EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Αυτό είναι ο Ολυμπιακός"

Μπαρτζώκας: "Αυτό είναι ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την πρόκριση στον τελικό, τονίζοντας πώς το έκαναν με εμφατικό τρόπο. Παράλληλα, μίλησε και για τα... συστατικά των "ερυθρολεύκων".

Αποστολή στο Λονδίνο: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να μείνει από την εμφάνιση και την πρόκριση των "ερυθρολεύκων" στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι οι Πειραιώτες νίκησαν με εμφατικό τρόπο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έλεγξαν τον ρυθμό, ενώ αναφέρθηκε και στον Κάιλ Χάινς.

" Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κερδίσαμε με έναν εμφατικό τρόπο σε ένα τελικό, έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Είχαμε επιμονή στο αμυντικό μας πλάνο που ήταν ο περιορισμός της δημιουργίας του Μίλος Τεόντοσιτς. Παράλληλα ελέγξαμε και το αμυντικό ριμπάουντ. Σε ένα ματς που ο αντίπαλος είχε 35 άστοχα σουτ, δώσαμε μόνο 6 επιθετικά ριμπάουντ", ανέφερε ο Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε:

" Ελέγξαμε έτσι τον ρυθμό και το σημαντικότερο είναι ότι παίξαμε "μαζί", τόσο τακτικά, όσο και ψυχολογικά. Είχαμε συνεκτικότητα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους φιλάθλους μας, που μας υποστήριξαν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, πληρώνοντας αρκετά χρήματα για να κάνουν αυτό το ταξίδι.

Δεν πιστεύω ότι κάναμε το τέλειο παιχνίδι, ειδικά επιθετικά. Στην άμυνα πετύχαμε τους στόχους μας. Καταφέραμε να μείνουμε στο τακτικό και ψυχολογικό πλάνο που είχαμε. Σίγουρα στον ημιτελικό είχαμε λιγότερο άγχος από ότι στα άλλα παιχνίδια. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι παίκτες μας είναι καλοί δέκτες.

Ήταν πολύ δύσκολο η ομάδα να βρεθεί ξανά εδώ, διότι πέρσι κατέκτησε την Ευρωλίγκα και έχοντας σχεδόν την ίδια ομάδα κλήθηκε να παίξει κάθε παιχνίδι ως φαβορί, απέναντι σε ομάδες που δεν είχαν άγχος, αλλά άλλοθι. Και μιλάμε για την πιο δυνατή Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και δεν το λέω μόνο μετά την νίκη που πήραμε.

Δεν γίνεται να ελέγξεις την ταχύτητα του αγώνα, γιατί παίζει και ο αντίπαλος. Το ματς είχε αρκετές διακοπές και είναι συχνό φαινόμενο οι παίκτες όταν βλέπουν μια διαφορά να μην τρέχουν τόσο πολύ.

Ο Κάιλ Χάινς έχει μια ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Από την Α2 Ιταλίας, πρωταθλητής στη Γερμανία και από πέρσι πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είναι αυτό: καλοί συμπαίκτες, μαχητικότητα και πάθος για τη νίκη και ο Κάιλ είναι ο κύριος εκφραστής όλων αυτών".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ