EUROLEAGUE

Νίζνι - Αρμάνι Μιλάνο 76-85

Νίζνι - Αρμάνι Μιλάνο 76-85

Ο Σαμάρντο Σάμουελς πέτυχε 36 πόντους και η Αρμάνι Μιλάνο κέρδισε εκτός έδρας τη Νίζνι Νόβγκοροντ, μπαίνοντας δυνατά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague.

Το παιχνίδι με τη Νίζνι ήταν κάτι σαν τελευταία ευκαιρία για την Αρμάνι Μιλάνο, αναφορικά με την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague. Γι αυτό οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ, προκειμένου για να πάρουν τη νίκη. Και το κατάφεραν (85-76) με πρώτο και καλύτερο τον Σαμάρντο Σάμουελς, που σημείωσε 36 πόντους (με 14/16 δίποντα και 8/11 βολές).

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε ρεκόρ επιθετικής παραγωγικότητας στη φετινή σεζόν (και ρεκόρ καριέρας), αφήνοντας πίσω του τόσο τον Βασίλη Σπανούλη όσο και τον Άντριου Γκάουντλακ, που είχαν πετύχει 34 απέναντι σε Νεπτούνας και Μπάγερν Μονάχου, αντίστοιχα. Οι διακρίσεις, όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς με τα 14 εύστοχα δίποντα σε ένα παιχνίδι έκανε ρεκόρ στην ιστορία του ΤΟΡ 16 της Euroleague.

Παράλληλα, ξεπέρασε τον Λούκα Βιτάλι στη σύγχρονη ιστορία των Ιταλών, για τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα, ενώ λίγο έλειψε να ξεπεράσει και τον Γκαμπριέλε Βιανέλο, που είχε πετύχει 40 πόντους το 1966. Τέλος, οι 47 βαθμοί που συγκέντρωσε στο ranking είναι η 13η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Euroleague.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Η καλή μέρα του Σαμάρντο Σάμουελς φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο σέντερ της Αρμάνι Μιλάνο πήρε πολλές μπάλες στο λόου ποστ, τελειώνοντας κάθε (!) φάση στην οποία πρωταγωνίστησε. Γι αυτό έφτασε τους 16 πόντους (με 8/8) δίποντα στην πρώτη περίοδο, αποτελώντας τον βασικό λόγο του +9 (18-27) που είχε η ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Η απόδοσή του όμως, δεν έπεσε στο ελάχιστο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Τι κι αν δεν έβγαινε από το παρκέ; Η κούραση δεν τον επηρέασε, αφού παρέμενε αλάνθαστος στα σουτ δύο πόντων (με 10/10) μέχρι το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου.

Με 27 πόντους στο ενεργητικό του (10/10 δίποντα, 7/9 βολές) ήδη από το 17ο λεπτό (σ.σ.: ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με τα χρώματα των Ιταλών) ήταν αδύνατο για τη Νίζνι να ανατρέψει τα δεδομένα. Πόσω μάλλον όταν οι παίκτες των φιλοξενούμενων σούταραν με 70% μέσα από τη γραμμή των 6μ75, κρατώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40-50).

Στην επανάληψη πάντως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Σε τέτοιο βαθμό που οι Ρώσοι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν τη διαφορά. Σταδιακά, οι παίκτες του Άιναρς Μπαγκάτσκις βελτίωσαν την απόδοσή τους στο πίσω μέρος του παρκέ και με αυτό ως "όχημα", βρήκαν τον τρόπο να ρίξουν τη διαφορά κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των δέκα πόντων (46-54), στο 30ο λεπτό.

Δεν έμειναν όμως εκεί! Συνέχισαν να δείχνουν ικανοί για την ανατροπή, σε σημείο που έφτασαν στο -2 (64-66) στο 34ο λεπτό. Πέραν αυτού όμως, μηδέν εις το πηλίκο. Ο Ντάνιελ Χάκετ έδωσε τις λύσεις χάρη στη δημιουργία του (9 ασίστ) και ο Σαμάρντο Σάμουελς τελείωσε κάμποσες ακόμα μπάλες που πήρε κοντά στο καλάθι. Έτσι, η Αρμάνι Μιλάνο κράτησε το πάνω χέρι στο σκορ μέχρι το 40ο λεπτό, παίρνοντας τη νίκη (85-76), αλλά όχι και τη διαφορά, με την οποία είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του α' γύρου (79-59).

Εν τούτοις, οι Ιταλοί πήραν τη δεύτερη νίκη τους στο Top 16 και μπήκαν ξανά στο "κόλπο" της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague. Ειδικά από τη στιγμή που πλέον έχουν στο δυναμικό τους τον Φρανκ Έλεγκαρ (σ.σ.: δεν αγωνίστηκε απόψε), που προστέθηκε στο ρόστερ τους εσχάτως.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 40-50, 56-64, 76-85.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ