EUROLEAGUE

Μειώθηκαν οι ελπίδες: τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Μειώθηκαν οι ελπίδες: τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισής του στα playoffs της Euroleague. Χρειάζεται μόνο δύο συγκεκριμένους συνδυασμούς αποτελεσμάτων και όπως είναι φυσικό νίκη επί της ΤΣΣΚΑ.

Και στα δύο σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στα playoffs της Euroleague έχουμε 4πλη ισοβαθμία. Σ' αυτή η Μπαρτσελόνα βγαίνει πρώτη (δηλαδή 3η) και η Χίμκι τελευταία. Υπάρχει νέα ισοβαθμία μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεάλ Μαδρίτης και οι Πειραιώτες προκρίνονται γιατί έχουν καλύτερη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Για να περάσει ο Ολυμπιακός οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε τις δύο νίκες της Λαμποράλ και επομένως δύο ήττες της Μπάμπεργκ και από εκεί και πέρα η Ρεάλ να κερδίσει τη Χίμκι την τελευταία αγωνιστική στη Μαδρίτη και η Μπαρτσελόνα να χάσει στο Κάουνας. Αυτός είναι ο απόλυτος συνδυασμός αποτελεσμάτων με το αυριανό παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ με τη Ζαλγκίρις να είναι αδιάφορο.

Σενάριο 1

Ολυμπιακός (κερδίζει ΤΣΣΚΑ), ΤΣΣΚΑ (1-1), Λαμποράλ (2-0), Ρεάλ (χάνει από Λαμποράλ - κερδίζει τη Χίμκι), Μπαρτσελόνα (χάνει από τη Ζαλγκίρις), Χίμκι (χάνει στη Μαδρίτη), Μπάμπεργκ (χάνει από τη Λαμποράλ)


Λαμποράλ-Ρεάλ: 1
Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ: 1
ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις: 1

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ: 1
Ρεάλ-Χίμκι: 1
Μπάμπεργκ-Λαμποράλ: 2
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα: 1

Κατάταξη

Λαμποράλ 10-4
ΤΣΣΚΑ 9-5
Μπαρτσελόνα 7-7
Ολυμπιακός 7-7
----
Ρεάλ 7-7
Χίμκι 7-7
Μπάμπεργκ 6-8

Σενάριο 2

Ολυμπιακός (κερδίζει την ΤΣΣΚΑ), ΤΣΣΚΑ (0-2), Λαμποράλ (2-0), Ρεάλ (χάνει από τη Λαμποράλ - κερδίζει τη Χίμκι), Μπαρτσελόνα (χάνει από Ζαλγκίρις), Μπάμπεργκ (χάνει από Ζαλγκίρις), Χίμκι (χάνει στη Μαδρίτη)


Λαμποράλ-Ρεάλ: 1
Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ: 1
ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις: 2

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ: 1
Ρεάλ-Χίμκι: 1
Μπάμπεργκ-Λαμποράλ: 2
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα: 1

Κατάταξη

Λαμποράλ 9-5
ΤΣΣΚΑ 8-6
Μπαρτσελόνα 7-7
Ολυμπιακός 7-7
----
Ρεάλ 7-7
Χίμκι 7-7
Μπάμπεργκ 6-8

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες

Όταν υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ τριών ή παραπάνω ομάδων ισχύει το εξής κριτήριο:

-- Νίκες και ήττες στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Οπότε επί της ουσίας η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ και η Χίμκι δημιουργούν ένα ξεχωριστό μικρό πρωτάθλημα. Υπολογίζοντας τα μεταξύ τους ματς η Μπαρτσελόνα έχει ρεκόρ 4-2, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ 3-3 και η Χίμκι 2-4. Αυτό σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα είναι 1η και η Χίμκι τελευταία. Μετά τη νέα ισοβαθμία μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεάλ ισχύει το πλεονέκτημα του goal average, το οποίο είναι υπέρ των "ερυθρολεύκων" που είχαν κερδίσει 15 πόντους στο ΣΕΦ και είχαν χάσει 12 στη Μαδρίτη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ