EUROLEAGUE

MVP ο Διαμαντίδης!

MVP ο Διαμαντίδης!
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Ευρωλίγκας και για πρώτη φορά ο καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης κερδίζει τον τίτλο και του MVP της σεζόν (videos)!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην διοργάνωση, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς και διαδέχτηκε τον Μίλος Τεόντοσιτς του Ολυμπιακού (MVP 2009-10).

Όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα κατακτούσε το βραβείο, κάτι που επαληθεύτηκε μετά και την ανακοίνωση του ονόματος του στο γκαλά της Ευρωλίγκας παραμονή του μεγάλου τελικού με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης ο καλύτερος αμυντικός κερδίζει και τον τίτλο του MVP. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει επαναληφθεί μόνο στο ΝΒΑ, όταν ο Χακίμ Ολάζουον και ο Μάικλ Τζόρνταν κέρδισαν τους αντίστοιχους τίτλους...

Ο αρχηγός, πάντως του Παναθηναϊκού μαζί με τον Μάικ Μπατίστ και τον επίσης δικό μας... Σοφοκλή Σχορτσανίτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ ψηφίστηκαν στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. Οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Φερνάντο Σαν Εμετέριο απλά συμπληρώνουν το παζλ.

Ο Μπατίστ αποτέλεσε την "κολόνα" της ομάδας σε ολόκληρη τη σεζόν, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν πραγματικό φόβητρο για τους αντιπάλους της Μακάμπι και σημείο αναφοράς για τους συμπαίκτες του σε κάθε παιχνίδι των Ισραηλινών.

Από την Κάχα, ο Σαν Εμετέριο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Βάσκων, με τους οποίους βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης, όμως η ομάδα του δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης. Την πεντάδα κλείνει ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο...

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα εκτός από σημαία των Καταλανών αποτελεί σύμβολο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ που αποκλείστηκε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας από το Παναθηναϊκό, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βασίλης Σπανούλης του Ολυμπιακού ψηφίστηκε μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης μαζί με τους Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (Σιένα) και Ντούσκο Σαβάνοβιτς (Κάχα Λαμποράλ)...

Από εκεί και πέρα, ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς της Εφές Πίλσεν πήρε το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επέστρεψε σε φάιναλ-φορ έπειτα από 15 χρόνια κέρδισε τον τίτλο του καλύτερο νέου παίκτη.

Διαμαντίδης: "Ευχαριστώ τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου"

" Είμαι χαρούμενος για τα βραβεία. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου. Το πιο σημαντικό όμως για εμάς είναι το αυριανό παιχνίδι", ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Διαμαντίδη μετά την απονομή του βραβείου και συμπλήρωσε: " Δεν είναι ακριβώς ότι δεν χαμογελούσα απλά είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ώστε όλοι να χαμογελάμε και να είμαστε χαρούμενοι μετά τον τελικό".

MVP ο Διαμαντίδης!
INTIME SPORTS

Μπατίστ: "Δεν το φανταζόμουν ποτέ..."

Ο έτερος "πράσινος", Μάικ Μπατίστ τόνισε από την πλευρά του: " Το βραβείο μου το έχει η γυναίκα μου και δεν ανησυχώ. Αυτό που έχω πετύχει δεν το φανταζόμουν ποτέ. Ούτε σε ατομικό επίπεδο ούτε σε ομαδικό. Έκανα όνειρα αλλά όχι τόσο μεγάλα.

Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα ειδικά επειδή πρόκειται για Ευρωπαϊκό βραβείο. Είναι το πρώτο μου βραβείο και νιώθω ότι αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά που έχω κάνει. Το αφιερώνω στην μητέρα μου που πάντα με ενθάρρυνε και με στήριζε".

MVP ο Διαμαντίδης!
INTIME SPORTS

Σχορτσανίτης: "Ίσως να έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα"

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αμέσως μετά την βράβευση του δήλωσε: " Είναι σημαντικό γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα. Ωραία είναι τα βραβεία αλλά έχουμε σημαντικό παιχνίδι. Ισως να έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα για να γίνει αυτό. Ευχαριστώ τον Μπλατ και την Μακάμπι. Αυτό που άλλαξε φέτος είναι ότι αποφάσισα πως τα λόγια δεν αρκούν και χρειάζεται σκληρή δουλειά. Το αφιερώνω στην κοπέλα μου , τον αδερφό μου και τους συμπαίκτες μου".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ