EUROLEAGUE

Ντόντσιτς: "Από τον Γιουλ έμαθα την κίνηση"

Ντόντσιτς: "Από τον Γιουλ έμαθα την κίνηση"

Ο Λούκα Ντόντσιτς αποκάλυψε ποιος παίκτης αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την τρομερή κίνηση που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Ρεάλ με τη Μπασκόνια.

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν ήταν απλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ επί της Μπασκόνια. Ο 18χρονος Σλοβενός γκαρντ ήταν επίσης και αυτός που πέτυχε το καλάθι της βραδιάς , όταν έκανε μία ντρίμπλα ανάμεσα από τα πόδια και εν συνεχεία σκόραρε με ένα λέι-απ που σχεδόν άγγιξε την κορυφή του ταμπλό. Μία κίνηση, που όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος μετά το ματς, έχει ξεσηκώσει από έναν συμπαίκτη του, τον Σέρχιο Γιουλ!

" Η ντρίμπλα και το καλάθι που έβαλα στο τέταρτο δεκάλεπτο είναι κάτι που έμαθα στην προπόνηση από τον Σέρχιο Γιουλ" είπε χαρακτηριστικά ο Λούκα Ντόντσιτς στη συνέντευξη Τύπου, συνεχίζοντας αναφορικά με τον αγώνα. " Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα και γι αυτό κερδίσαμε. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για να παραμείνουμε πρώτοι στην EuroLeague και κάναμε σπουδαία δουλειά. Με την ήττα της ΤΣΣΚΑ μία μέρα πριν, ήταν ακόμα πιο σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πλέον μόνοι πρώτοι".

Ο Πάμπλο Λάσο εκθείασε τον Ντόντσιτς για τη νέα σπουδαία εμφάνιση που έκανε, προτίμησε όμως να σταθεί στην απόδοση όλης της ομάδας... " Αυτή ήταν σπουδαία νίκη, παρότι δεν έχω την αίσθηση ότι αφαίρεση καθόλου πίεση από πάνω μας. Ο Τζέφρι Τέιλορ έκανε καλό παιχνίδι και ο Ντόντσιτς επίσης. Ο Λούκα είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης, αλλά θα πρέπει να συγχαρούμε όλη την ομάδα" τόνισε ο προπονητής της Ρεάλ. " Μέχρι το ημίχρονο κυριάρχησαν στα ριμπάουντ αλλά παρ' όλα αυτά κατορθώσαμε να τους σταματήσουμε από το να σκοράρουν. Στο δεύτερο ημίχρονο εξισορροπήσαμε τα ριμπάουντ".

Ο Σίτο Αλόνσο, από τη μεριά του, δήλωσε για την κακή εμφάνιση της Μπασκόνια: " Παίξαμε χωρίς ρυθμό. Όταν παίζουν με τέσσερις ή πέντε ψηλούς παίκτες και αλλάζουν (σ.σ. στα σκριν) όλη την ώρα, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και κυκλοφορία της μπάλας για να παίξουμε καλύτερα. Ήταν εύκολο γι αυτούς να μας παίξουν άμυνα. Κάναμε επίσης πολλά λάθη στο πίσω μέρος της άμυνας και μας τιμώρησαν. Δεν είχαμε ενέργεια για να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις στιγμές και όταν παίζουμε στο σπίτι μας, θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη πίστη στο ότι μπορούμε να κερδίσουμε έναν αγώνα".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ