EUROLEAGUE

Ματέο: "Ο Παναθηναϊκός... γεννάει πρωταθλητές!"

Ματέο: "Ο Παναθηναϊκός... γεννάει πρωταθλητές!"

Ο προπονητής της Μάλαγα, Τσους Ματέο μίλησε στο Sport24.gr για την ομάδα του, το... όνειρο-νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και τον άνθρωπο που ξέρει να φτιάχνει πρωταθλητές, όπως τόνισε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Η Μάλαγα έχει ξεκινήσει πολύ καλά τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα για την ACB.

Επόμενο μεγάλο τεστ για την ομάδα του Τσους Ματέο η πρεμιέρα των Ανδαλουσιανών στην Ευρωλίγκα απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Τσους Ματέο μίλησε στο Sport24.gr τη σεζόν που βρίσκεται ακόμα στα "σκαριά", την Ευρωλίγκα, τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και την πρεμιέρα της ομάδας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

- Η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν και η καλύτερη για την ομάδα σας. Τι έχετε αλλάξει από πέρυσι;

" Αυτό που προσπάθησα να αλλάξω και πιστεύω ότι το πετύχαμε είναι η φιλοσοφία. Πέρυσι είχαμε στην ομάδα παίκτες, οι οποίοι διέθεταν μεγάλη εμπειρία από δύσκολα πρωταθλήματα και στην Ευρωλίγκα, όμως δεν είχαν πάθος στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα η προηγούμενη σεζόν να μην ήταν πολύ καλή για εμάς. Φέτος έχουμε αθλητές, οι οποίοι παλεύουν κάθε παιχνίδι και ανυπομονούν για το επόμενο. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στο παρκέ σε κάθε αναμέτρηση. Έτσι, μόνο μπορούμε να πετύχουμε".

- Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της Μάλαγα φέτος στην Ευρωλίγκα. Τι στόχους έχετε οριοθετήσει αρχικά;

" Θέλουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέτουμε στόχους σιγά - σιγά. Σίγουρα θέλουμε την πρόκριση στο "16" από εκεί και πέρα βλέπουμε. Ελπίζω να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά φέτος. Θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη υπομονή, διότι παρότι είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο, μπορούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αναμέτρηση. Έχουμε φιλοδοξίες φέτος, η ομάδα είναι νέα και όλοι έχουν όρεξη να προσφέρουν ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ως σύνολο".

- Ο φετινός όμιλος σας στην Ευρωλίγκα πώς σας φαίνεται;

" Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και πάρα πολύ επικίνδυνες. Ξεχωρίζω τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έχει ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ με εξαιρετικούς παίκτες. Υπάρχει ο Παναθηναϊκός που είναι πρωταθλητής Ευρώπης και η Ζαλγκίρις που έχει ρίξει αρκετά χρήματα φέτος και έχει δημιουργήσει δυνατή ομάδα. Από εκεί και πέρα και η ΚΚ Ζάγκρεμπ και η Μπάμπεργκ είναι ικανές να κάνουν τη ζημιά και χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή. Κανέναν δεν μπορείς να υποτιμήσεις".

- Η άποψη σας για τη φετινή Ευρωλίγκα; Από πλευράς ανταγωνιστικότητας των ομάδων...

" Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, με οργάνωση και ικανές να προχωρήσουν στην διοργάνωση. Άποψη μου είναι ότι ο κόσμος θα δει πολύ όμορφα παιχνίδια. Υπάρχουν ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός που αντιμετωπίζουμε, με κόσμο που γνωρίζει μπάσκετ, εξαιρετικούς παίκτες και έναν προπονητή σαν τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Η νίκη θα είναι όνειρο για εμάς στην έδρα του".

- Αυτή θα ήταν η επόμενη μου ερώτηση. Πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό...

" (γελάει) Είδες! Μπορώ να πω ότι δεν είναι καλό να αρχίζεις απέναντι σε μία ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Σύλλογος που πλέον έχει παράδοση στο μπάσκετ. Εξαιρετικό υλικό, κόσμο που αγαπάει την ομάδα και την στηρίζει πάντα. Όσοι την απαρτίζουν έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι (γελάει)...".

- Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

" Ναι, έχουν φύγει κάποιοι παίκτες, αλλά θα είναι και πάλι πολύ δυνατός. Αποχώρησε και ο Φώτσης και ο Νίκολας, όμως ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που ξέρει να... γεννάει πρωταθλητές. Έχει το DNA! Προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα πάνω από δώδεκα χρόνια από όσο ξέρω. Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν στον χρόνο, αλλά όταν έχεις αυτόν τον άνθρωπο στον πάγκο της ομάδας σου, έχεις και το "κλειδί" για να καλλιεργήσεις πνεύμα νικητή σε όποιον αθλητή αποκτήσεις".

- Κύριε Ματέο, ποιες ομάδες πιστεύετε ότι έχουν το προβάδισμα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας;

" Είναι δύσκολο να πω. Οι τούρκικες ομάδες, η Φενερμπαχτσέ και η Εφές παρουσιάζονται πολύ δυνατές φέτος, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πολύ δυνατή, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει ο Ολυμπιακός, η Σιένα... Δεν μπορώ να πω. Πιστεύω, όμως ότι η ΤΣΣΚΑ με τις μεταγραφές που έχει κάνει και παίκτες, όπως ο Τεόντοσιτς, ο Κρστιτς και ο Κιριλένκο για όσο καθίσει είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ