EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 65-66

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 65-66
INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι "ριμέικ" του πρώτου αγώνα, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο τυχερός αυτή τη φορά και πήρε σπουδαίο "διπλό" με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, γυρνώντας από το -13. Το τελικό 66-65 έγραψε ο Διαμαντίδης με τρίποντο στα 8,4'' πριν το τέλος (videos)!

Συγκλονιστικός ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 66-65 της Μπαρτσελόνα χάρη σε παλικαρίσιο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στα 8,4'' πριν το τέλος του αγώνα. Όπως ακριβώς πριν από δύο χρόνια, οι "πράσινοι" έκαναν το μπρέικ στο δεύτερο παιχνίδι στη σειρά των πλέι οφ με τους Καταλανούς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε το παιχνίδι από το -13 (40-27), χάρη στον εκπληκτικό Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έχοντας πάρει μερικές ανάσες, κατάφερε με 10 δικούς του πόντους να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή.

Δείτε το Live της αναμέτρησης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού για το 2ο ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας...

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε το 65-66 στα 8,4'' πριν το τέλος, έχοντας ξεμαρκαριστεί από τον αργό Τζαγουάι που είχε βρεθεί στις αλλαγές πάνω του. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ουσιαστικά χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Στην επόμενη φάση, το στοπ του Λάσμε στο σουτ του Ναβάρο ολοκλήρωσε το μεγάλο θρίαμβο του Παναθηναϊκού.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά και έχει τα επόμενα δύο παιχνίδια στην έδρα του για να "καθαρίσει" την πρόκριση και να δώσει το παρών σε ένα ακόμα Final-4!

Για μία ακόμα φορά, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κράτησε την Μπαρτσελόνα κάτω από τους 70 πόντους, έχοντας βελτιώσει το ποσοστό του στα τρίποντα (τελείωσε με 43%) και είχε τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ (28-33).

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Ξανθόπουλο στην πεντάδα του, συμπληρώνοντας τους Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σχορτσανίτη. Με το Ναβάρο να πετυχαίνει τους πρώτους πέντε πόντους της ομάδας του, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 5-2, ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 8-0, γράφοντας το 5-10 με τους Ματσιούλις και Ξανθόπουλο να ευστοχούν σε τρίποντο και λέι απ αντίστοιχα.

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν με 3/3 τρίποντα στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα πέρασαν μπροστά στο σκορ με 11-6. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση και απάντησε με δικό του γρήγορο 6-0. Οι Ούκιτς και Διαμαντίδης έγραψαν το 11-16 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, καθώς ο Χουέρτας έχασε το τελευταίο σουτ για την Μπαρτσελόνα.

Το ευχάριστο για τους "πράσινους" ήταν ότι είχαν πάει και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους, στο πέντε εναντίον πέντε και έλεγχαν τα ριμπάουντ (11-6), ενώ η Μπαρτσελόνα είχε μόλις 1/7 δίποντα.

Έχασε τη συγκέντρωση του στο τελευταίο δίλεπτο

Με το ξεκίνημα της β' περιόδου, ο Τζέιμς Γκιστ έγραψε με τρίποντο το 11-19, στέλνοντας για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στο +8. Η άμυνα των "πράσινων" ήταν εξαιρετική και η Μπαρτσελόνα είχε να βάλει σχεδόν 7 λεπτά χωρίς καλάθι. Πάντως, όταν πήρε φόρα μείωσε πολύ γρήγορα.

Ο Αμπρίνες με τρίποντο και ο Λόρμπεκ με γκολ φάουλ μείωσαν πολύ γρήγορα σε 17-19. Πάντως, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ, μέχρι που ο Χουέρτας έγραψε το 26-25, υποχρεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει εσπευσμένα το τάιμ άουτ για να ηρεμήσει την ομάδα του. Ο Ναβάρο με 4 συνεχόμενους πόντους, έγραψε το 32-27 στο τέλος του ημιχρόνου, σε ένα δίλεπτο που ο Παναθηναϊκός έδειξε να χάνει την συγκέντρωση του.

Μπορεί οι "πράσινοι" να ήλεγχαν τα ριμπάουντ (11-18), ωστόσο τα 8 λάθη που είχαν κάνει (6-8) σε συνδυασμό με το 20% που σούταραν από τα 6.75μ. (2/10), ήταν εκείνα που χαλούσαν την εικόνα του.

Υπνωτισμένο ξεκίνημα και -13

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό. Σερί 5-0 από τους Καταλανούς και τρία διαδοχικά λάθη από τους "πράσινους" έκαναν το σκορ 37-27 και πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ.

Με την επιστροφή στο παρκέ, ο Σάδα εκτόξευσε τη διαφορά στους 13 πόντους (40-27) για πρώτη φορά στα παιχνίδια της μεταξύ τους σειράς. Το 8-0 της Μπαρτσελόνα διακόπηκε από ένα τρίποντο του Ούκιτς κι έτσι ο Παναθηναϊκός άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά. Πλησίασε μέχρι τους 6 (40-34) στο 34', ωστόσο ο Ναβάρο με τρίποντο έδωσε και πάλι αέρα 9 πόντων στην Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία μεγάλη προσπάθεια με όπλο και πάλι την άμυνα του και χάρη σε ένα αποφασιστικό τρίποντο του Ούκιτς, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 45-45 στο 28'. Μέσα σε 40'' η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα γρήγορο 5-0 με τον Αμπρίνες που έγραψε το 50-45. Χωρίς τον Διαμαντίδη στο τελευταίο δίλεπτο που έπρεπε να πάρει μερικές ανάσες, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 50-48 με καλάθι και φάουλ του Λάσμε.

Ντέρμπι στο τέλος και μεγάλο "διπλό"

Μία τεχνική ποινή στον Ματσιούλις με το "καλημέρα" στο δ' δεκάλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει με σκορ 54-48 με τους Τόμιτς και Γιασικεβίτσιους. Η επιστροφή του Διαμαντίδη στο παρκέ, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μειώσει και πάλι στον πόντο με σερί 5-0 (54-53) μετά από τρίποντο του Μπράμου.

Στο 34' ο Διαμαντίδης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση και ευστόχησε στο πρώτο του σουτ εντός πεδιάς, ευστοχώντας σε τρίποντο που έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (58-60). Ο Λόρμπεκ ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα με 2/2 βολές και ο Ναβάρο έκανε το 62-60, αφυπνίζοντας τον κόσμο στην εξέδρα. Από την πλευρά τους, οι "πράσινοι" είχαν κακές επιθετικές επιλογές με αποτέλεσμα να μείνει για τέσσερα λεπτά άποντος.

Στο 1.17'' πριν τη λήξη του αγώνα, ο Μπράμος με τρίποντο μείωσε σε 64-63, φέρνοντας το παιχνίδι στον πόντο. Στα 51'' το καλάθι του Γουάλας δεν μέτρησε, όμως στη συνέχεια ο Μπράμος έχασε το σουτ που επιχείρησε στα 28''. Ο Ναβάρο στα 19'' πριν τη λήξη, έγραψε το 65-63 και ο Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ. Το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη στα 8,4'' πριν το τέλος έγραψε το τελικό σκορ κι έστειλε τους απανταχού πράσινους στα ουράνια...

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-27, 50-48, 65-66

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6(2), Χουέρτας 5(1), Αμπρίνες 10(2), Ναβάρο 20(3), Γιασικεβίτσιους 2, Γουάλας 2, Ινγκλς 3(1), Λόρμπεκ 7, Τζαγουάι 4, Τόμιτς 6.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 13(3), Ματσιούλις 5(1), Ούκιτς 8(2), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 14(2), Μπανκς, Ξανθόπουλος 2, Σχορτσανίτης 4.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ