EUROLEAGUE

Η αποκωδικοποίηση της Ρεάλ Μαδρίτης!

Η αποκωδικοποίηση της Ρεάλ Μαδρίτης!

Για να αποκωδικοποιήσουμε τη Ρεάλ αποταθήκαμε και πάλι στον καθ’ ύλην αρμόδιο για την… κατασκοπεία των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Ο Χρήστος Μαρμαρινός εστίασε σε τρία βασικά σημεία πριν διαβεβαιώσει πως ό,τι έγινε με την ΤΣΣΚΑ, μπορεί να επαναληφθεί.

Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Μαρμαρινός μίλησε για τον τελικό με τη Ρεάλ, εστίασε σε τρία βασικά σημεία πριν διαβεβαιώσει πως ό,τι έγινε με την ΤΣΣΚΑ, μπορεί να επαναληφθεί.

" Κατ’ αρχάς, πρέπει να προσέξουμε την ταχύτητα της. Είναι πάρα πολύ γρήγορη, έχει τις περισσότερες κατοχές και δημιουργεί τα περισσότερα σουτ στην Ευρωλίγκα. Εχει μια καλή επίθεση, σε απόλυτα νούμερα. Πέρα από αυτό, πρέπει να δώσουμε τεράστια προσοχή στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι κλειδί στο παιχνίδι των Μαδριλένων. Είναι παράγοντας μεταξύ νικών και ηττών. Και στον ημιτελικό είχαν 16 επιθετικά ριμπάουντ. Το τρίτο που πρέπει να δούμε είναι οι επιθέσεις με σκριν που έχουν και εκτελούν πάρα πολύ γρήγορα με τους καλούς σουτέρ που έχουν. Ο Κάρολ, ο Ροντρίγκεθ, ο Ρούντι είναι πάρα πολύ καλοί. Αυτοί είναι οι τρεις καθοριστικοί παράγοντες".

Οι τρεις κοντοί έκαναν τη διαφορά με την Μπαρτσελόνα: " Είναι χαρακτηριστικό της ομάδας αυτής οι γκαρντ που τραβούν το βάρος των επιθέσεων, συν τον Σουάρεθ, ο οποίος ξεκινάει και συνήθως παίζει κάποια λεπτά που δεν είναι πολύ σημαντικά». Και μετά συνδυάστηκαν με τον Ρέγιες που έκανε πολύ καλή δουλειά «με επιθετικά ριμπάουντ. Παίρνει πολλά ο συγκεκριμένος παίκτης και τα… αξιοποιεί»".

Το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ φάνηκε ολιστικό. Μπορεί να επαναληφθεί; " Η εμφάνιση αυτή έδειχνε τη συγκέντρωση των παικτών σε ένα πλάνο που είχαμε αποφασίσει. Ολοι μαζί ήμασταν προς την ίδια κατεύθυνση. Όταν γίνεται αυτό είναι ένα απόλυτο γεγονός που ζητούν όλοι οι προπονητές, σε όλον τον κόσμο. Είναι απόδειξη του τι μπορεί να γίνει, όταν μια ομάδα μπορεί να το κάνει αυτό για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν το κάνει για κάποιο μικρότερο, έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό που θέλουμε να επαναλάβουμε είναι η συγκέντρωση".

Πόσο εφικτό είναι αυτό, αν βάλουμε στην εξίσωση και την ενέργεια που ξόδεψαν όλοι οι παίκτες; " Είναι εφικτό. Όταν κάνεις όλα αυτά που είπαμε και έχεις επί μέρους στόχους, τους οποίους πετυχαίνεις κάθε φορά, έχεις το αποτέλεσμα που θες. Εμείς αυτό προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε γιατί έχουμε παίκτες με ποιότητα, οι οποίοι πλέον έχουν και εμπειρία από τέτοιους αγώνες, έχουν και χαρακτήρα", οπότε… δεν λείπει κάτι. Μένει να αποδειχθεί στο παρκέ, για να γίνει και το ριπίτ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ