EUROLEAGUE

Μπαμ(περγκ) και κάτω!

Μπαμ(περγκ) και κάτω!

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να παρουσιάζεται προβληματική μακριά από την έδρα της κι η Μπάμπεργκ δεν έχασε την ευκαιρία να την τιμωρήσει (74-70). Θετικότατος ο Νίκος Ζήσης

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να θυμίζει σκιά του εαυτού της, ενώ η Μπάμπεργκ μένει απτόητη να τιμωρεί όποιον τις δίνει το δικαίωμα. Οι Γερμανοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έλεγχαν το ρυθμό κι έτσι έφτασαν στη νίκη με ... Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της ομάδας του Τρινκέρι που έφτασε στο 3-3, την ίδια ώρα που οι Καταλανοί έχασαν κι άλλο έδαφος μένοντας στο 2-4.

Θετικότατη ήταν η παρουσία του Νίκου Ζήση, ο οποίος σε 27 λεπτά συμμετοχής είχε 7 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από την άλλη ο Στράτος Περπέρογλου έπαιξε για 24 λεπτά έχοντας 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ κι ο Αλέξανδρος Βεζένκοδ σε 7 λεπτά πέτυχε 3 πόντους και 2 ριμπάουντ

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μπήκε στον αγώνα με διάθεση να απειλήσει και να επιβάλει τον ρυθμό της, όμως έβρισκε απέναντι της σθεναρή αντίσταση (11-10 στο 5'). Οι Γερμανοί όντας αλάνθαστοι μπορούσαν να βρίσκουν λύσεις και να χαλάνε την ψυχολογία των Ισπανών. Με τον Ντόελμαν να δίνει το ρυθμό και την Μπάμπεργκ να μένει για περίπου 4,5 λεπτά άποντη οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 κι έτσι έκλεισαν το δεκάλεπτο με το σκορ στο 13-17.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό και οι πόντοι έρχονταν με το... σταγονόμετρο κάτι που γινόταν ακόμα χειρότερο από τα μέτρια ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων. Για την Μπαρτσελόνα ο Πάου Ρίμπας ήταν αυτός που προσπαθούσε να οργανώσει και να σκοράρει, ενώ για τους γηπεδούχους Ζήσης, Μέλι και Τάις βοήθησαν να γίνει ένα σερί 8-0 με τους παίκτες του Τρινκιέρι να ξεφεύγουν με 26-24 (στο 15'). Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι δραματικά στον τρόπο που προσέγγιζαν τον αγώνα οι δύο ομάδες κι έτσι στην ανάπαυλα ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 35-32 έπειτα από καλάθι του Χάρις στη λήξη.

Η αγωνιστική άνοδος των Τάις και Στρέλνιεκς έφερε και την ψυχολογική άνοδο των συμπαικτών τους αλλά και των ποσοστών της Μπάμπεργκ. Οι Γερμανοί με ένα επιμέρους 15-9 κατάφεραν να ξεφύγουν για πρώτη φορά με +9 (50-41 στο 25'). Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα έδειχνε εντελώς εκτός ρυθμού σε άμυνα και επίθεση κάτι που ανάγκασε τον Πασκουάλ πολλές φορές να ανακατέψει την... τράπουλα. Η είσοδος του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στο παιχνίδι σε συνδυασμό με ένα καλάθι στο τέλος του χρόνου δια χειρός Κάρλος Ναβάρο βοήθησε τους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν και στο κλείσιμο της περιόδου να τρέξουν ένα επιμέρους 9-3 (53-50 στο 30').

Ενώ όλοι περίμεναν το come back των Ισπανών εντούτοις η Μπάμπεργκ ήταν αυτή που με ένα επιμέρους 7-2 βρέθηκε στο 60-52 (στο 33'). Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Πασκουάλ ήταν ο Τόμιτς, ο οποίος ήταν εντελώς εκτός αγώνα. Άστοχα χουκ και κοψίματα ήταν ενδεικτικά της ψυχολογίας του Κροάτη. Ο Τζάνις Στρέλνιεκς ήταν ο παίκτης που ηγούνταν επιθετικά των Γερμανών και με τις πολύτιμες βοήθειες του Μίλερ κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με +10 (64-54 στο 36'). Σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα έδειξε να παραιτείται ψυχολογικά από τη νίκη και πλέον το ζητούμενο ήταν η διαφορά. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 35-32, 53-50, 74-70.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο Νικολό Μέλι "γίνεται ένα" με τους φιλάθλους κι όλοι μαζί πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ