EUROLEAGUE

Media game με... ελληνικό χρώμα

Media game με... ελληνικό χρώμα

Στα πλαίσια του φάιναλ-φορ διοργανώθηκε από την Ευρωλίγκα και την Adidas για πρώτη φορά το διεθνές Media Game, ένας αγώνας μεταξύ δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο που καλύπτουν το μπασκετικό ραντεβού του Λονδίνου. Με προπονητές τους Δημήτρη Ιτούδη, Σιμόνε Πιανιτζάνι και βοηθούς τους Τζόνι Ρότζερς και Γιίρι Ζίντεκ και διαιτητή τον Κώστα Ρήγα! Και το Sport24.gr να δίνει το παρών.

Μαζί με τον Στέφανο Τριαντάφυλλο, ο Θανάσης Ασπρούλιας (στην "μπλε" ομάδα του Ιτούδη) και από την άλλη ο Ρήγας Δάρδαλης. Όλοι τους διέπρεψαν (φυσικά) με τον Τριαντάφυλλο να κάνει πιρουέτες, τον Ασπρούλια να κάνει τα πάντα (από το να μαρκάρει τον Αρλάουκας, μέχρι να κατεβάζει τη μπάλα) και τον Δάρδαλη να γεμίζει τη στατιστική του.

Με την παρουσία τους τίμησαν το παιχνίδι παλιοί παίκτες -και νυν σχολιαστές- όπως ο Τζο Αρλάουκας, ο Πάμπλο Μαρτίνεζ (πρώην παίκτης της Εστουντιάντες) και ο Χοσέ Λουίς Γιορέντε (πρώην παίκτης της Ρεαλ και της Φουενλαμπράδα), που έδωσαν άλλη ποιότητα στην αναμέτρηση.

Media game με... ελληνικό χρώμα

Για όλους ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, πιθανότατα πρωτίστως για τους προπονητές. Θα είναι σίγουρα η πρώτη φορά στην καριέρα τους που οι παίκτες τους στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο.

Οι δύο κόουτς έζησαν έντονα το παιχνίδι, παρά την μοναδική πρωτοτυπία (!) να έχουν ένα μόνο πινακάκι ( "εγώ που δεν ήμουν σε μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, έχω μάθει να προσαρμόζομαι") και να το μοιράζονται σε κάθε ευκαιρία. Αμφότεροι έπαιρναν το ένα τάιμ-άουτ μετά το άλλο, άλλαζαν διαρκώς άμυνες για να μπερδέψουν τον αντίπαλο με τον Δημήτρη Ιτούδη να δίνει ρεσιτάλ στις ειδικές καταστάσεις. Σε τέτοιο σημείο που οι Ισπανοί δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν την τακτική του "ως τον ελληνικό τρόπο", αποδίδοντας τα εύσημα δηλαδή στην τακτική προσέγγιση των Ελλήνων προπονητών.

Media game με... ελληνικό χρώμα

Η άμυνα στην τελευταία φάση ήταν άψογα οργανωμένη, αλλά οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στον Τζο Αρλάουκας. Ο προπονητής των "μπλε" (κι ενώ το σκορ ήταν 27-26) διαμαρτυρήθηκε έντονα, για να απαντήσει ο Πιανιτζιάνι που συνήθιζε να φτάνει στη βολή για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στα σφυρίγματα απάντησε γελώντας "πως είναι δυνατόν να γκρινιάζεις, το σφύριξαν και οι ΤΡΕΙΣ διαιτητές".

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ και νυν σχολιαστής της αμερικάνικης τηλεόρασης ευστόχησε στην πρώτη βολή στα 3 δέκατα πριν το φινάλε, αλλά αστόχησε στη δεύτερη αφήνοντας το παιχνίδι χωρίς νικητή (27-27). "Για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι" όπως είπε μετά, χωρίς να τον πιστέψει κανείς βέβαια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ