λεπτό είδαμε αυτό που βλέπουμε τόσα χρόνια. Δηλαδή τον πλεϊμέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ο οποίος απόψε είχε υπερεξουσίες, εν την απουσία του Νάντο ντε Κολό) να "σκοτώνει" την ομάδα του. Αρχικά με το λάθος που έκανε στα 35'', κι εν συνεχεία με την τεχνική ποινή και την αποβολή του για ύβρεις προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, Έντι Βιατόρ.

Η διαφορά έφτασε έτσι σε διψήφια επίπεδα (81-71), με την ΤΣΣΚΑ να γνωρίζει τη δεύτερη σερί εκτός έδρας ήττα της στο Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 34-34, 57-54, 81-71.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ